Home / Nederland / Overijssel / Avonturenpark Hellendoorn, ook voor peuters en kleuters!

Avonturenpark Hellendoorn, ook voor peuters en kleuters!

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark met een apart watergedeelte in de provincie Overijssel. Aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, een mooi natuurgebied waar we regelmatig wandelen en fietsen. Onze dochter is gek op pretparken, maar altijd erg teleurgesteld als ze in bepaalde dingen niet mag. Gelukkig is er bij Hellendoorn genoeg te doen voor kinderen tot 120cm. Dat maakt dit park wat ons betreft heel geschikt voor een dagje weg met jonge kinderen.

Zodra we het park inlopen wordt onze dochter opgemeten. Ze krijgt een oranje bandje om voor kindjes tussen de 90cm-120cm. Bij elke attractie staat een bord en zodra ze door heeft hoe het werkt komt ze elke keer enthousiast aangerend “hier mag ik alleen in”, “nu moeten jullie mee hoor” en  een enkele keer “hier mag ik nog niet in, maar ik wil toch niet over de kop”.

Pretpark Hellendoorn

Een dagje in Avonturenpark Hellendoorn

Dreumesland met de nieuwe attractie Bella’s Swingparadijs

Bij binnenkomst zien we direct “Dreumesland” met een grote speeltuin met lekker veel klautertoestellen. Even ben ik bang dat het woord “dreumes” onze dochter afschrikt maar die heeft alleen maar oog voor wat er hier te doen is. De attracties in Dreumesland zijn geschikt voor kinderen tot 90cm, zoals de vliegtuigjes, zwaantjes een monorail en autocircuitjes.

Wat ik ook wel erg fijn vond, is dat een aantal attracties verboden zijn voor kinderen groter dan 120cm. We hebben best vaak gehad dat onze dochter ergens lekker bezig is maar dat het met grotere kinderen te wild wordt en ze dan niet meer durft.

pretpark hellendoorn
pretpark hellendoorn
pretpark hellendoorn

We zijn uitgenodigd door Hellendoorn om kennis te maken met de nieuwe attractie in Hellendoorn voor 2018. Bella’s Swing Paleis. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie zijn we niet direct onder de indruk van de vierkante ruimte met muziek en lampjes.

Zomaar dansen, daar is onze dochter even te verlegen voor. Maar als de andere kindjes weg gaan en papa erbij komt dan gaat ze wel los. Wanneer we ze er twee liedjes later weer uitgaat hoort ze bij het weglopen opeens een liedje dat ze kent. We moeten weer terug en samen met de andere kids die inmiddels ook de dansvloer in Bella’s Swing Paleis onveilig maken swingt ze er op los. Een leuke toevoeging aan Dreumesland, zeker voor de allerjongsten die vaak bij het horen van muziek direct beginnen te bewegen.

pretpark Hellendoorn bella's swingparadijs
pretpark Hellendoorn bella's swingparadijs
pretpark Hellendoorn bella's swingparadijs

Shows in Hellendoorn

Tijdens het dansen komt er opeens een dame voorbij “Jasmijn”. Onze dochter is onder de indruk en vraagt direct “zo is er een show, daar wil ik heen!”. Nou stond dat toch al op de planning en we zorgen dat ook dat we op tijd bij het theater zijn voor de show van Kareltje en Jasmijn. In deze show gaan ze op zoek naar een gouden medaillon. De grappen van Kareltje zijn zo slecht (boek voor je gezicht “Face-book”) dat ze eigenlijk wel weer grappig worden. Zeker door de uitbundige manier van acteren.

Kareltje is ook niet de allerslimste en luistert slecht, waardoor Jasmijn hem regelmatig bij de les moet roepen. We horen onze dochter schaterlachen op de eerste rij als hij weer eens wat stouts doet. Wanneer kindjes worden uitgenodigd om op het podium te komen rent ze ernaar toe.

pretpark hellendoorn
pretpark hellendoorn
pretpark hellendoorn

Je ontkomt er bijna niet aan om Hellendoorn te vergelijken met pretpark de Julianatoren. Ook een pretpark bij ons in de buurt, dat zich richt op gezinnen met jonge kinderen. Je kunt hierover lezen in ons blog Apeldoorn met kinderen. Wat is nu leuker: de Julianatoren of Hellendoorn? In de Julianatoren heb je meer keuze in shows en die vinden we kwalitatief beter, maar wat betreft ruime opzet van het park, korte wachttijden en dingen te doen voor ouders kiezen wij voor Hellendoorn.

Andere toffe attracties in Hellendoorn voor ouders en jonge kinderen

Nadat we Dreumesland hebben verlaten gaan we op onderzoek uit in de rest van het park. We zijn blij met de ruime opzet en het vele groen in het park. Ondanks dat het een zonnige zondag is zijn de wachttijden nergens te lang.

Wat we een grote plus vinden is dat er ook genoeg te doen is voor ouders en dat je kinderen tussen de 90cm-120cm dan mee mag nemen. Zo strijden we twee keer om de winst in het Discovery Club Hellendoorn waar we vanuit een karretje moeten schieten op rode lampjes.

De stand 1-1 voor papa en mama en voor de lieve vrede houden we het daarbij (waarbij papa ruim gewonnen had, en mama met een matig punt). Bij de glijbanenwedstrijd speelt onze dochter even flink vals door voordat er tot 3 geteld is al te vertrekken.

pretpark hellendoorn

Ook de Sungai Kalimantan en de wildwaterbaan zijn toffe attracties waar we meerdere keren ingaan. Terwijl onze kleuter allemaal angstige gezichten trekt onderweg, weet ze niet hoe snel ze moet rennen om na afloop direct weer in de rij aan te kunnen sluiten. Wel even een tip neem een droog setje kleren mee want zeker in de wild waterval kan je flink nat worden.

pretpark

In Hellendoorn is ook nog een apart waterpark gedeelte met glijbanen (je betaalt hiervoor extra). Dit hebben we deze keer niet bezocht maar bewaren we tot de zwembandjes niet meer nodig zijn.  Zeker als het echt heet is in de zomer is dit natuurlijk echt een aanvulling van je dagje pretpark.

Toegangskaarten voor Avonturenpark Hellendoorn kun je kopen via www.avonturenpark.nl.

Tip: als je met het hele gezin gaat, koop dan een gezinsticket met korting per persoon (4 tot 6 personen). Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Ga ook eens in oktober naar Hellendoorn voor Heksendoorn, wanneer het park is aangekleed in Halloween sferen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top