La petite France Straatsburg

0

La petite France in het hart van Straatsburg is een van de meest charmante en schilderachtige plekken in Frankrijk die wij ooit bezocht hebben. Gelegen op het eiland Grande Île in het midden van de rivier maakt het deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

De smalle straatjes vol kinderkopjes en kanalen die het gebied doorkruisen, vormen een charmant contrast met de kleurrijke oude vakwerkhuizen uit de 16e eeuw. Het geheel wordt opgefleurd door vele bloemen en gezellige restaurantjes. Je kunt hier terecht voor internationale gerechten maar ook voor lokale specialiteiten zoals het typische Elzas-gerecht flammkuchen wat nog het meest weg heeft van pizza maar met een extra dunne bodem.

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France StraatsburgLa Petit-France StraatsburgTegenwoordig mag la petite France in Straatsburg een populaire bestemming zijn om je trouwfoto’s te laten maken of om als toerist rond te kijken; dit was zeker niet altijd zo.  In de middeleeuwen was dit de leerlooierswijk en de reden dat het zo goed bewaard gebleven is, is dat het langere tijd een arm en vervallen gebied was. De naam “la petite France” komt dan ook niet van klein Frankrijk maar van het hier eens gevestigde ziekenhuis voor syfilis en de Duitse naam voor deze ziekte“Franzosenkrankheit”. Indien je Straatsburg met kinderen bezoekt, kan je ze dus een mooi verhaal vertellen om de wandeling interessanter te maken.

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France StraatsburgLa Petit-France StraatsburgDeze wijk in de hoofdstad van de Elzasregio is misschien wel op haar romantisch rond zonsondergang wanneer de kanaaltjes de kleuren van de lucht en de huizen perfect weerspiegelen. Als er een plek is om met je geliefde een wandeling te maken dan is het hier. Behalve wandelen moet je natuurlijk ook een tocht maken met de rondvaartboot. Op deze manier zie je la petite France weer op een heel andere manier. Ook krijg je via de audioguide interessante informatie. Ook een weekendje naar Straatsburg? Bij Weekendesk kan je een all-inclusive weekend Straatsburg boeken waar naast het hotel ook een rondleiding door de stad is inbegrepen.

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France Straatsburg

La Petit-France StraatsburgJe kunt naar Straatsburg vliegen of met de auto gaan. Rij je via Duitsland bekijk dan dit artikel met handige kindvriendelijk parkeerplaatsen langs de snelweg.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.