Home / Reisinformatie / Europa / Zweden / Isaberg Mountain Resort in de zomer

Isaberg Mountain Resort in de zomer

Tijdens onze zomervakantie in Småland verbleven we ook op het Isaberg Mountain Resort. Een fijne complete vakantiebestemming voor actieve gezinnen. Zo gingen we er mountainbiken, klimmen in het klimbos, deden we een obstakelrun, maar relaxten we ook in onze eigen saunaboot op een mooi meer.

Isaberg mountain resort

In de winter is Isaberg een van de meest zuidelijke skigebieden van Zweden. In de zomer is het een echte outdoor bestemming waar je, met dank aan het hoogteverschil, activiteiten hebt die je in zuid Zweden verder niet of nauwelijks tegenkomt, zoals een rodelbaan en een aantal downhill tracks.

Wat is er te doen op Isaberg Mountain Resort?

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Isaberg Mountain Resort? Ontzettend veel en we hebben zelf lang niet alles kunnen uitproberen, denk bijvoorbeeld aan kajakken of een minigolfbaan. Voor een volledig overzicht bekijk je de website. Onze vijf favoriete activiteiten waren:

Isaberg mountain resort

Mountainbiken

Isaberg is in de zomer een van de beste mountainbikebestemmingen van Zweden. Je hebt er heel veel verschillende routes en er is een groot oefenparcours. We huurden een dag een mountainbike voor onszelf en voor onze dochter.

Ze vond het Isaberg Bike Park echt heel leuk. Hier kun je lekker met je mountainbike oefenen op allemaal heuveltjes, op de flowline en er zijn verschillende drop-offs. Hoewel ze die nog niet durfde te doen, was het ook gaaf om te kijken naar andere stuntende mountainbikers die de hoogste drop-off van 120 centimeter wel deden en door de lucht vlogen vanaf de jumpline.

Isaberg mountain resort

In het dal is een aantal mountainbike routes met verschillende moeilijkheidsgraad. Samen met haar kiezen we voor de twee groene routes: de Ekorrestigen van 1,1 en de White Duck van 2,1 kilometer. Die zijn toch een stuk moeilijker dan beginnersroutes in Nederland, met name door het hoogteverschil. Best wat pittige klimmetjes en afdalingen door een mooi stuk bos langs het meer.

Ik kies zelf nog voor een van de blauwe routes, de pink lady van 8,1 kilometer. Dat pink staat voor de kleur van mijn hoofd wanneer ik klaar ben, want er zijn stukjes die echt hard werken zijn, maar ook stukken over een asfaltweg. De nog pittigere rode en zwarte routes laat ik maar even zitten.

Isaberg mountain resort

Behalve de routes in het dal zijn er ook downhillroutes waarbij je met mountainbike en skilift omhoog gaat. Je moet hier wel een apart kaartje voor kopen, terwijl toegang tot de routes in het dal en het bikepark inbegrepen is bij je huurfiets. Voor onze dochter lijkt het downhill track ons geen goed idee, maar Marcel en ik rijden beide een toffe route.

Ik ga voor het groene flowtrail Pelikanen en Marcel kiest voor de moeilijkere Albatrossen. Daarnaast zijn er een aantal jumptrails, maar daar moet je echt wel volledige bescherming en een downhill helm voor dragen.

Isaberg mountain resort

Het gave van mountainbiken bij Isaberg is dat je hier echt heel veel verschillende gradaties en moeilijkheidsgraden bij elkaar hebt. Je kunt kiezen voor een route op je eigen niveau met of zonder sprongen en voor een route die wel of niet geprepareerd is. Je kunt mountainbiken voor de adrenaline, maar ook gewoon om lekker buiten te zijn en mooie natuur te zien.

Isaberg mountain resort

Saunaboot op het meer

Over mooie natuur gesproken, Isaberg ligt aan een erg mooi meer. Er is ook een strandje en je kunt hier prima zwemmen of, zoals veel mensen doen, kajakken of suppen. Een hele relaxtere manier om van de rust en mooi natuur te genieten, is door twee uur lang de saunaboot te huren met je gezin.

Saunaboot op het meer

Gewoon een eigen huisje met sauna en dan een terrasje met trappetje. We zijn wel tien keer gaan zwemmen om daarna weer op te warmen in de sauna.

Saunaboot op het meer

Klimpark

Onze dochter is gek op klimparken en natuurlijk moest er ook in Isaberg geklommen worden. Ook hier werken ze weer met blauwe, groene, rode en zwarte routes, wel zo makkelijk. Ook voor jonge kinderen zijn de groene routes prima te doen. Voor de zwarte route moet je minimaal 12 jaar zijn.

isaberg mountain resort klimpark

Mijn persoonlijke favoriet is een van de blauwe routes, die heel veel ziplines heeft. Een nadeel daarvan is alleen dat veel kinderen de overkant niet halen, omdat ze niet genoeg gewicht hebben. Dan moet je vervolgens jezelf als een aapje naar de kant trekken of als dat niet lukt, wachten tot de staf je komt helpen.

isaberg mountain resort klimpark

Het leuke van het klimpark in Isaberg is dat er allemaal grappige elementen zijn. Zo lopen we over een houten krokodil en moeten we met een sleetje over de baan.

isaberg mountain resort klimpark

Rodelbaan

Een rodelbaan in het zuiden van Zweden. Je verwacht het niet, maar hier hebben ze er eentje. Eerst een flink eind omhoog en dan kun je gewoon vrijwel zonder remmen naar beneden racen. Joepie! Daarna nog een keertje.

isaberg mountain resort rodelbaan

Speeltuin

Vlakbij het klimpark vind je de grote speeltuin van Isaberg Mountainresort. Ook hier heeft onze dochter zich uitstekend vermaakt. Terwijl wij nog een drankje dronken bij het restaurant had zij plezier met andere kinderen op de klimtoestellen en glijbanen.

isaberg mountain resort

Huisjes op het Isaberg Mountain Resort

We overnachten in een van de vakantiehuisjes van het Mountain Resort. Er zijn vijf verschillende types, die verschillen in grootte en inrichting. Je moet er wel rekening mee houden dat alle huisjes wat betreft inrichting, en dan met name de keuken en badkamer, wat simpeler zijn dan wat je in Nederlandse vakantieparken vaak tegenkomt.

isaberg mountain resort

Wij overnachten in de Rådjuret 52, een cabin met twee slaapkamers. Onze dochter is helemaal blij met haar kamer met stapelbed en wij hebben ook een eigen slaapkamer. Vanuit het raam hebben we uitzicht op de bossen. Je kunt bedlinnen zelf meenemen of huren.

isaberg mountain resort

Natuurlijk kunnen we zelf koken in ons huisje, maar het is ook mogelijk om ontbijt of diner bij te boeken in het restaurant. Dat noemen ze “hotel services”. Het fijne van het restaurant hier is dat er een kinderbuffet is.

isaberg mountain resort

Zo kunnen wij rustig wat bestellen, terwijl onze dochter alvast eten kan halen wat ze zelf lekker vindt. Ben je op zoek naar een vakantiepark in Zweden? Lees onze blog over de beste vakantieparken in Zweden voor het hele gezin.

Isaberg restaurant

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door VisitSmåland en door Scandlines Heb je meer tips nodig voor de regio, bezoek dan vooral de websites voor handige informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top