Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Key Largo, zoveel leuker dan je wist

Key Largo, zoveel leuker dan je wist

Key Largo is wat mij betreft de meest onderwaardeerde van de Florida Keys. Key Largo heeft niet de mooie historische huizen zoals Key West, of de enorm blauwe zee als Islamorada.

Key Largo verstopt haar hoogtepunten onderwater maar ook in diverse natuurgebieden. Onder duikers is Key Largo al langer een populaire bestemming maar ook als niet duiker zijn er redenen genoeg om te stoppen op Key Largo en Tavernier. Zoals kajakken en snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park . Wij brachten in totaal twee dagen door op Key Largo tijdens onze familievakantie in Florida.

Kies je liever voor een Fly-Drive vakantie? Deze rondreizen in Florida hebben minimaal 1 nacht op Key Largo. Je verblijft dan in het Marina del Mar Resort met zwembad. Of je kan natuurlijk je reis op maat laten samenstellen via Kidsreizen.

Florida Keys

De Florida Keys beginnen ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Miami en strekken zich uit als een barrière tussen de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. Vanaf het vasteland is het makkelijker om naar Key West, de meeste zuidelijke Key, te rijden dankzij de bruggen die de eilanden verbinden.

Key Largo is de eerste van de Keys vanuit Miami. Daar rij je in een ruim uur naar toe. Hoewel het een eiland betreft wordt het oostelijke deel geen Key Largo maar Tavernier genoemd naar de belangrijkste plaats.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Wat te doen op Key Largo

Duiken Key Largo

Heel veel gekleurde vissen, de kans om schildpadden en haaien te zien, diverse scheepswrakken. Key Largo wordt over het algemeen gezien als de beste duikbestemming van de Florida Keys. Wij gingen beiden een dag duiken. Echt bijzondere zeedieren lieten zich niet zien maar we genoten wel van de grote groepen vissen. Het koraal is in redelijke staat en we kwamen geen stukje afval tegen. Een verademing na onze laatste duiken in Egypte.

key largo

Je vindt in Key Largo veel duikaanbieders. Wij kozen voor Rainbowreef, een grote duikoperator die standaard een gids laat mee duiken. Veel duikaanbieders doen dat niet maar als we het gebied niet kennen vinden we dat wel fijn. Per gids kunnen maximaal 8 duikers mee. Bij Rainbowreef doen ze 2 duiken achter elkaar en dat minimaal twee keer per dag. Je kunt dus in de ochtend twee duiken maken, eventueel in de middag weer twee duiken en soms zijn er ook nog nacht duiken. Ze hebben vier grote boten.

Het is dus een hele massale maar wel goed geoliede operatie. Ik miste zelfs wel een beetje het kleinschalige en gezellige wat je hebt als je met een kleine groep duikers en een vaste duikmaster op pad bent. Daar staat dan weer tegenover dat ze door het volume duiken goedkoop kunnen aanbieden. Voor 2 duiken inclusief huur van een volledige kit betaalden we 109 dollar. Minder dan 50 euro per duik is echt goedkoop voor een westerse bestemming.

duiken key largo

John Pennekamp Coral Reef State Park 

Het John Pennekamp Coral Reef State Park is de reden waarom je ook als niet-duiker moet stoppen op de Florida Keys. In dit beschermde natuurgebied is van alles te doen.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum is aardig om even een kijkje in te nemen, zeker als je Key Largo met kinderen bezoekt. Er is een klein aquarium en er wordt informatie gegeven over het dierenleven op Key Largo.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Wandelen

Er zijn in het John Pennekamp Coral Reef State Park meerdere korte wandelingen. Helaas was het wandelpad door de mangrove tijdens ons bezoek voor onderhoud gesloten.

Stranden

Er zijn twee stranden in het John Pennekamp Coral Reef State Park. Deze stranden worden ook gezien als de beste stranden van Key Largo. Far Beach is een rustig strandje wat een halve maan vormt en aan beide kanten omgeven is door mangrove bossen. De zee is hier heel rustig en het strand loopt langzaam af. Dit is dan ook het meest populaire strand bij gezinnen met jonge kinderen.

Het andere strand, Cannon Beach, ligt meer aan de open zee. Hier kan je erg mooi snorkelen vooral tussen de grote rotsen die uitsteken richting de zee.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Snorkelen en duiken

Is snorkelen vanaf het strand niet voldoende dan kan je ook een duiktrip of een snorkeltrip boeken bij het bezoekerscentrum. Geen zin om nat te worden er is ook een “glass bottom boot”‘ waarmee je het dierenleven kunt bekijken. Kijk niet raar op als je opeens een beeld onder water ziet. Ze hebben hier een Christusbeeld laten zinken de “Christ of the Deep” als originele attractie voor duikers.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Kajakken

Ik koos er zelf voor om met mijn dochter te gaan kajakken. Er zijn meerdere routes, afhankelijk van hoe lang je wil gaan. Wij kozen zelf voor een uur en een van de kortere routes door de mangroven. Zwemvesten zijn ook voor jonge kinderen zijn aanwezig.

Wij waren er tijdens de kerstvakantie en het was dan ook erg druk met kajakkers. We begrepen dat op rustigere momenten je hier wel vaak zeekoeien kunt zien. Ook krokodillen en alligators laten zich wel eens zien. Wij zagen vooral vissen en vogels en dat vond ik eigenlijk wel prima. Kajakken is een mooie manier om het natuurgebied en vooral de kanaaltjes tussen de mangroven te verkennen.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Laura Quinn Wild Bird Sanctuary

Het Laura Quinn Wild Bird Sanctuary is een opvangcentrum voor vogels. Het centrum is gratis toegankelijk. Ze runnen het rehabilitatiecentrum volledig op vrijwilligers en giften dus een donatie wordt natuurlijk wel enorm gewaardeerd.

De vogels die ze hier opvangen zijn bijvoorbeeld aangereden of in een vislijn verstrikt geraakt. Zo zagen we bijvoorbeeld uiltjes, haviken en pelikanen. Leuk en interessant om deze vogels van dichtbij te zien.

Laura Quinn Wild Bird Sanctuary
Laura Quinn Wild Bird Sanctuary

Harry Harris Beach and Park

Zoek je nog een andere plek om te zwemmen op Key Largo? Kies dan voor Harry Harris Beach and Park. Dit park is doordeweeks gratis; in het weekend betaal je 5 dollar entree als niet lokale bewoner.

Harry Harris Beach is een kunstmatig strand aan de Atlantische Oceaan. Het strand wordt beschermd tegen golfslag en grote vissen door een koraalrots barrière. Dit is vooral ook een heel familievriendelijk strand. In het park zijn picknicktafels, een speeltuin en een toiletten en douches.

Harry Harris Beach and Park
Harry Harris Beach and Park

Hotels op Key Largo en in Tavernier

Op zoek naar een hotel op Key Largo? De Hampton Inn Key Largo is een kindvriendelijk hotel met familiekamers op Key Largo. Het heeft een fijn buiten zwembad en ligt vlakbij het John Pennekamp Coral Reef State Park. Bekijk hier meer reviews en prijzen.

Een andere goede optie is de Coconut Palm Inn. Een mooie accommodatie met zwembad op een rustige locatie. Een extra pre is dat je hier gratis gebruik kunt maken van een kajak, sup board en een aantal andere faciliteiten. Bekijk hier meer reviews en beschikbaarheid.

Ben je op zoek naar nog meer avontuur en prachtige natuur tijdens je vakantie naar de Keys? Bekijk dan zeker onze blogs over de andere eilanden, zoals Big Pine, Key West en Islamorada.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top