Home / Reisinformatie / Midden-Oosten / Jordanie / Interview: Jordanië met kinderen

Interview: Jordanië met kinderen

Interview: Jordanië met kinderen! Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Deze keer Gaby en gezin die samen naar Jordanië gingen. Deze reislustige familie heeft samen al heel wat van de wereld gezin zoals, Dubai, New York en diverse Europese bestemmingen. Deze zomer gaan ze naar Thailand maar ik vroeg ze naar de bestemming van 2013:  Jordanië. Dit was de laatste reis van bestemming voordat ik zwanger werd en het lijkt me een heerlijke bestemming met kinderen. Een mooie kans dus om een gezin dat er al geweest is aan de tand te voelen. [update: lees ook het tips artikel Vakantie Jordanië met kinderen]

jordanie04

Wie zijn jullie en waar ging de reis naartoe?

Ons gezin bestaat uit Jos (1970), Nora (2005), Ivar (2008) en ik ben Gaby (1972). Voordat de kinderen er waren, reisden Jos en ik één keer per jaar voor een maand naar een verre bestemming. De rest van het jaar moest er weer gewerkt en gespaard worden. Na de geboorte van Nora en later Ivar, bleven we eerst binnen Europa maar het ‘verre’ reizen bleef trekken. Bovenaan die ‘bucketlist’ stond Jordanië. We dachten dat de kinderen er niet veel aan zouden vinden dus moesten we maar snel gaan (meivakantie 2013), nu waren ze immers nog ‘om te kopen’ met: “straks krijgen jullie een ijsje”.

Hoe hebben jullie Jordanië bezocht?

We hebben 10 dagen Jordanië geboekt. Omdat we niet wisten hoe het zou gaan met de kinderen hebben we voor een georganiseerde reis gekozen. Ons gezin en een vaste gids met een royale auto inclusief airco. Dat alles bleek een goede keuze. Je ziet daardoor ook dingen die je zelf nooit zou zien omdat je niet van het bestaan weet. Daarnaast kon onze gids maatwerk leveren als de kinderen moe waren of ergens langer wilden blijven.

jordanie02

Wat vonden jullie het mooist aan deze reis?

Tot de ontdekking komen dat Nora en Ivar dezelfde reisgenen hebben als hun papa en mama. Slapen bij de bedoeïenen, rijden op een kameel, klimmen en klauteren op de rotsen bij Petra, ze vonden het allemaal geweldig!

De mensen zijn zó vriendelijk en zó trots op hun land dat je je soms als een koninklijke familie voelt. Onze blonde kinderen met blauwe ogen zijn nog nooit zo veel gefotografeerd. Hordes schoolkinderen kregen ze vaak achter hun aan met allemaal een mobieltje met camera. Soms moesten we Nora en Ivar echt even in bescherming nemen. “Bij Justin Bieber gaat dat ook altijd zo, hè mama?” De bevolking doet alles voor je, zonder dat het vervelend wordt. Oprecht, uit hun hart. Jordanië heeft veel last van de onrust in de buurlanden. Daardoor blijven veel toeristen weg, zeker de gezinnen met kinderen. Erg jammer want het is er zo mooi! Cultuur, natuur, historie en de vriendelijkheid, allemaal in een land waar je meer dan welkom bent en de kinderen ook!

jordanie01

Alle foto’s in het artikel zijn gemaakt door Gaby

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

Ook naar het Midden-Oosten op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dat scheelt gedoe met verzekeren ter plekke. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Terwijl je bij ANWB, Djoser, Sawadee en Koning Aap terecht kunt voor reizen samen met andere gezinnen.

1 gedachte over “Interview: Jordanië met kinderen”

  1. Deze post had ik nog niet eerder gezien, maar door de blog van Gaby zag ik ‘m nu. Leuk! Herkenbaar. Het reizen van vroeger (ook al ging ik niet 1 x een maand maar 5 x korter), en het veranderde reizen nu er kinderen zijn. En toch, het kan. Dat toont Gaby aan. En jij (Tikva) natuurlijk. En ik ook, ook al is het net even anders. Ik ben vorig jaar in mijn eentje met de kinderen (toen 4 en 7) naar Egypte geweest en het jaar ervoor naar Tunesië. Naar Jordanië hoop ik ook zeker nog te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top