Home / Nederland / Drenthe / Landal Aelderholt, Skyflyer en enorme indoorspeeltuin
Landal Aelderholt

Landal Aelderholt, Skyflyer en enorme indoorspeeltuin

Ben je op zoek naar een vakantiepark in Drenthe waar je met je gezin veel vermaak kunt vinden? Dan is Landal Aelderholt een goede optie voor jou. Het heeft een enorme grote indoorspeeltuin, veel sport- en spelmogelijkheden en de unieke Skyflyer, waarmee je door de lucht vliegt in een harnas. Het is een groot Landal Park met veel verschillende type huisjes. Er zijn veel opties voor groepsaccommodaties, zodat je ook met vrienden of familie naar Landal kunt gaan.

Landal Aelderholt

De ligging van dit park in Drenthe maakt dat er ook buiten het park genoeg te beleven is. Binnen een kwartier rijden zijn er trouwens ook nog twee andere kindvriendelijke Landal Parken. Zo vind je er Landal Drentse Lagune, wat meer gericht is op luxe en wateractiviteiten, en Landal Orveltermarke, een groen park met toffe speelplekken in de natuur.

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van de huisjes op Landal Aelderholt.

Landal Aelderholt

Vakantiehuizen Landal Aelderholt

Landal Aelderholt heeft een groot aanbod van verschillende type woningen. Zo zijn er de typische vakantiepark huisjes die je vast ook nog wel kent uit je eigen jeugd. Niet al te groot, maar van binnen wel netjes afgewerkt. Bovendien zijn dit ook gewoon hele betaalbare vakantiewoningen.

Landal Aelderholt

Ga je met kinderen, dan kun je ook kiezen voor een babybungalow of een kinderbungalow. Dezelfde huisjes, maar dankzij extra speelgoed, faciliteiten voor jonge kinderen en de inrichting zijn deze extra leuk. Vooral als je met baby, peuters, kleuters en kinderen tot een jaar of acht wil verblijven.

Landal Aelderholt vakantiehuis

Landal Aelderholt is blijven groeien en zal in 2023 meer dan 300 woningen hebben. Onder de nieuwe woningen zijn veel grote woningen voor 10 tot 24 personen. Hier kun je ook echt kiezen voor luxe woningen, met een groot kookeiland, een sauna en meer dan genoeg ruimte.

Landal Aelderholt

In deze accommodaties is er vaak voor gekozen om het woon- en slaapgedeelte over twee geschakelde gebouwen te verspreiden, zodat je niet met 24 personen in één huis slaapt.

Landal Aelderholt slaapkamer

Je hebt ook een groot terras met veel privacy. Bovendien hebben degenen die vroeg gaan slapen, zoals jonge kinderen, dan ook geen last van de gezelligheid in de woonkamer of keuken.

Skyflyer Landal Aelderholt

De Skyflyer op Landal Aelderholt is een unieke attractie in Nederland. Ik was erg benieuwd hoe het zou zijn om hiermee te vliegen. Ik had verwacht dat het zou lijken op ziplinen, maar dat is toch echt niet zo. De enige overeenkomst is dat je een harnas aankrijgt waarin je kunt hangen en je van een plateau moet aflopen.

Landal Aelderholt Skyflyer

Daarna voelt het heel anders. Ik heb twee touwen gekregen om me aan vast te houden. Als je echt goed bent, kun je er ook een beetje mee sturen, maar de meeste mensen bewegen en draaien alle kanten uit. Het voelt meer als een achtbaan, mede door de kleine hoepjes in het parcours. Je versnelt op zo’n punt dan ook weer even.

Landal Aelderholt Skyflyer

Het is absoluut niet eng en juist erg grappig om te doen. Kinderen vanaf 100cm mogen in de Skyflyer. Ik weet zeker dat ze eerder klaar zijn dan ze hadden gewild. Het is een leuk rondje, maar je bent ook zo weer binnen. Dankzij het automatische systeem hoef je niet zelf te remmen, wel zo prettig.

Landal Aelderholt Skyflyer

Indoorspeeltuin Landal Aelderholt

De indoor speeltuin van Aelderholt zal voor sommige ouders een reden zijn om juist voor dit Landal park te kiezen. Voor andere ouders, zoals ikzelf, is zo’n krijspaleis’ juist geen pluspunt. Wat ik wel weet, is dat de meeste kinderen hier superblij van gaan worden. Het is een enorme indoor speeltuin met glijbanen, klauterparcours en trampolines.

