Home / Nederland / Groningen / Zeven-Sloten-Tegelijk-pad, beleefpad in het Reitdiep bij Groningen

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad, beleefpad in het Reitdiep bij Groningen

Het zeven-sloten-tegelijk-pad is een beleefpad achter bezoekerscentrum Reitdiep, vlak boven Groningen. Deze wandeling kreeg ik getipt van een lezeres, maar het duurde nog een paar maanden voor we in de provincie Groningen waren.

We liepen deze wandeling, waar we met wankele bruggetjes, touwladders en vlotjes sloten moesten oversteken in de winter. De slechtste tijd die je kunt bedenken en flink modderig. Toch was het al een tof avontuur en in de lente en zomer is het alleen nog maar beter.

Laarzen of wandelschoenen zijn echt een must als je hier gaat wandelen in de herfst of winter. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, check hier goede, maar goedkope kinderwandelschoenen.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Het Zeven-Sloten-Tegelijk-pad start achter bezoekerscentrum Reitdiep. We parkeren hier de auto en zien direct al een leuke speeltuin. Eerst maar even wandelen, daarna spelen.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Bij de start van de route staat een bordje en het eerste spelelement is een vlot. Ik vraag met af of we dat wel moeten doen, want het water staat hoog en er staat heel veel wind. Marcel en onze dochter gaan er toch voor en super traag, centimeter voor centimeter, lukt het om met het vlot aan de overkant te komen. Ik heb voor de makkelijke optie gekozen en gewoon het pad door de weide gevolgd. Wel de schapen die rustig stonden te grazen laten schrikken.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad
Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

We vervolgen de route door langs een hek te lopen via een ijzeren rooster. Dit is slim bedacht, je hoeft zo niet over een hek te klimmen. Het maakt echter wel dat deze route echt absoluut niet te doen is met een kinderwagen.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Wij banjeren flink door de modder in het weiland en zien de volgende sloot met uitdaging al liggen. Hier is er geen ontkomen aan en moet ik ook gewoon over de touwbrug naar de overkant.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad
Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

De wandeling is iets meer dan een kilometer lang en je gaat over zeven sloten heen. Onze dochter vond het super leukm vooral natuurlijk ook om keihard te lachen als ze ons over een touw ziet lopen. “Schiet nou op mama, ik was veel sneller”.

Volg je het pad, dan kom je daarna vanzelf uit bij de speeltuin achter bezoekerscentrum Reitdiep.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Wat is er nog meer te doen

Normaal gesproken kun je in het bezoekerscentrum Reitdiep van het Groninger Landschap een expositie bekijken over het Reitdiepgebied. Hier leven veel weidevogels.

Zeven-Sloten-Tegelijk-pad

Ook starten er vanuit het bezoekerscentrum enkele fietsroutes en een wandeling van 2.5km, het ommetje Reitdiep. Het weer was, toen wij er waren, niet echt uitnodigend en we waren al blij om het Zeven-Sloten-Tegelijk-pad af te hebben voor het begon te regenen.

Naast het bezoekerscentrum staat ook een stal waar je eventueel de schapen of koeien kunt bewonderen als die niet in de weilanden staan.

Meer tips? Hier lees je over de mooiste natuur rondom Groningen. Of ga naar onze andere wandelingen met kinderen in de provincie Groningen, bijvoorbeeld het Avonturenpad bij de Kuzermerkooi of het Mammoetpad bij de Heemtuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top