Home / Inspiratie / Interview: 2 maanden Azië met peuter door Thailand, Cambodja en Laos

Interview: 2 maanden Azië met peuter door Thailand, Cambodja en Laos

nterview: 2 maanden door Azië met peuter via Thailand, Cambodja en Laos. Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Deze keer Azië met peuter, Yvette die samen met man en driejarige dochter op de bonnefooi 2 maanden op reis ging. Ze starten met een retourtje Bangkok om daarna ook in Laos en Cambodja te belanden. Wat grappig is dat ze de reis in dezelfde periode maakten als vrienden. Samen hielden ze een blog bij. Op www.thebuckettrip.com kun je alle reisverhalen lezen. Wees gewaarschuwd: voor je het weet heb je zelf ook een retourtje Bangkok geboekt.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Maurice (33 jaar) en Yvette (35 jaar) en samen met onze dochter (3 jaar) zijn we voor 2 maanden naar Azië gegaan. We gingen vrijwel zonder plan weg, het enige plan was ons retourticket Amsterdam-Bangkok. Uiteindelijk zijn we in Thailand, Laos en Cambodja geweest.

azie met peuter

Waarom hebben jullie juist voor Zuid-Oost Azië gekozen?

Wij zijn allebei helemaal gek van Azië, de keuze voor Azië was daardoor snel gemaakt. Omdat we verder nog weinig plannen hadden, kozen we ervoor om in Bangkok te beginnen. Vanaf daar kun je zo ontzettend makkelijk andere landen bezoeken. Tijdens de reis hebben we een paar keer gevlogen, het openbaar vervoer genomen en soms voor het gemak van een privé-taxi gekozen. Als we eenmaal op een plekje waren, kozen we er zoveel mogelijk voor om een scooter te huren. Dat geeft je zo ontzettend veel vrijheid, heerlijk.

azie met peuter

Welke bestemming zou je absoluut aanraden en waarom?

Wij waren allebei heel erg blij verrast door Laos. Maar ook in Cambodja en Thailand hebben we prachtige plekken gezien. We vonden Vang Vieng in Laos geweldig. En in Cambodja was Koh Rong Samloen een heerlijke onderbreking. Kampot in Cambodja was ook veel gaver dan we verwacht hadden. Daar zijn we dan ook een week gebleven. In Thailand waren zowel Ko Kut als Ko Wai (waar echt maar 3 accommodaties waren en geen wegen), geweldig!

azie met peuter

Hoe heb je dat met je werk geregeld?

Dat wordt ons vaak gevraagd en begrijpelijk want het is alles behalve vanzelfsprekend dat een werkgever achter zulke plannen staat. Ik (Yvette) werk bij een reisorganisatie en ik ben blogger. Mijn werkgevers bij Activity International stonden er ontzettend positief tegenover. Ik kon verlof opnemen.

Met Vettt.nl ( een inspiratieblog voor ouders met kinderen) ging ik op reis gewoon verder. Maurice is freelancer, hij kon de reis dus redelijk goed ‘inplannen’.

azie met peuter

Wat vond je de grootste uitdaging aan reizen met een peuter?

Eigenlijk ging alles heel erg goed. We probeerden haar in de middag wel te laten slapen. Zo hield ze het ‘s avonds wat langer vol maar konden wij zelf ook ‘s middags nog even lekker iets voor ons zelf doen. We hadden al wel wat reiservaring met haar. Toen ze 1 was gingen we naar Thailand, toen ze 2 was trokken we 3 weken door Sri Lanka. Ik vond dit toch wel echt de makkelijkste leeftijd om met z’n drietjes te reizen.  Op Vettt schreef ik tijdens de reis een blog over reizen met een peuter.

azie met peuter

Waar moet je qua kosten op rekenen?

Wij hielden rekening met een budget van 100 Euro per dag. Hier kwamen wij redelijk mee weg. Er waren nachten dat we voor 50 Euro per nacht sliepen, maar er waren ook nachten dat we voor 15 Euro sliepen. En als je zoiets wilt gaan doen, is het een idee om je woning tijdelijk te verhuren. Dit hebben wij niet gedaan, we hebben er ook niet heel actief naar gezocht maar het scheelt wel heel erg in de kosten.

azie met peuter

Welke tips heb je voor andere ouders die een soortgelijke reis willen maken?

Doen! Maak een plan, spaar ervoor (of niet), plan het in en ga. Kijk maar naar deze video! (Noot van Gezin op Reis: geloof me deze moet je kijken!)

Laos, Cambodia & Thailand | A two month journey from Maurice van Lier on Vimeo.

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

6 gedachten over “Interview: 2 maanden Azië met peuter door Thailand, Cambodja en Laos”

  1. Bij t lezen van de titel, schrok ik wel. Die durven of ze zijn niet helemaal lekker. Met een peuter?! Maar wat gaaf zeg. Respect voor jullie durf. En wat een avontuur zeg! Geweldig!

  2. Ehh…. WOWOWOOWOOWOW. Ik zit hier lekker in mijn bungalowtje blogjes te lezen. Wat een VET filmpje. Heerlijk inspirerend. Ik heb zelfs trek in een sigaret nu, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top