Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Kerst in New York – de ultieme New York ervaring

Kerst in New York – de ultieme New York ervaring

Er zijn al genoeg Nederlandse websites te vinden vol tips over Kerst in New York. Daarom gewoon een reisverhaal vol foto-inspiratie.

New York for Business

De reden van deze reis naar New York was mijn (Marcel) werk maar ik had drie avonden en een hele dag de tijd om ook wat van de stad te zien. Het is december in New York en bijna Kerst, dus ik hoopte eigenlijk op 20 centimeter sneeuw voor de ultieme New York kerstervaring. Uiteindelijk bleek het overdag zo’n 5-10 graden, maar dat maakte de ervaring er niet veel minder om.

nykerst07

Kerstsfeer in New York

Na al twee keer in New York te zijn geweest was ik benieuwd hoe de attracties van Midtown (Empire State Building, Times Square, Rockerfeller Center) er met kerst uit zouden zien.

Eén van tips die je overal leest, is het bezoeken van de etalages van Saks 5th Avenue, Bloomingdale’s, Lord & Taylor, Macy’s en FAO Schwartz. FAO Schwartz viel eigenlijk wel tegen, maar de vier warenhuizen houden een kerstwedloop tot ongekende hoogtes.

Kerst New York

De warenhuizen hebben verschillende sferen en Saks heeft dit jaar als thema “An Enchanted Experience”. Met stijlvolle stillevens worden designerjurken en Armanipakken aangeprezen in een jaren-30 omgeving. Noem mij verwijfd, maar ik kan van dit soort kleding erg blij worden: dit is pure kunst. Saks gooit er ook nog eens een projectorshow in, die vanaf Rockerfeller Center uitermate goed te volgen is. Macy’s heeft de planeten verbeeld, leuk voor wanneer je New York met kinderen bezoekt maar ik word er minder warm van.

TIP: Check ook deze reisgids New York city voor nog meer tips

Kerst New York 2014

Op dinsdagavond bezocht ik het 9/11 Museum. Ik had het park al bezocht tijdens onze gezinsvakantie in New York in 2013 (en in 2009 toen het in aanbouw was), maar het museum was nog niet af. Lees de aparte post over dit museum want dit museum geeft je bezoek echt een hele andere dimensie.

Kerst New York


Ik wilde graag een avond entertainment regelen, zoals een ijshockeywedstrijd of een voorstelling. Uniek voor de kersttijd is de voorstelling van de Rockettes in Radio City Music Hall, en dat werd dus ook mijn keuze.

Amerikanen vinden dit geweldig en eerlijk gezegd was de show inderdaad hartverwarmend. De Rockettes is een dansgroep die in april wordt gevormd, die acht maanden trainen om een show op te voeren in het zogenaamde “synchroon-precisiedansen”. Denk hierbij aan pirouettes draaien op een lijn (waarbij de buitenste danser dus bijna moet rennen en de middelste danser om haar as draait). De Rockettes treden op in de Radio City Music Hall, een theater dat in 1929 is gebouwd en een prachtig voorbeeld is van art-deco. Alleen al daarom moet je zeker een kijkje nemen in de Grand Foyer als je kan.

nykerst05

Op donderdag had ik de dag vrij en wilde ik niet in Midtown blijven maar voor mij nieuwe plekken in de stad ontdekken.

Ik begon met een hardlooptocht vanaf mijn hotel naar het noorden van Central Park en terug (28 km). Central Park voelde altijd gigantisch en ik kwam nooit verder dan het Onassis Reservoir. Ik besloot dat dat eens moest veranderen! Echter, toen ik op 110th Street aankwam (de noordgrens), bleek dat het noorden niet zo interessant was als het zuiden van het park. The Ramble, the Great Lawn en het Belvedere-kasteel zijn toch een stuk interessanter dan het redelijk onontgonnen gebied ten noorden van het Reservoir.

’s Middags bracht de metro me naar Harlem, waar ik ging eten bij Sylvia’s Soul Food, een restaurant dat ik kende van Australia’s Masterchef. In Harlem zelf was wat minder te zien dan ik dacht, maar de sfeer was heerlijk relaxed, minder opgefokt dan in Lower Manhattan.

harlem

Vandaar dat ik besloot een wandeltocht te maken via de High Line, Chelsea Market en als ik tijd had nog een boottocht over de East River. Ik had gezien dat er vanaf Pier 11 een taxiboot vertrok naar New Jersey en Midtown. Uiteindelijk lukte dat niet, omdat ik via het gezellige West Village en de High Line, een park over een oude treinrails, eindigde bij mijn hotel in Tribeca voor mijn vlucht terug. Ook met kerst naar New York? Bekijk hier de beste deals voor hotels in New York.

Het is enorm mooi om met Kerst in New York te zijn, maar na een paar bezoeken wordt zelfs New York eentonig, tenminste wel in je eentje. Ik nam dan ook opgewekt afscheid om thuis kerst te vieren met de hele familie. New York tot de volgende keer!

Ben jij wel eens in New York geweest en wat lijkt je de beste periode van het jaar?

Kerst New York
Kerst New York
Kerst New York
New York zou New York niet zijn zonder beroemdheden.
Kerst New York

2 reacties op “Kerst in New York – de ultieme New York ervaring”

  1. Marcel - Gezin op Reis

    Sfeertje bij Sylvia’s is wel lekker hoor! Van die gezellige waitresses achter de bar naar bekenden: “hey sweetie, what can I do for you?” “How is your sister?” “Jenell? She up in da Bronx, doing gooood!”

  2. Ik heb die aflevering van Masterchef ook gezien! Te gek dat je er geweest bent. Je bent nu trouwens wel de tweede die tegen me ‘zegt’ dat FAO Schwartz tegenvalt. Hmmm…toch blijf ik nieuwsgierig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top