Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Kalvehave Labyrintpark, dwalen door het doolhof en spelen in Denemarken

Kalvehave Labyrintpark, dwalen door het doolhof en spelen in Denemarken

Wat is een labyrint park? Wellicht hebt je, net als wij, niet direct een idee wat je kunt verwachten van Kalvehave Labyrintpark in het Deense Kalvehave. Er zijn meerdere doolhoven en niet van de makkelijke, maar waar je echt wel een tijdje op zoek bent. Wat het echt leuk maakt voor mij is de vele spelletjes die je er ook kunt spelen.

Kalvehave Labyrintpark ligt in Zuid-Seeland, ruim een uur onder Kopenhagen. Door de ligging is het ook prima te combineren met het eiland Møn of als tussenstop op weg van of naar Lolland-Falster.

Kalvehave Labyrintpark

Kalvehave Labyrintpark

Sommige spellen, zoals drie op een rij, kennen we natuurlijk. Bij andere is het een beetje onduidelijk wat we moeten doen. Gelukkig staan er overal bordjes bij die ook in het Engels uitleg geven. Zo spelen we minecraft, is er een sudoko en maken we met diverse vlakken figuren. Bij een leuke opdracht moeten we met zijn drietjes goed samenwerken om een buis op de goede plek te laten landen.

Kalvehave Labyrintpark

Er zijn verschillende doolhoven in het labyrinth park. In het Ivy-doolhof moeten we zes letters vinden op verschillende plekken. Dat maakt het extra moeilijk, want zeker aan het einde hebben we geen idee meer waar we allemaal zijn geweest. Onze dochter heeft ze als eerste allemaal gevonden en ook de uitgang weer. Dus de rest van de dag moeten we horen dat ze de winnaar is. Bij elke letter moeten we een markering zetten op de kaart die we hebben gekregen. Wanneer we helemaal klaar zijn, krijgt onze dochter een doolhof diploma.

Kalvehave Labyrintpark

In eerste instantie lijkt het Kalvehave Labyrintpark niet zo groot, maar er ligt nog een hele tuin achter de eerste tuin. Er zijn hier ook nog meer andere doolhoven, zoals een traditioneel Engels doolhof met grote heggen. Ook hier vinden we nog een aantal leuke spelletjes. Onze dochter heeft met acht jaar een goede leeftijd om de denkspellen ook echt te kunnen doen. We zien ook gezinnen met jongere kinderen en voor hen zijn er meer doe-spelletjes, zoals ringen gooien.

Kalvehave Labyrintpark

Een ander bijzonder doolhof is het verkeersdoolhof met eenrichtingsverkeer, waarbij we elke keer van de ene naar de andere kant de weg moeten zoeken zonder een verkeerde stap te doen. Je kunt hier prima een paar uurtjes doorbrengen met alle verschillende games.

Kalvehave Labyrintpark

Kalvehave Labyrintpark is wel echt een buitenbestemming. Alle doolhoven en spelletjes zijn buiten. Dus check van tevoren even de weervoorspelling. Er is wel een overkapte plek waar je even een hapje kunt eten of kunt schuilen voor een kort buitje. Er is geen volwaardig restaurant, maar wel een klein cafeetje met drankjes, ijsjes en ze hebben ook bagels of kunnen een wafel maken. Je mag ook je eigen picknickspullen mee nemen.

Kalvehave Labyrintpark

Check van tevoren op de website de actuele openingstijden en dagen. In de zomervakantie en het voorjaar is het elke dag open, tijdens de Deense herfstvakantie week is het park open, maar dan niet altijd elke dag van de week.

Kalvehave Labyrintpark

Ons bezoek aan Kalvehave Labyrintpark werd mogelijk gemaakt door VisitDenmark. Check hun website voor meer tips. Of lees onze andere blogs over Denemarken met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top