Landal Aelderholt Speeltuin

Er zijn aparte stukken voor de kleintjes, zodat die niet omver worden gelopen door oudere kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld bouwen met blokken en hebben hun eigen klautergedeelte in het indoorspeelparadijs van Aelderholt.

Landal Aelderholt

Een muziekje erbij, discolampen en een podium waarop Bollo en het animatieteam optredens kunnen geven en de binnenspeeltuin van Landal Aelderholt verandert zo in een mini-disco.

Er zijn horeca opties aanwezig en meer dan voldoende tafeltjes. Zo kun je zelf wat kletsen of proberen een boek te lezen terwijl de kinderen spelen. Zeker bij minder mooi weer zorgt zo’n indoor speeltuin natuurlijk wel voor eindeloos veel plezier.

Landal Aelderholt zwembad

Landal park Aelderholt heeft natuurlijk ook een binnenzwembad. Het is niet supergroot, maar heeft wel een gave glijbaan. Ook voor de kleintjes is er een apart peuterbad.

Landal Aelderholt zwembad
Landal Aelderholt zwembad

Landal Aelderholt bowlingbaan & midgetgolf

Een leuke extra op Landal Ealderholt is de bowlingbaan. Je moet wel even reserveren, want deze is zeker in het weekend en in de schoolvakanties natuurlijk razend populair.

Landal Aelderholt bowling

Je kunt ook kiezen voor een spelletjes midgetgolf indien je liever buiten iets wilt ondernemen.

Landal Aelderholt Bollo Club en het atelier

Op Landal Aelderholt zijn er maar liefst twee activiteitenlocaties voor kinderen, drie zelfs als je de indoorspeeltuin mee zou rekenen. Allereerst de Bollo club waar je, zoals je bij Landal gewend bent, kunt knutselen en leuke dingen kunt maken.

Landal Aelderholt

Daarnaast is er in het hoofdgebouw ook nog het atelier. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld aan de slag met houtbewerking. Onder begeleiding gaan ze aan de slag met een lijmpistool en zaag om de mooiste voorwerpen te maken. Zeker voor wat oudere kinderen is het atelier echt een toffe plek om zelf wat moois te maken.

Landal Aelderholt Restaurant, Parkshop, Sportbar en Snackbar

Er is een prima en behoorlijk grote parkshop op Landal Aelderholt. Hier kun je ook verse broodjes halen in de ochtend en eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een maaltijd.

Landal Aelderholt snackbar

Geen zin om zelf te koken? Er zijn op Landal Aelderholt meerder horecagelegenheden. Voor de snelle hap kies je voor de snackbar. Hier kun je ook buiten zitten. Heel prettig, want er is naast de snackbar ook een grote speeltuin met allerlei klimtoestellen, een grote schommel, een kabelbaan en een airtrampoline.

Landal Aelderholt Speeltuin

Wil je liever wat gezonder en wat sfeervoller eten, kies dan voor de Brasserie. Hier vind je houten tafels, fijne stoelen en een menukaart met voldoende afwisseling.

Tenslotte is er ook nog een sportbar. Je kunt natuurlijk in je eigen huisje naar voetbalwedstrijden of de Formule 1 kijken, maar dat kan ook onder het genot van een biertje op een groter scherm in de sportbar.

Landal Aelderholt restaurant

Landal Aelderholt, overige faciliteiten

Op Landal Aelderholt is nog veel meer te doen. Je kunt er (elektrische) fietsen huren of juist een skelter. Op de waterplas kun je varen met een waterfiets in de vorm van een zwaantje. Er zijn diverse sportvelden voor bijvoorbeeld een partijtje voetbal of basketbal.

Landal Aelderholt speeltuin

Naast de grote speeltuin zijn er verspreid over het park ook nog diverse kleinere speeltuinen. Voor de kleine kinderen is de dierenweide ook altijd leuk om een kijkje te nemen.

Landal Aelderholt

Verder heeft Landal Aelderholt ook nog een beautysalon voor als je toe bent aan en goede massage.

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van de huisjes op Landal Aelderholt.

Wat is er te doen in de omgeving van Landal Aelderholt?

Benieuwd wat er te doen is in de omgeving van Landal Aelderholt? Je kunt makkelijk een dag naar de Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Of kies voor een heel ander soort uitje en bezoek voormalig concentratiekamp Westerbok.

Het houten pad van Theodoor

Het monumentendorp Orvelte met de Bizar Zoo zal zeker ook in de smaak vallen bij jonge kinderen. Er is hier ook leuke familiewandelroute, genaamd “Het houten pad van Theodoor”. Meer tips? Lees ook onze blog over Drenthe met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top