Home / Nederland / Waterparken in Nederland, de leukste voor gezinnen

Waterparken in Nederland, de leukste voor gezinnen

Waterparken met glijbanen zijn hartstikke leuk. Wellicht denk je bij een aquapark met kinderen eerst aan een zonnige vakantiebestemming zoals Italië, Spanje of Turkije. Ook in Nederland zijn er echter een aantal hele leuke waterparken voor gezinnen.

Veel van de waterparken in Nederland zijn binnen, maar we hebben ook een aantal outdoor waterparken in Nederland. Die laatste zijn natuurlijk alleen in de zomer open als het weer het toelaat. Hebben je kinderen trouwens niet genoeg aan een dagje aquapark? En is ook een aantal zwemparadijzen waar je kunt overnachten.

waterpark nederland

Waterparken in Nederland

NaamTypeBijzonderheden
Tikibadbinnen & buitenAttractie en vakantiepark Duinrell
Aqua Mexicana binnen & buitenAttractie en vakantiepark Slagharen
Aquaventura Slidepark buitenAttractiepark Hellendoorn
Hof van Saksen binnen & buitenVakantiepark Hof van Saksen
Waterspeelpark Splesj buitenCamping/vakantiepark Park Bosbad Hoeven
Op je mobiel kan je deze tabel naar rechts schuiven

Leukste aquaparken in Nederland

Waterpark Tikibad in attractiepark Duinrell

Het Tikibad in Wassenaar is een van de bekendste indoor waterparken van Nederland. Een aantal jaar geleden is het hele buitengedeelte aangepakt en je kunt hier nu ook buiten lekker zwemmen en spelen. Het Tikibad is onderdeel van attractiepark en vakantiepark Duinrell, maar je kunt ook losse entreekaarten kopen.

Tikibad Duinrell

Het Tikibad is het grootste waterpark van de Benelux en echt enorm leuk voor het hele gezin. Er is ook een speciaal gedeelte voor peuters en voor jonge kinderen is er de Playa, een grote waterspeeltuin met meerdere glijbanen. Dat maakt dit waterpark in Zuid-Holland echt afwisselend.

waterpark nederland duinrell

Je haalt het meeste uit een bezoek als je kind minimaal 120 cm is en een zwemdiploma heeft. Kleinere kinderen moeten zwembandjes dragen (ook als ze een diploma hebben). Zoek je een waterpark met veel glijbanen dan is het Tikipark geweldig. Ze hebben hier van alles, van supersnelle glijbanen tot cones en zelfs de enige turbotol van Nederland. Ook kan je rustig ronddobberen in de lazy river. Dit is echt een zwembad waar je een hele dag kunt doorbrengen.

Lees onze uitgebreide review van Duinrell of bekijk hier direct prijzen en openingstijden. Het Tikibad is te bezoeken in combinatie met het attractiepark en een verblijf op het vakantiepark, maar ook als losse activiteit.

Tikibad Duinrell

Waterpark Aqua Mexicana in attractiepark Slagharen

Wij vinden Aqua Mexicana ook een ontzettend leuk aquapark in Nederland om te bezoeken. Dit waterpark in Overijssel is ingericht in Mexicaanse sferen. Het is iets kleiner dan Duinrell maar nog steeds groot genoeg om een halve dag door te brengen.

Er is ook een fijn buitengedeelte met meerdere glijbanen en lekkere ligbedjes aan de ondiepe plas. Hier kan je als ouder lekker chillen in het zonnetje terwijl je kind speelt. Binnen zijn meerder zwembaden en ook een grotere waterspeeltuin voor jonge kinderen. Het indoor gedeelte van dit waterpark heeft een drietal grote glijbanen. Ook kinderen kleiner dan 120 cm mogen hier samen met papa en mama in een band doorheen.

waterpark slagharen
waterpark slagharen

Wat ons betreft is waterpark Aqua Mexicana echt geschikt voor alle leeftijden. Zowel je kleuter als je tiener heeft hier genoeg te doen.

