Home / Nederland / Groningen / Speuren met Abeltje “Kikkers en vreemde vogels” wandeling voor kids in Oldekerk

Speuren met Abeltje “Kikkers en vreemde vogels” wandeling voor kids in Oldekerk

Bij de Eendekooi van Oldekerk, beter bekend als de Kuzemerkooi, is een leuke korte wandeling voor kinderen. Speuren met Abeltje “Kikkers en vreemde vogels” is een project van Parelsinhetwestkwartier.

Je zou deze wandeling met een app kunnen lopen, maar die krijg ik helaas niet aan de praat. Gezien de aantal 1-sterren reviews en andere reacties ben ik daarin niet alleen. Gelukkig kun je de vragen en route ook als pdf downloaden. Dat doe je hier. Deze wandeling voor kinderen is een kleine twee kilometer lang.

Speuren met Abeltje "Kikkers en vreemde vogels"

Ik mis nog even het startpunt van de route maar Oldekerk is vast niet zo groot. Dat klopt, gewoon de Eekebuursterweg volgen en dan is het als je vanuit de richting Groningen komt aan je linkerhand vlak voordat je het dorp uitrijdt. Je ziet een bord staan met “Kuzemerkooi” en er is parkeerplek voor enkele auto’s.

kuzemerkooi kaart

Speuren met Abeltje “Kikkers en vreemde vogels”

Na de auto geparkeerd te hebben, zien we direct al de start van de route. Ik zoek op mijn pdf vraag 1 op: “Wat is de kleur van de kaboutermuts?”. Er start hier namelijk ook een kabouterpad, waar ook een paaltje van staat.

kuzemerkooi kabouterpad

Als we de route verder lopen, blijken acht van de tien vragen van die aard te zijn. Wat zie je in de omgeving? Het is dus zeker niet de meest moeilijke of uitdagende speurtocht.

Gelukkig maakt dat voor mijn dochter niet zoveel uit. Na het stukje door het slingerbos komen we eerst bij een trekpontje. Altijd leuk!

kuzemerkooi trekpontje

Niet zo heel veel verder treffen we zelfs een complete speeltuin aan met brug over het water, kabelbaan en ook glijbaan en schommels. Dit hadden we zeker niet verwacht en natuurlijk moet er even uitgebreid gespeeld worden.

kuzemerkooi speeltuin
kuzemerkooi speeltuin

Na zo’n goede start valt de rest van de wandeling helaas een beetje tegen. Geen speeltoestellen meer. We lopen ook niet meer door avontuurlijke bosjes maar over een verhard pad. Wel stoppen we nog bij een oude ijskelder met uitleg over vleermuizen en bij een informatiehuisje over de Kuzemerkooi die hier ooit heeft gestaan.

kuzemerkooi wandeling

De route zelf is hartstikke makkelijk, dus achteraf gezien zou je deze ook andersom kunnen doen en dan eindigen met de toffe speeltuin.

Na de wandeling kun je een cadeautje grabbelen bij Museumplein Grootegast. Dit zijn drie musea aan de Legolaan 1C in het dorp Grootegast. Ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Niet heel handig en check vooral eerst de openingstijden voor je die kant uitgaat.

kuzmerkooi speuren met abeltje

Wat is er nog meer te doen in de omgeving

Op zoek naar meer tips? Lees ook onze blogs over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top