Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Knuthenborg Safaripark: een echt leuk safari, dino en speelpark waar je kunt overnachten

Knuthenborg Safaripark: een echt leuk safari, dino en speelpark waar je kunt overnachten

Rondrijden in je eigen auto en giraffen zien? Gaan slapen met het geluid van een olifant die een boom opeet? Uren spelen en van de wildwaterbaan afgaan of schrikken van een dino die water naar je spuit? In Knuthenborg Safaripark op het eiland Lolland kan het allemaal. Dat maakt het een perfecte plek om te bezoeken tijdens een vakantie in Denemarken met kinderen.

Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark is niet zomaar een dierentuin in Denemarken. Het is veel meer dan dat. Het park heeft dan ook een bijzondere geschiedenis. Het is een landgoed en nog steeds in eigendom van de familie. De bijzondere bomen die hier meer dan honderd jaar geleden in de botanische tuin werden geplaatst, vormen nu de perfecte achtergrond van het dinopark. De eerste zebra’s en struisvogels werden al meer dan vijftig jaar geleden naar het landgoed gehaald.

Wat mij ook aanspreekt, is dat het park nog steeds elk jaar wordt verbeterd en uitbreid. Zo hadden net voor ons bezoek de tijgers een nieuw verblijf gekregen. Een verblijf waarbij deze voormalige circusdieren meer rust en privacy hebben gekregen.

Dieren kijken bij Knuthenborg Safaripark

In Knuthenburg dierentuin wonen meer dan veertig verschillende dieren, waaronder natuurlijk diverse soorten welke je verwacht te zien tijdens een safari, zoals olifanten, giraffen en gnoes. Er zijn verschillende manieren om de dieren op het park te bekijken. Met je eigen auto kun je door een groot aantal terreinen rijden.

Knuthenborg Safaripark

Giraffen van dichtbij bekijken en die dan ook nog eens langs onze auto lopen. Het voelt gewoon echt een beetje als Afrika. Het enorme terrein met gras heeft in de zomer zelfs een savanne kleurtje. Hier mogen de raampjes open en we maken dan ook volop foto’s. Iedereen stopt langs de kant van de weg en logisch gezien ontstaan er daardoor op sommige plekken wel wat opstoppingen.

Het zijn zeker niet alleen Afrikaanse diersoorten die je tegen komt in het Knuthenborg Safaripark. Even later rijden we door het wolvenverblijf en hier moeten de raampjes natuurlijk helemaal dicht blijven.

Knuthenborg Safaripark

Dan zijn er ook nog diersoorten en verblijven waar je gewoon uit mag stappen. Zoals bij de shetland pony’s en de lama’s die samen een verblijf delen. De paardjes worden maar wat graag geaaid, terwijl de lama’s naar ons kijken met een blik van “mens, laat mij met rust”.

Knuthenborg Safaripark

De baviaanen willen dan weer heel veel aandacht. Ze zijn ook niet bang om bovenop je auto te springen. Waarschijnlijk ook daarom dat je hier niet met je eigen auto rondrijdt, maar in een treintje stapt. Die is helemaal dicht gemaakt op een klein gaatje na. Door dat gaatje kunnen we wat voer gooien wat dan aan de buitenkant in een goot komt te liggen. De apen hebben wel zin in een snackje.

Knuthenborg Safaripark

Andere dieren die we zien zijn elanden, ezeltjes maar ook wallaby’s en de superschattige minihertjes de muntjac. Het park is flink groot en diverse routes zijn eenrichtingsverkeer. Het is ook leuk om op meerdere tijdstippen door de verblijven te rijden.

Knuthenborg Safaripark

Speelpark Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark is meer dan alleen een dierentuin. Er is ook een groot speelpark, genaamd Limpopo-land, met zelfs twee attracties. De achtbaan die voor kleuters toch best hard gaat en spannend is en de wildwaterbaan die flink steil naar beneden knalt en waar je zeker nat gaat worden. Die laten we mooi aan Marcel om te testen.. “Haha Papa jij bent helemaal nat”

Speelpark Knuthenborg Safaripark

Bij mooi weer kun je eindeloos spelen in de waterspeeltuin. Badkleding is hier verplicht, dus vergeet die niet mee te nemen. De reguliere speeltuin is ook enorm groot en heeft speeltoestellen voor alle leeftijden. Onze dochter had zich alleen hier al een halve dag kunnen vermaken. In Limpopo-land vind je ook een restaurant en toiletten. Verspreid over het park zijn er diverse kiosken en toiletgebouwen, maar hier heb je echt alles bij elkaar.

Speelpark Knuthenborg Safaripark

Dinopark Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Dinopark is ook niet zomaar een paar dino’s op het terrein van een safaripark, maar wat mij betreft echt een volwaardig dinopark in Denemarken. Nog voordat we de dinosaurussen zien, horen we ze al. Deze prehistorische beesten hebben vele kleuren en maken geluid. Ik schrik me kapot als er eentje opeens water naar mij spuit. Tot grote hilariteit natuurlijk voor de rest van de familie.

