Home / Voorbereiding / Producten / Reisgidsen / Review: Kidskompas Denemarken

Review: Kidskompas Denemarken

Naar Denemarken met kids? Wij reviewen de Kidskompas Denemarken, de eerste Nederlandstalige reisgids voor het hele gezin. Als populaire vakantiebestemming is er genoeg informatie online te vinden waaronder onze eigen ervaringen in Denemarken. Maar toch vind ik een reisgids of een boekje ook wel erg fijn. Lekker thuis in het zonnetje in de tuin alvast voorpret en plannen en ter plekke niet afhankelijk zijn van WiFi als je nog wat op wil zoeken.

kidskompas denemarken

Kidskompas Denemarken

Het eerste gedeelte van de reisgids richt zich op ouders. Welke leuke evenementen zijn er? Ga je kamperen of in een huisje en op welke websites kan je nog meer informatie vinden over Denemarken? De rest van de gids is voor zowel ouders en kinderen. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s en je kunt uitgebreid lezen wat er hier te doen is. Zo gingen wij zelf naar Jutland en onze eigen favorieten het Maritiem en visserijmuseum en het Ribe Vikingecenter hebben uiteraard een plekje in de gids gekregen.

Kinderen kunnen dus zelf lezen wat ze leuk vinden en als ouder kan je direct zien wat de openingstijden en kosten zijn. Na elk hoofdstuk zijn er twee lege pagina’s waar je kind een tekening kan maken en opschrijven wat ze het leukst vinden om te doen.

Ribe Vikingecenter
kidskompas denemarken
Onze dame kijkt even waar we allemaal geweest zijn

Kidskompas Denemarken kopen

Wij vinden deze gids een aanrader voor wie Denemarken met kinderen bezoekt. De informatie over dingen om te doen met kinderen is uitgebreid. Je vind dit nergens anders zo makkelijk bij elkaar, en al helemaal niet in de Nederlandse taal. Bovendien is de gids met een adviesprijs van 12,95 absoluut niet duur. Ook voor kinderen is het leesbaar.

Maar wel met een kleine nuance, ben je het type reiziger dat een reisgids ook gebruikt voor informatie over openbaar vervoer, accommodatie en restaurantjes dan ga je aan alleen de Kidskompas reisgids niet voldoende hebben. Ook de informatie over de bezienswaardigheden in de plaatsen zelf zoals historische informatie of niet-kindvriendelijke musea is niet of maar beperkt aanwezig. Vind je dit belangrijk dan adviseren we je om ook een Engelstalige Lonely Planet Denemarken aan te schaffen.

Meer informatie over Kidskompas Denemarken maar ook over de andere edities, o.a. Barcelona, Londen en Parijs, kan je eenvoudig vinden op de website Kidskompas. De Kidskompasgidsen zijn ook verkrijgbaar bij boekhandels en online winkels. Zo is Kidskompas beschikbaar op bol.com, gemakkelijk en veilig.

kidskompas denemarken

5 gedachten over “Review: Kidskompas Denemarken”

 1. Sonja Hubregtse

  Ik maak zelf altijd een route kaart voor onderweg waarbij ze stickers mogen plakken op deze kaart. Zo kunnen ze zelf zien hoe lang en hoe ver we al zijn. Zo’n boek is helemaal super. Zo kunnen ze (net als mama 😉 ) alvast info op zoeken over waar we naar toe gaan. Leuk vermaak, maar ook nog erg leerzaam. Dan is het plaatje compleet…routekaart en infogids 😉

 2. Nou, ik ben in voor de gids! Vorig jaar was onze eerste keer Denemarken, met zoon van 4, een geleende Lonely Planet uit 2006 en een gehuurde camper. We waren zo enthousiast, dat we dit jaar terug gaan. Met onze eigen tent en hopelijk een eigen (up to date) gids. En de inmiddels 5-jarige kleine man! Die het ook super vond in Denemarken vorig jaar, maar dat had wellicht meer te maken met het feit dat hij het geweldig vond dat hij vanuit zijn stapelbed uitzicht had op papa en mama in de camper, haha!! Want we hebben hem naar best wel veel dingen meegesjouwd, die niet allemaal even leuk voor hem waren. We hadden een paar pareltjes, maar die waren meer uit geluk, dan op goed inzicht! Doe ons dus maar een beetje ingebonden inzichten!

 3. Franka Linders

  Onze zoon riep meteen heel blij toen we als vakantie bestemming Denemarken gekozen hadden : jippie we gaan naar legoland!
  We gaan er inderdaad wel even een kijkje nemen 😉 maar ik zou het super vinden als hij straks vertelt dat Denemarken zo leuk is en de vakantie super was!
  En dan is er niks mooier dan met een leuk boek terug dromen naar die super vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top