Home / Reisinformatie / Midden-Oosten / Israel / Abraham hostels in Israël, sfeermaker in je reis ook voor gezinnen!

Abraham hostels in Israël, sfeermaker in je reis ook voor gezinnen!

Abraham hostels in Israël is een keten van hostels met op dit moment 3 vestigingen. Die in Jeruzalem, het in 2016 geopende hostel in Tel Aviv en het kleinschalige hostel Fauzi Azar inn in Nazareth. Allemaal zijn ze familievriendelijk en bieden familiekamers aan. Er gaan (gratis) shuttlebussen tussen de verschillende locaties en je kunt tours boeken via Abraham Tours. Dit zijn niet alleen tours naar bekende plekken zoals de Dode Zee maar ook offroadtours in de Woestijn van Judea. Dit kan je echt niet op eigen gelegenheid doen.

Abraham tours busje

Abraham Hostel  Tel Aviv

Het Abraham Hostel in Tel Aviv is de nieuwste aanwinst in de Abraham Hostels keten en mijn eerste kennismaking met de hostels. De check-in dame helpt me vlot en ik krijg een pasje voor kamer 322, een twee-persoonskamer met eigen badkamer. Ik had niet verwacht dat Abraham Hostel in Tel Aviv zo groot zou zijn met maar liefst vier verdiepingen aan kamers. Mijn kamer is ruim met twee bedden, een bureau en een prima badkamer met lekkere warme douche.

abraham hostel tel aviv
abraham hostel tel aviv

Eerst de stad in en daarna bekijk ik de rest van het hostel. Ik vind de locatie van een hotel altijd erg belangrijk en gelukkig is die van Abraham Hostel Tel Aviv prima. Het ligt vrijwel aan de Rothschild Boulevard, de grote doorgaande straat met wandelgedeelte in het midden dat helemaal naar het strand gaat. Vanaf het hostel naar het strand is het ongeveer 15 minuten lopen en naar oud Jaffa een minuut of 30. Ik loop de route meerdere keren en ook in het donker voelt het prettig aan. Op het eerste gedeelte zijn er veel andere wandelaars, hardlopers en mensen op een bankje, het tweede deel is een gezellige winkelstraat vol terrasjes. Stop zeker bij La Mama del Gelato voor superlekker ijs.

abraham hostel tel aviv
Abraham bar

Wanneer je doel van een bezoek aan Tel Aviv is om veel op het strand te liggen moet je wel realiseren dat niet alle stranden even zwembaar zijn. De route vanaf Abraham Hostel gaat naar de surfersstranden, het gedeelte direct naast Oud-Jaffa. Het is een leuk en gezellig deel van de stad, maar wil je echt aan een zwemstrand zitten dan moet je een stuk noordelijker in Tel Aviv een hotel nemen.

abraham hostel tel aviv
abraham hostel tel aviv

Het Abraham Hostel Tel Aviv heeft veel extra’s zoals een dakterras om te chillen. De enorm grote eetruimte en ontmoetingsruimte met hangmatten en fijne hoekjes. Een paar kindjes zijn lekker aan het spelen op de matrassen die er liggen. Elke avond wordt er wat georganiseerd waar je aan deel kunt nemen zoals de pubquiz of een Shskahuka kookworkshop. Het enige nadeel van dit hostel is dat deze ruimte af en toe op vrijdag of zaterdag gebruikt wordt voor concerten. Op de zaterdag dat ik er was, speelde er een reggaeband en dat kon ik ook op mijn kamer goed horen. Dus hoewel het hostel top is, zou ik wanneer je er in het weekend wil verblijven met kinderen wel even de event kalender checken.

