Home / Voorbereiding / Overnachten / Huisje huren in Denemarken

Huisje huren in Denemarken

Wij gingen in het voorjaar gingen naar West-Jutland. We vroegen diverse ouders om hun tips voor de 1e keer Denemarken. Eén van de tips die we kregen was: huur een huisje in Denemarken. Wij zijn geen kampeerders en meestal verblijven we in een hotel, soms in een guesthouse of Airbnb.

Een huisje huren in Denemarken voor het budget en het gemak

Denemarken is geen goedkoop vakantieland (lees hierover meer in ons blog) en dit zit hem voor een groot gedeelte in de kosten van eten en drinken buiten de deur. Wanneer je 80,- betaalt voor een hoofdgerecht en een drankje met drie personen dan wordt het een luxe en niet iets dat je elke avond wilt doen. In een huisje kan je zelf koken wat in een hotel niet kan. Bovendien is een huisje meestal goedkoper dan een hotel, helemaal wanneer je buiten het hoofdseizoen gaat.

huisje huren in denemarken

Waar je in warme exotische landen vaak weinig tijd in je accommodatie doorbrengt is dat in een land als Denemarken, wat betreft het klimaat vergelijkbaar met Nederland, toch anders. De extra ruimte van een huisje komt op druilerige dagen goed van pas om te spelen. Bovendien was het fijn om ’s avonds wanneer onze dochter sliep lekker op de bank te kunnen ploffen, houtkachel of tv aan, een wijntje erbij en niemand om rekening mee te houden. Het enige nadeel van een huisje ten opzichte van een hotel vonden wij in dit geval dat je alles zelf moet schoonmaken en dat er ’s ochtends geen uitgebreid buffet klaar staat.

Huisje Denemarken via Schultz Feriehuse

Schultz Feriehuse is een verhuurder die een groot aanbod heeft aan woningen aan de Deense westkust.  Wij konden kiezen uit meerdere huisjes maar kozen voor het schattige compacte exemplaar in Blåvand.

De website werkt prettig en je kunt zowel op prijsklasse, locatie als beschikbaarheid zoeken. De huisjes staan niet op een vakantiepark maar verspreid in de bossen en in verschillende dorpen zoals Blåvand, Henne en Ho. Elke huisje is anders zowel van buiten als van binnen. Dankzij de uitgebreide foto’s is het snel duidelijk welke smaak de eigenaar heeft, van ultramodern tot enorm kitsch: wij kwamen van alles tegen. In de tekst staat daarnaast ook nog eens duidelijk aangegeven wat je kunt verwachten, hoeveel bedden zijn er (1 of 2 persoons), of er een wasmachine en/of een magnetron is etc.

huisje huren in denemarken
huisje huren in denemarken

We kwamen erg laat aan bij ons huisje in Denemarken maar dat is met Schultz Feriehuse geen probleem. Via de e-mail ontvang je een bevestiging met pincode. Kom je buiten de sluitingstijden aan bij hun kantoor kan je met de pincode een kluisje openen en de envelop pakken met jouw sleutel. We gingen snel naar bed en de volgende ochtend in het zonlicht bekeken we ons huisje pas goed. Het was precies zoals de omschrijving en de foto’s. Het was alleen nog mooier gelegen, midden in het bos en we zagen zelfs twee keer een hertje vlakbij ons huisje.

Handdoeken, poetsdoekjes en dekbedovertrekken moet je zelf meenemen maar verder was alles aanwezig zelfs schoonmaakmiddelen. Voor energieverbruik betaal je apart. Ons huisje werd verwarmd door elektrische kachels en een houtkachel. Bij binnenkomt ligt er een duidelijke brief waar de begin en eindstand opschreven kunnen worden, ook kan je zelf uitrekenen wat het verbruik gekost heeft.  Bij vertrek kan je de sleutel gewoon weer afgeven of samen met de eindafrekening door de brievenbus gooien.

huisje huren in denemarken

Wij vonden het niet alleen een heel fijn plekje om te verblijven maar het boeken en inchecken werkte makkelijk. Bij Schultz Feriehuse hebben ze een groot aanbod dus neem zeker even een kijkje op de “website huisje Denemarken” want er zit vast iets bij dat jouw gezin past.

huisje huren in denemarken

Goedkoop huisje huren Denemarken

Zijn deze huisje die van particulieren zijn je wat te duur dan zijn er in Denemarken ook diverse mooie vakantieparken. Ideaal voor wie wat minder wil betalen maar wel de faciliteiten wil hebben. Vaak zijn ze bovendien ideaal gelegen vlakbij Legoland of juist bij het leuke stadje Ribe. Bekijk hier diverse goedkope huisjes in Denemarken

Landal seawest

Huisje Denemarken van particulieren

Je kunt in Denemarken ook goed huren via Airbnb of Interhome. Veel Denen verhuren hun eigen vakantiehuisjes op het moment dat de kinderen geen schoolvakantie hebben. Heel handig dus zeker als je in de meivakantie of eind augustus naar Denemarken gaat. Bekijk hier deze toffe woningen en andere vakantiehuizen op Interhome.

Airbnb denemarken

Meer tips lees ook ons blog met vakantieparken in Denemarken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top