Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Key West met kinderen

Key West met kinderen

Key West is het meest bekende eiland van de Florida Keys. Het is eigenlijk een bestemming op zichzelf. Dit eiland is het langst bewoond van alle eilanden en dat zie je terug aan de mooie historische huizen. Key West is ook een populaire feestbestemming met een groot uitgaansgebied. Je vraagt je dus wellicht af of Key West met kinderen leuk is.

key west

We besloten uiteindelijk om ons voor onze vakantie in de Floriday Keys niet te baseren in Key West, maar in Islamorada. De reden daarvan was dat we ook graag wilden duiken vanaf Key Largo, maar ook omdat de prijzen voor hotels in Key West echt extreem hoog zijn, zeker in de kerstvakantie. Natuurlijk brachten we wel een dag een bezoek aan Key West. Ik ben blij dat we dit gedaan hebben, want het is absoluut een interessante plaats met een eigen sfeer.

Wat kun je doen in Key West met kinderen?

Maak een stadswandeling

Key West ontdek je het beste te voet. Gewoon op goed geluk diverse straatjes inlopen en je ogen uitkijken bij de historische huizen. Kun je je voorstellen dat je hier woont?

key west
key west

Duval Street is de “hoofdstad” van Key West en aan deze straat heb je de meeste restaurants, barretjes en schreeuwerige attracties. Wij vonden het wel leuk om hier wat te eten op een terrasje en vervolgens mensen te kijken. Van compleet uitgedoste vrijgezellenfeestjes tot families die allemaal een T-shirt droegen met “Grandma’s 80th birthday party”. Hier komt echt het beste en het slechtste van Amerika voorbij.

Heb je genoeg gehad van de drukte? Een paar blokken verderop in de gewone woonwijken hangt weer een heel ander sfeertje.

Heb je geen zin om te lopen, dan rijden er diverse treintjes en bustours door Key West.

key west
key west

Truman Waterfront Park

Het Truman Waterfront Park is een rustig stukje Key West. In het goed onderhouden park kun je kijken naar de enorme cruiseschepen die hier aanleggen. Bovendien zijn er meerdere speeltuinen. Een grote en toffe waterspeeltuin voor wanneer het echt mooi weer is.

Daarnaast zijn er nog twee half overdekte speeltuinen in de schaduw, een voor de kleintjes en een voor oudere kinderen. Er zijn ook een toiletgebouw en een aantal bankjes. Jammer genoeg misten we wel een restaurantjes of kiosk, anders waren we hier vast langer gebleven.

Truman Waterfront Park
Truman Waterfront Park

Musea in Key West

Er is een groot aanbod van kleine musea op Key West. Enkele historische musea zijn echt goed als je interesse hebt in geschiedenis. Neem bijvoorbeeld het huis waar voormalig president Truman woonde. Andere musea richten zich duidelijk op het uitgaanspubliek in Key West.

Musea in Key West

De volgende opties zijn ook voor gezinnen interessant, hoewel wij de entreeprijzen wel echt aan de hoge kant vinden.

Key West Aquarium

Hier zie je zeesterren, zeeschildpadden en vissen. Het Key West Aquarium is leuk voor elke leeftijd. Het Aquarium ligt aan Mallory Square en is een van de populairste attracties van het eiland.

Key West Shipwreck Museum

Ga terug in de tijd en ontdek het maritieme erfgoed de Key West. Beklim ook de de uitkijktoren en bekijk het beroemde Asa Tift scheepswrak.

Het vlinder- en natuurreservaat van Key West

Het Butterfly Conservatory ligt direct aan Duval Street. In een kas zijn diverse vlindersoorten uit de hele wereld te zien en ongeveer twintig verschillende soort vogels. Er is ook een Learning Centre waar kinderen meer kunnen leren over de anatomie en fysiologie van vlinders.

Nancy Forresters’s Secret Garden

Breng als je kunt een bezoek aan Nancy Forresters’s Secret Garden, tenminste zolang het nog kan. Want zoals ze zelf zegt: “Ik ben al 80 en heb geen opvolger.” De “Secret Garden” die ze ooit had, is er niet meer.

Nancy Forresters's Secret Garden

Ooit was de geheime tuin van Nancy Forrester een magische oase verscholen in het midden van een blok in Key West. Een klein stuk bos waarvan gezegd werd dat het de laatste onontwikkelde hectare is in de oude binnenstad van de stad was. Vol met oude bomen en kronkelende paden. Maar ook op grond moet belasting betaald worden en uiteindelijk zat er voor Nancy niks anders op dan de grond te verkopen. Wat nu rest is een kleine tuin achter een huis in Key West aan Elizabeth Street.

Hier woont Nancy met de papegaaien die ze opvangt. We hebben het geluk net binnen te lopen tijdens een lezing vol met educatieve feiten over het gedrag van de vogels. Doorspekt met haar visie op de kant die de wereld uitgaat en de gevolgen van bijvoorbeeld de verwoesting van het Amazone gebied op deze vogels.

Nancy Forresters's Secret Garden

Fort Zachary Taylor en strand

Key West staat niet bekend om haar stranden. Het beste strand van Key West kun je vinden bij Fort Zachary. Wij zijn zeker niet de enige die het idee hebben om een paar uur naar het strand te gaan. Het is hier zelfs drukker dan Miami Beach.

Fort Zachary Taylor en strand

Desondanks vermaken we ons een paar uurtjes aan het water. De zee is mooi en loopt rustig af. Het plakzand is heel geschikt om zandkastelen te bouwen. De faciliteiten hier zijn beperkt. Er zijn direct achter het strand een aantal picknicktafels en zelfs BBQ’s maar wij zien geen kiosk om water of een ijsje te kopen. Niet voor niks zien we lokale families hele koelboxen meeslepen met drank en eten voor de hele dag. Er is op loopafstand een restaurant “The Cayo Hueso Café”, maar dat is natuurlijk erg druk.

Fort Zachary Taylor en strand

Na ons bezoek aan het strand nemen we nog een kijkje bij het fort. De informatieborden en enkele ingerichte ruimtes geven een kijkje in het harde leven hier. De meeste soldaten gingen niet dood door gevechten, maar aan tropische ziektes.

Fort Zachary Taylor en strand

Kindvriendelijk hotel Key West

Wil je overnachten in Key West en is budget geen belemmering, dan zijn er een aantal fantastische opties. Bezoek bijvoorbeeld het Santa Maria Suites Resort met meerdere verwarmde zwembaden. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Of verblijf juist in een kleinschalig B&B in een historisch oud huis. The Artist House krijgt geweldige beoordelingen en heeft naast twee-persoonskamers ook twee familiekamers. Perfecte locatie, mooi historisch huis en veel extra’s, zoals een happy hour met gratis snacks en drinken, tips van de gastheer en gastvrouw en een kleine whirlpool. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

hotel key west

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top