Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Pretpark Lochmühle: geweldig voor jonge kinderen
Pretpark Lochmühle

Pretpark Lochmühle: geweldig voor jonge kinderen

Op zoek naar een leuk pretpark in Duitsland voor jonge kinderen? Zoek niet verder Freizeitpark Lochmühle in de deelstaat Hessen. Een half uur boven Frankfurt en zo’n 3,5 uur rijden vanaf Midden-Nederland. Je rijdt hier dus niet even naar toe maar het is wel weer een extra reden om een kortere of lange vakantie te plannen in het kindvriendelijke Hessen.

pretpark Lochmühle

Pretpark Lochmühle

Van alle Nederlandse pretparken lijkt Lochmühle nog wel het meest op de Julianatoren (zonder voorstellingen). Onze dochter herkent dan ook meteen enkele attracties die ze daar ook hebben, zoals de vliegtuigjes.

pretpark Lochmühle kinderboerderij

Lochmühle is alleen groter en heeft meer ruimte voor natuur tussen de attracties. Het favoriete gedeelte van onze toen 3-jarige dochter: “de boerderij”. Er staan hier stallen met echte dieren zoals grote Duitse koeien. Ook is er een kinderboerderij waar de geitjes geaaid kunnen worden. Tussendoor zijn een aantal thema-attracties zoals een tractorbaan. Helemaal in stijl want we rijden dus gewoon tussen echte gewassen heen en er staat zelfs iemand de planten te verzorgen.

Lochmühle

Wil je liever wat meer actie dan kan dit ook. Er is een gedeelte waar je zelf op een paard kunt rijden of ga met de hele familie een potje midgetgolf spelen.

pretpark Lochmühle

Het goede van pretpark Lochmühle is dat er veel groen is. Wij bezochten het park op een zeer drukke zomerdag in augustus maar ondanks dat waren de wachttijden acceptabel. De meeste families maken er echt een volledige dag uit van. Er zijn houten hutjes met BBQ die je kunt huren met je gezin op met een vriendengroep.

Wil je gebruik maken van een van de 50(!) BBQ-plekken dan wordt reserveren aanbevolen. Je mag je eigen eten meenemen of kunt een pakket bestellen. Daarnaast zijn er in het pretpark Lochmühle diverse restaurantjes.

freizietpark Lochmühle

Deze BBQ-plekken liggen allemaal in een wat schaduwrijker gebied waar ook fijne picknickgrasvelden zijn. Het riviertjes is afgedamd en heeft ook een aantal speelplekken. Neem dus een zwembroekje mee om lekker te spetteren op een warme dag.

freizietpark Lochmühle

In een pretpark voor jonge kinderen mag een speeltuin natuurlijk niet ontbreken. Ook hier is aan gedacht, er zijn er zelfs meerdere. Ook zijn er verschillende trampolineparken waaronder een in een overdekt gedeelte waar je bij wisselvallig weer ook terecht kunt.

Het is fijn dat bepaalde attracties echt duidelijk voor jonge kinderen zijn. Dit is herkenbaar aan het bordje waarop staat dat het toegankelijk is voor kinderen tot 5 jaar of die nog niet naar school gaan. Zo heeft iedereen bijvoorbeeld zijn eigen trampoline’s. Er zijn een aantal attracties waar je als ouder in mee kunt zoals de achtbaan en de vliegende olifantjes maar het meeste is echt alleen voor kinderen.

freizietpark Lochmühle

Het park is op zich prima beloopbaar maar heb je daar geen zin in of wil je gewoon wat tijd winnen dan is kan je de Lochmühle Express nemen.

freizietpark Lochmühle

Onze dochter wilde echt niet weg uit Freizietpark Lochmühle en toen we haar eindelijk mee hadden gekregen viel ze als een blok in slaap in de auto. Dat is voor ons de definitie van een geslaagde kinderactiviteit. Meer informatie over openingstijden en prijzen kan je vinden op de website van Freizeitpark Lochmühle .

freizietpark Lochmühle

Lees ook onze andere tips voor pretparken in Duitsland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top