Dinopark Knuthenborg

De dinosaurussen staan in een gebied van het landgoed dat vroeger een arboretum was. De enorme sequoia bomen geven het hele gebied al een mystieke sfeer. Zeker wanneer wij hier lopen en de laagstaande zon voor lange schaduwen zorgt.

Dinopark Knuthenborg

Bij alle dino’s staan bordjes in zowel het Deens als het Engels die meer vertellen over de diersoort. Hoe en wanneer denken paleontologen dat deze dieren leefden. Onze dochter hoeven we dat allemaal niet te vertellen. Keer op keer laat ze ons versteld staan met haar dino kennis.

Dinopark Knuthenborg

Aan het begin van het bos kun je ook zelf opgravingen doen. In eerste instantie bezoeken we dit gedeelte in de avond en dan zijn de activiteiten en de souvenirwinkel niet meer open. Dus moeten we de volgende ochtend nog even terug om te zien wat er allemaal nog meer te doen is in het tentenkamp.

Dinopark Knuthenborg

Overnachten bij Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark is echt groot en één dag is eigenlijk gewoon te weinig. Wij waren om 10.00 uur in het park en hadden aan een dag niet genoeg om alles te zien. Gelukkig bleven we hier slapen. Dan heb je niet één, maar twee dagen toegang tot het park. Bovendien is een deel van het Knuthenborg Safaripark ook in de avond geopend speciaal voor wie hier blijft slapen.

Knuthenborg Safaripark

Een bezoek aan het park is heel goed te combineren met een vakantie op de eilanden Seeland, Lolland, Falster of Møn. Achteraf gezien zou ik ervoor kiezen om in de loop van de dag aan te komen. Het park te bezoeken, hier te blijven slapen en dan de volgende dag nog een hele dag door te brengen. Je mag namelijk al om 15.00 uur in je accommodatie en hoeft pas om 11.00 uur uit te checken. Het is echt wel heel relaxed om vanaf je eigen terras dieren te bekijken.

Knuthenborg sadaritent

De auto moet je laten staan na sluitingstijd, maar in het hart van het park zijn een aantal looproutes die nog wel toegankelijk zijn. Zo kun je toch nog wat dieren kijken. Zo besluit Marcel nog een rondje te gaan rennen, tot hilariteit van de ezeltjes die het duidelijk maar grappig vinden, zo’n rennende man. Het dinopark is ook nog open in de avond, net als restaurant Flintehuset. Hier kunnen we een hapje en een drankje halen en is er een gids aanwezig die een aantal schedels en vachten van dieren heeft meegenomen. We mogen op het kampvuur zelf broodjes maken.

Knuthenborg sadaritent

Verschillende type accommodatie Knuthenborg Safaripark

Er zijn verschillende type accommodaties in Knuthenborg Safaripark. Camp Wood Buffalo bestaat uit houten huisjes. Deze huisjes geven aan de ene kant uitzicht op de wolven en aan de andere kant op de bizons. Bijzonder is dat er alleen een raam zit tussen jou en de wolven. Camp Samburu, Camp Ethosa, Camp Masai Mara en Camp Ruaha zijn wat betreft accommodaties vergelijkbaar. Overal verblijf je in een zes-persoonstent.

Knuthenborg Safaripark

Wat wel anders is, is de locatie op het park. Wij sliepen in camp Ruaha met uitzicht op de olifanten en de zebra’s. Wist je trouwens dat het de laatste circusolifanten uit Denemarken zijn die hier nu hun oude dag mogen doorbrengen? Andere kampen hebben uitzicht op de apen of op de savanne met giraffen en neushoorns.

Knuthenborg sadaritent

Overnachten in een safaritent

Benieuwd hoe zo’n safaritent er uitziet? We hebben twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed. Daarnaast een nette badkamer met toilet en douche. De slaapkamers zijn knus en daardoor is er er juist meer ruimte voor de woonkeuken. Hier kun je prima koken en er staat een grote gezellige tafel. Onze favoriete plek is echter het grote terras met loungebank en ook hier staat een volwaardige eettafel.

Knuthenborg sadaritent

Binnen liggen dekentjes en schapenvachten klaar die we meenemen naar buiten om nog lekker daar te kunnen zitten. Samen naar de olifanten en zebra’s kijken is toch wel heel bijzonder. Zelfs wanneer de zon onder is, horen we de dieren nog rondlopen. Vooral de olifanten maken lekker veel herrie als ze een tak in hun mond stoppen.

Knuthenborg sadaritent

Je kunt ervoor kiezen om zelf te koken of wat te eten in het restaurant. Het is ook mogelijk om een ontbijtje en/of een BBQ pakket te bestellen. Wel zo makkelijk en extra leuk. Op het terras van onze tent staat de Weber BBQ al klaar. Voor salade en broodjes is ook gezorgd. Het maakt ons verblijf helemaal compleet.

Knuthenborg sadaritent

Ons bezoek aan Knuthenborg Safaripark werd mogelijk gemaakt door Visit Denmark. Check hun website voor meer tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top