Meer informatie bekijk de website van Abraham Hostel Tel Aviv.

abraham hostel tel aviv
Abraham tekst

Fauzi Azar Inn, Nazareth

Mijn favoriete hostel van Abraham Hostels. Fauzi Azar Inn is kleinschalig en gevestigd in een oude Arabische woning, met originele details zoals plafondschilderingen. De open binnenplaats is een fijne plek om lekker te hangen. Ook hier is weer een gezamenlijke keuken en eetruimte.

v

Wat dit hostel zo fijn maakt is de sfeer. De vriendelijke eigenaresse en de mensen die er werken die je in korte tijd leert kennen. Neem ook zeker deel aan de kookworkshop, dat is ook echt leuk met kinderen. Dit is een huis met een verhaal, een zeer emotioneel verhaal. Genoemd naar de grootvader van de huidige eigenaresse die gestorven is toen hij het huis probeerde te redden van een brand.

De gratis wandeltocht die elke ochtend georganiseerd wordt, mag je echt niet missen. Niet alleen vertellen ze dan meer over de geschiedenis van het huis, maar daarna ga je de stad in. De afstand is niet te groot en je komt op allemaal leuke plekjes.

Fauzi azar inn nazareth
Fauzi azar inn nazareth
Fauzi azar inn nazareth

Fauzi Azar Inn is dus niet zo groot maar ze hebben een driepersoons- en een vierpersoonsfamiliekamer. De kamers zijn ruim  en voelen nog ruimer door de hoge plafonds. Ze zijn vrij sober ingericht maar met wat authentieke versieringen. De bedden liggen echt heerlijk met  een goed matras en fluffy dekbed. Hier rust je helemaal uit. Reserveren is aan te raden via de website Fauzi Azar Inn.

Fauzi azar inn nazareth
Fauzi azar inn nazareth

Abraham Hostel Jeruzalem

Het Abraham hostel in Jeruzalem bestaat het langst van allemaal. Dit hostels heeft ook weer een hele goede locatie. op 15-20 minuten lopen vanaf Jaffa gate. Het ligt aan het Davidska plein waar je ook een directe tram kunt nemen naar de oude stad of richting mt Hertzl en waar veel bussen vertrekken naar bijvoorbeeld het Science Museum. Je zit om de hoek van de Machana Yehuda markt.

abraham hostel jeruzalem
souq jeruzalem

Het personeel in dit hostel gaat effectief te werk en dat moet ook wel want er is een enorm aantal kamers. De familiekamers en tweepersoonskamers hebben een eigen badkamer en aparte wc, plus een tafeltjes om aan te zitten. Zoek je een goedkoop hotel in Jeruzalem, dan zit je hier goed.

De inrichting is praktisch en de badkamer is minder luxe afgewerkt dan dan het Abraham Hostel in Tel Aviv. Het is schoon en de kamers staan fris in de verf.  Je merkt wel dat het gebouw ouder is en daardoor niet even goed geïsoleerd, iets wat trouwens heel gebruikelijk is in Jeruzalem. In mijn kamer op de hoek van het gebouw krijg ik bijvoorbeeld de tramgeluiden op het nabijgelegen plein mee. Behalve op Sabbath wanneer het heel rustig is op straat.

Abraham hostel
Abraham hostel

Ook dit Abraham hostel heeft een keuken, wasmachines en gezamenlijke ruimte. Omdat het hostel zo groot is, is het altijd gezellig in de gezamenlijke ruimte. Je hebt hier dan ook veel aanspraak. In de middag gaat de bar open. Nou is Israël sowieso een bestemming voor alle leeftijden. In de andere hostels van Abraham was de grootste groep mensen achterin de 20 en begin 30 maar hier in Jeruzalem waren reizigers van middelbare leeftijd in de meerderheid.

Abraham jeruzalem hostel
Abraham jeruzalem hostel
Abraham jeruzalem hostel

Ook hier wordt weer veel georganiseerd zoals een workshop hummus maken. Ik nam deel en kan je vertellen dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. Onze dochter vindt het  altijd erg leuk in de keuken bezig te zijn en dit is zeker een workshop die je ook met kinderen kunt doen. Hummus maken is namenlijk vooral prakken en mixen. Aansluitend ga je met zijn allen lekker eten wat je zelf hebt gemaakt en wat ze voor je klaar hebben gemaakt. Lekker en gezellig.

Meer informatie bekijk de website van Abraham Hostel Jeruzalem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top