Home / Nederland / Leukste Huttopia Nederland, onze tips!

Leukste Huttopia Nederland, onze tips!

Wat is de beste Huttopia voor gezinnen? Wat is eigenlijk het verschil tussen een Huttopia Camping en City Kamp by Huttopia? Waar hebben ze die leuk Cahutte accommodatie? Huttopia is in diverse landen in Europa al echt een begrip en eind 2020 ging de eerste Huttopia locatie in Nederland open. Inmiddels zijn er al 4 Huttopia’s in Nederland. Ik vertel je graag wat welk park nou aantrekkelijk maakt. Zoveel mensen, zoveel smaken en uiteindelijk is er natuurlijk geen beste Huttopia camping, maar wel een camping die het leukste is voor wat jij op dat moment zoekt.

Huttopia Camping

Leukste Huttopia snel vergelijken

NaamLocatieBijzonderheden
De RoosVechtdal OverijsselRiviertje, veel faciliteiten, chalets en glamping
De MeinwegMidden-LimburgZwembad, veel faciliteiten, chalets en glamping
De VeluweVeluweAlleen kamperen met eigen tent
ValkenburgValkenburgCity Kamp locatie
Op je mobiel kan je deze tabel schuiven

Huttopia in Nederland

Huttopia De Roos, Overijssel

Huttopia camping De Roos in Ommen was de eerste Huttopia camping in Nederland. Het moest echt een paradepaardje worden en dat is gelukt. Bij Huttopia De Roos zijn zo’n 80 plekken, deels voor kamperen met je eigen kampeermiddel en deels voor glamping tenten en houten chalets.

Huttopia de Roos

Huttopia De Roos is heel mooi gelegen aan de oever van de Vecht in een gebied met veel natuur en mooie oude bomen. Het is hier ’s avonds heerlijk rustig. Op Huttopia camping De Roos kunnen kinderen heerlijk spelen in de rivier. Er is ook een speeltuin en er zijn spellen zoals tafelvoetbal. In de zomervakantie kun je hier verse pizza’s krijgen en er is ook een koffie corner.

Huttopia de Roos

In de omgeving is genoeg te doen, maar je moet dan wel al snel de auto pakken. Zo is het naar het gezellige dorpje Ommen toch een half uur fietsen. Voor nog meer natuur kan ik je een tripje naar de Lemeleberg aanraden, waar een heel leuk speelbos te vinden is.

Huttopia de Roos

Deze camping is terecht enorm populair. Wacht dus niet te langs als je hier wil kamperen en zeker niet als je graag een houten chalet of een glamping tent wil reserveren. Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid.

Huttopia De Meinweg, Limburg

Huttopia De Meinweg is de grootste Huttopia camping in Nederland. Met zo’n 300 plekken voor kamperen met je eigen tent en voor glamping tenten, lodges en pippowagens. Wat deze Huttopia locatie zo fijn maakt is de ligging, in een mooi bosgebied met volgroeide bomen. Je hoort echt het ruisen van de wind door de taken en het gefluit van de vogels.

Huttopia de meinweg

Op loopafstand van Huttopia De Meinweg start het nationale park De Meinweg en heb je dus nog veel meer natuur. Hier is ook een leuk speelbos en een kabouterpad voor kinderen. Bovendien zit er een heel prima restaurant, genaamd De Boshut. Ook op het park zelf kun je wat eten, hier maken ze net als op andere Huttopia campings heerlijke verse pizza. Er is een uitnodigend terras en het hoofdgebouw heeft ook een fijne binnenruimte met hangbanken, houtkachel en kast met spelletjes.

Huttopia de meinweg

Het park ligt vlakbij de grens en je kunt dan ook makkelijk een uitstapje maken naar Duitsland. Op fietsafstand is er bijvoorbeeld een zwemmeer waar in de zomer een opblaasbaar aquapark te vinden is. Dat is wel fijn, want Huttopia De Meinweg heeft zelf wel een zwembad, maar als het park vol is dan is deze wel een beetje klein. Ook de stad Roermond kan je vinden op fietsafstand. Hier kun je goed winkelen, maar ook bootje varen en er zijn diverse activiteiten voor gezinnen.

Huttopia Campinggebouw

Bij Huttopia De Meinweg is er een leuke speeltuin en er zijn diverse buitensporten die je kunt ondernemen, zoals jeu de boules en tafeltennis. In de zomervakantie worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen tot 12 jaa, zoals hutten bouwen.

Huttopia de meinweg zwembad

De meeste campingplekken op Huttopia De Meinweg hebben veel schaduw, wat heel fijn is. Er zijn zowel grote als kleine toiletgebouwen. Wat betreft huuraccommodaties heb je hier ook een ruim aanbod. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden, prijs en beschikbaarheid.

Speeltuin Huttopia de Meinweg

Huttopia De Veluwe

Huttopia De Veluwe is een echte natuurcamping. In tegenstelling tot de de andere leuke Huttopia campings in Nederland zijn er hier geen chalets, maar kun je alleen kamperen met je eigen kampeermiddel. Hier kun je kiezen voor plekken met stroom of ruime plekken zonder stroom.

Radio Kootwijk

Huttopia De Veluwe ligt ten noorden van Harskamp, naar National Park De Hoge Veluwe is het zo’n 20 minuten fietsen. Natuurgebied Radio Kootwijk is nog dichterbij de camping en wij vinden dit een van de mooiere stukken natuur in Nederland. Ook is het interessant om het voormalige Radio Kootwijk gebouw te bezoeken. Op een kwartiertje met de auto ligt Garderen. Hier ligt een gaaf klimbos dat zeker bij kinderen in de basisschoolleeftijd goed in de smaak zal vallen.

Klimbos Garderen

Je kunt hier volleyballen, tafeltennissen en er is een leuke speeltuin voor kinderen. Bij de foodcorner kun je terecht voor een hapje en drankje. Bovendien zijn er dankzij de kleine 200 kampeerplekken natuurlijk altijd genoeg andere gezinnen om mee te spelen.

Meer weten? Bekijk hier de faciliteiten en actuele prijzen van Huttopia De Veluwe.

City Kamp by Huttopia, Valkenburg

City Kamp by Huttopia is een concept van Huttopia dat wezenlijk anders is dan de reguliere Huttopia campings. Het gaat hier namelijk om stadscampings, waarbij de camping zelf dan ook minder ruim van opzet is dan de andere Huttopia Campings in Nederland. Je kunt op de stadscamping bij Valkenburg kamperen met een eigen vervoersmiddel, maar je kunt ook kiezen voor een houten chalet, pipowagen of een ingerichte tent. Er zijn hier ook een verwarmd openluchtzwembad, een foodtruck en verschillende spelmogelijkheden.

valkenburg kasteelruine

Wil je eropuit, dan ga je natuurlijk naar het gezellige Valkenburg, waar veel te doen is voor gezinnen. Lees voor tips ons blog over Valkenburg met kinderen. Ook Maastricht en eigenlijk heel Zuid-Limburg is vanaf hier goed bereikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top