Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Islamorada, Florida Keys

Islamorada, Florida Keys

Ken jij Islamorada in de Florida Keys al? Bij de Florida Keys denken de meeste mensen gelijk aan het bekende Key West maar er zijn dus nog anderen zoals Key Largo en dus Islamorada. Tijdens onze afgelopen familievakantie in Florida besloten we hier te verblijven.

Dat had verschillende redenen en een daarvan was absoluut dat accommodatie op Islamorada een stukje voordeliger is dan op veel andere Keys. Daarnaast is dit volgens veel kenners een van de meest authentieke stukjes van de Keys, met meer lokale bewoners dan toeristen.

Islamorada
Robbies islamorada

Islamorada wordt ook wel ” Village of Islands ” genoemd. Het is dan ook niet een eiland maar een aantal opeenvolgende eilanden. Tea Table Key, Lower Matecumbe Key, Upper Matecumbe Key, Windley Key en Plantation Key.

Boek je een via TUI een van deze Florida rondreizen dan heb je ook een of meerdere dagen op Islamorada.

Wat te doen op Islamorada

Voer de Tarpon bij Robbies

Robbie’s Marina, gelegen net voorbij kilometerpaal 77 op de Overseas Highway, is een van de bekendste bezienswaardigheden op Islamorada. We zijn verrast door de drukte hier maar vinden nog net een parkeerplekje onder de palmen. We zien een hele groep mensen bij elkaar staan aan het water. Voor een paar dollar krijgen we toegang tot het dok en een emmer met voer. Hiermee mogen we de enorme tarpons die in het water zwemmen voeden. Deze vissen zijn behoorlijk massief en springen uit het water om de vissen te pakken te krijgen. Na een blik op hun grote kaken besluit onze dochter helemaal niemand te voeren maar de kleine vissen gewoon in het water te gooien.

Robbies islamorada
Robbies islamorada

Het is al spannend genoeg om de enorme pelikanen te ontwijken die ook hun zinnen hebben gezet op een hapje. Wanneer we klaar zijn blijven we nog even kijken hoe andere mensen het vergaat.

Robbies islamorada

Bij Robbies kan je niet alleen de wilde zeevissen voeren maar er is ook een restaurant en een klein klein winkelgebied. Ook kan je hier een kajak huren of een boottocht maken.

Robbies islamorada

History of Diving Museum

Het History of Diving Museum ligt vlak bij de Overseas Highway en is interessante stop zeker voor duikliefhebbers. Het museum bestaat uit een grote verzameling duikmemorabilia. Zo leren we over de oudste duikmethodes die gebruik worden en kunnen kijken in een historische duikklok. Het is bijna niet voor te stellen hoe diep die mensen gingen met alleen maar een kaarsjes, in de hoop een schat te vinden in een scheepswrak of omdat het moest voor grote bouwprojecten.

Ook de moderne duikgeschiedenis komt aan bod. En bekende personen uit de duikgeschiedenis zoals Jacques Cousteau en Lloyd Bridges. Niet alleen in vitrines maar er zijn ook meerdere filmpjes te bekijken.

Onze dochter is ondertussen druk bezig met een speurtocht. Hier moet ze op verschillende plekken Playmobil duikers vinden. Dus ook met kinderen is dit een prima museum om een uur door te brengen.

History of Diving Museum
History of Diving Museum

Windley Key Fossil Reef Geological State Park

Windley Key Fossil Reef Geological State Park is een klein natuurgebied waar je enkele kortere wandelingen kunt maken. We betaalden een paar euro entree en kregen van de ranger een geplastificeerd boekje mee met informatie over het park en de route.

De wandelpaden door het bos bieden zijn prima onderhouden en we kwamen veel verschillende bomen tegen, hoewel dieren zich niet lieten zien. Wel een aantal oude machines die ooit gebruikt zijn om de treinbaan (die nu niet meer bestaat) aan te leggen.

Windley Key Fossil Reef Geological State Park
Windley Key Fossil Reef Geological State Park

Stranden Islamorada

De Floriday Keys staan niet bekend om hun geweldige stranden. Daarvoor kan je beter naar bijvoorbeeld Naples. Toch zijn er op Islamorada een aantal plekken waar je goed kunt zwemmen. Jammer genoeg horen enkele van de beste stranden bij hotels en zijn ze alleen toegankelijk voor gasten.

Anne’s beach op Lower Matecumbe is een van de betere opties. Het is een mooi strand en de zee is hier erg ondiep wat handig is met kinderen. Je bent alleen vlakbij de doorgaande weg en die hoor je ook constant.

Wat je ook kunt doen is een restaurant opzoeken met een strand.

Stranden Islamorada

Eten bij Lorelei

De Lorelei cabana bar is een van de fijne plekjes op Islamorada voor een hapje en een drankje. We gingen er meerdere keren heen en het was altijd gezellig en vol met eilandbewoners, die gelijk de laatste nieuwtjes met elkaar delen. De kaart bevat vooral stevige visgerechten en er is ook een uitgebreid ontbijt menu mocht je de avond daarvoor wat te veel cocktails hebben gehad. Bij Lorelei kan je in het restaurant eten maar ook met je voetjes in het zand aan het bijbehorende strandje.

Lorelei Islamorada

Theatre of the Sea

Een plek die vaak wordt aangeraden voor wie Islamorada met kinderen bezoekt is het Theatre of the Sea. Een zeezoogdierenpark met shows met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien. Een groot deel van de dieren waaronder dolfijnen is dit soort parken in Florida zijn ook recent in het wild gevangen. Wij adviseren je dit soort plekken niet te bezoeken en daarmee dierenleed te voorkomen.

Hotel op Islamorada

Wij sliepen in Sunset Inn. Een fijn kleinschalig hotel dat in 2019 gerenoveerd is. De kamers zijn schoon, ruim en modern met echt lekkere bedden. De badkamer is klein maar heeft een goede warme douche, we misten hier alleen een plek om meer spullen kwijt te kunnen. Als je geluk hebt, krijg je een kamer aan de achterkant daar hoor je de doorgaande weg niet. Aan de voorkant zit je wel direct langs de weg. Er is een fijn zwembad met daaromheen dus de kamers en onze dochter kon zich hier uitstekend vermaken. Er is geen mogelijkheid tot ontbijt maar je kunt lopen naar Lorelei’s. Dit is voor Florida Keys ook echt een goedkoop hotel maar wel eentje die kwaliteit geeft. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Islamorada sunset inn
Islamorada sunset inn
Islamorada sunset inn

Tijdens een rondje hardlopen kwam ik bij terecht op het terrein van het Islander Resort. Een super goed beoordeeld resort op Islamorada. Hier heb je niet alleen meerdere zwembaden maar dus ook echt een groot strand. Ze hebben hier ook familiekamers. De prijs van het resort is er uiteraard ook naar. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid. Boek je via TUI een rondreis door Florida dan zijn de nachten op het resort inbegrepen in de reis.

Islander Resort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top