Lees hier onze uitgebreide review van vakantiepark Slagharen of check direct de aanbiedingen en openingstijden. Voor entree tot Aqua Mexicana betaal je een extra bedrag bovenop de toegang tot het attractiepark. Voor wie verblijft op het vakantiepark is entree meestal inbegrepen.

waterpark slagharen

Waterpark Aquaventura Slidepark in attractiepark Hellendoorn

Aquaventura Slidepark is een outdoor waterpark met heel veel glijbanen. Het is onderdeel van attractiepark Hellendoorn. Dit waterpark in Overijssel is alleen open als het weer het toelaat. Over het algemeen in juni, juli en augustus.

Bij mooi weer is het dan ook gezellig en vol. Om lange wachttijden te voorkomen bij de glijbanen is er een vol=vol regeling. Zoek je een waterpark met glijbanen, dan kunnen je kinderen zich hier uitleven op 11 verschillende opties. Voor de meeste moet je 100 cm zijn voor een aantal anderen 110 of 120 cm.

waterpark nederland hellendoorn

Wij vinden Hellendoorn echt een super leuk attractiepark en zijn er meerdere keren geweest. Het is geschikt voor alle leeftijden. Met het slidepark zou ik alleen wachten tot je kind een zwemdiploma heeft en in ieder geval die 100cm heeft bereikt. Anders hebben ze meer plezier in de gewone attracties.

Lees hier onze review van attractiepark Hellendoorn. Voor Aquaventura Slidepark betaal je een een extra bedrag bovenop de entree van het attractiepark.

waterpark nederland hellendoorn

Waterpark Hof van Saksen in Landal vakantiepark

Een van de nieuwste waterparken in Nederland is het waterpark van Landal Hof van Saksen. Ze hebben hier de grootste indoor waterglijbaan van Nederland. Er zijn nog meer andere glijbanen. Ook is er een heel fijn verwarmd buitengedeelte welke wanneer het weer het toelaat geopend is. Verder is er ook nog een grote zwemplas met speeltuin. Ruimte genoeg dus.

De intenso, bandenglijbaan

Als je echt een luxe weekendje weg wil dan is dit een heerlijke optie. Niet voor niks is dit ook een van onze favoriete Landal Parken in Nederland. Het leuke van de glijbanen bij dit waterpark in Drenthe is dat je in sommige met meerdere personen kunt. Zo kan je met zijn vieren in de Bombo, welke werd uitgeroepen tot de leukste glijbaan in Nederland. Er is ook een snelle glijbaan de presto die wel 60km per uur gaat.

De meeste glijbanen hier zijn vanaf 120 cm. Hoewel het vakantiepark zelf ook super baby- en peutervriendelijk is heb je aan het waterpark dus wel het meeste met iets oudere kinderen. Onze dochter was de laatste keer dat we hier waren net te kort en dat is dan toch een beetje zielig. Hoewel ze wel enorm genoot van de wildwaterbaan buiten en de vele andere attracties.

Dit waterpark is toegankelijk voor gasten van Landal Hof van Saksen, buiten de piekperiodes (zoals weekenden en vakanties) zijn ook dagjes toeristen welkom. Lees hier onze uitgebreide review van Landal Hof van Sasken of check hier direct meer informatie over dit waterpark.

Zwembad, zwemmeer en recreatiestrand

Waterspeelpark Splesj

Waterspeelpark Splesj is een waterpark in Brabant. Dit is echt een mooi buiten waterpark in Nederland, met zeven glijbanen, een waterspeeltuin en een aantal andere activiteiten zoals een airtrampoline. Er is ook een gedeelte voor jonge kinderen genaamd Turtle Island, met een piratenschip, speelkanonnen en glijbanen voor de kleinste.

Dat maakt dit aquapark ook direct wat geschikter voor jonge kinderen, want tot nu toe hadden die hier minder te doen. Normaal gesproken is Splesj open in mei, juni, juli en augustus mits het weer het toelaat natuurlijk.

Verblijf je bij Molecaten Park Bosbad Hoeven dan heb je gratis toegang tot Splesj. Het is ook mogelijk om als niet camping/vakantiepark gast een dagticket te kopen. Check hier de actuele prijs van Splesj.

Naast deze waterparken in Nederland is er natuurlijk ook nog een aantal vakantieparken en grote hotels met toffe glijbanen, subtropische zwembaden en wildwaterbanen. Zijn deze waterparken niet wat je zoekt? Lees dan eens ons blog met vakantieparken met subtropisch zwembad of kindvriendelijk hotels met zwembad in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top