Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Duitse kerstmarkt Hildesheim, prachtige werelderfgoed stad

Duitse kerstmarkt Hildesheim, prachtige werelderfgoed stad

We bezochten de kerstmarkt in Hildesheim. Wat is er te doen? Een foto-impressie vol met tips over deze gezellige Duitse kerstmarkt in historische werelderfgoed stad Hildesheim.

kerstmarkt Hildesheim

Overnachten in Hildesheim

De kerstmarkt van Hildesheim is te ver om voor een dagje op en neer te gaan. Ondanks dat het een relatief klein stadje is zijn er meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden.

Het hotel van der Valk in Hildesheim bevind zich op het historische marktplein en je loopt dan ook zo de kerstmarkt op. Je kunt zelfs de ramen van je kamer opendoen en de markt zien. Omdat deze in de avond maar tot 20:00 doorgaat is geluidsoverlast geen probleem.

Het is bovendien het beste hotel van de stad en voor gezinnen zijn er ook appartementen te huur. Dit hotel is snel volgeboekt, bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Van der Valk Hildesheim.

Wil je liever wat goedkoper overnachten in Hildesheim. Wij verbleven in het Ibis Styles Hildesheim. Een heel prettig hotel met een goed ontbijt. Je kunt hier de auto makkelijker parkeren en het is op loopafstand van het centrum. Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van Ibis Styles Hildesheim.

Kerstmarkt Hildesheim

De kerstmarkt van Hildesheim is redelijk kleinschalig. Met ongeveer 30 kramen is het lekker compact en overzichtelijk. Tijdens ons bezoek aan Hildesheim stond de markt verspreid over twee pleinen. De kerstmarkt start elk jaar al eind november en gaat door tot een paar dagen voor de jaarwisseling.

Op het historische marktplein ben je omgeven door prachtige vakwerkhuizen. Het is een enorm sfeervol plekje en de kerstverlichting doet hier nog een tandje bovenop. De diverse grote kerstbomen zitten vol lichtjes en met de kabouters erbij is er echt een sprookjessfeer.

kerstmarkt Hildesheim

De kraampjes ruiken naar dennenboom, gebak en glühwein. Muziek wordt verzorgd door live optredende trompettisten. Is het buiten te koud, dan duiken we gewoon één van de vele restaurantjes in, want ook vanaf een afstandje is het mooi.

kerstmarkt Hildesheim
kerstmarkt Hildesheim

Aan de andere kant van het Rathaus ligt nog een pleintje en hier hangt een hele andere sfeer. De botsauto’s zitten vol met kinderen, er is een reuzenrad (onze dochter vond het doodeng). De muziek schalt door de speakers. Minder eten, meer prullaria.

Het is misschien twee minuten lopen maar in gevoel ligt het mijlenver uit elkaar. Vanuit een sprookjesomgeving ben je op de kermis beland wat natuurlijk hartstikke leuk is wanneer je kinderen wat ouder zijn.

Kijk in Hildesheim ook verder dan alleen de twee pleinen. In de Unesco werelderfgoed kerken in Hildesheim vinden in de kerstperiode vaak speciale muzikale optredens plaats.

kerstmarkt Hildesheim

3 gedachten over “Duitse kerstmarkt Hildesheim, prachtige werelderfgoed stad”

  1. Ha, leuk, ik zou nog wel naar die van Hildesheim willen. Ik ben geen groot kerstmarktenfan, maar thuis in Hamburg hebben we er maar liefst 16 (!) (tip voor jullie voor volgend jaar ;)) en ik heb dit jaar besloten me er maar gewoon helemaal in te storten, in het kader van de integratie… de kleinere, knussere marktjes kunnen toch wel charmant zijn…

  2. Oh ook mooie markten en dat tegen de achtergrond van die Duitse huizen. Heel sfeervol! Ik blogde van de week over de weinachtsmarkten Bad Bentheim en Nordhorn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top