Home / Voorbereiding / Overnachten / Landalparken op de Veluwe, welke moet je kiezen en waarom?

Landalparken op de Veluwe, welke moet je kiezen en waarom?

Een weekendje of weekje naar de Veluwe? Weet je alleen niet welke van de Landal parken op de Veluwe het meest geschikt is voor jou? Ik kan je helpen. Ik heb alle Landal parken op de Veluwe bezocht. Op sommige heb ik samen met mijn gezin een weekend of langer overnacht, terwijl we op andere (regelmatig) een hapje komen eten en lekker spelen.

Landal heideheuvel

Rabbit Hill of Coldenhove? Miggelenberg of Langoed ’t Loo? Wanneer je kiest voor een van de Landal parken op de Veluwe maak je nooit een foute keuze, maar er is wel degelijk verschil tussen de parken. Wil je een drukker park met veel faciliteiten of juist wat rustiger, het kan allemaal. Rondom alle parken is genoeg te beleven, echter zijn sommige parken wel iets beter voor wie graag naar een klimbos wil, terwijl je bij andere juist heel goed zit voor een bezoek aan Apeldoorn en alle attracties, zoals de Julianatoren, Apenheul en Paleis het Loo.

Wat betreft type accommodaties lijken veel van de vakantieparken van Landal op de Veluwe behoorlijk op elkaar. Met bijna allemaal dezelfde lage stenen huisjes in dezelfde stijl. Er zijn echter wat uitzonderingen, op Rabbit Hill kun je bijvoorbeeld ook kamperen of verblijven in een chalet of glamping tent. Landal Landgoed ’t Loo is in een andere stijl gebouwd. Sommige Landal parken hebben recent ook nog extra moderne (vaak luxe) woningen toegevoegd, waarbij Landal Miggelenberg de meest uitgebreide keuze heeft.

Houden jij en je gezin van wandelen? Koop dan vooral mijn boek Speelbossen en familiewandelingen in Nederland met heel veel kindvriendelijke wandelroutes op de Veluwe.

Landal Parken op de Veluwe snel vergelijken

NaamLocatie Bijzonderheden
Vakantiepark Landgoed ’t LooOldenbroekZwemplas, zwembad, veel activiteiten, ruime woningen
Vakantiepark Rabbit HillNieuw MillingenHuisjes, kamperen en glamping, heel veel activiteiten, zwembad
Vakantiepark MiggelenbergHoenderlooLuxe huisjes, toffe speeltuin, veel activiteiten, zwembad
Vakantiepark HeideheuvelBeekbergenToffe speeltuin, blote voetenpad, zwembad, rustiger park
Vakantiepark ColdenhoveEerbeekDirect bij National Park, zwembad, veel speelmogelijkheden

Landal Parken op de Veluwe

Landal Landgoed ’t Loo

Landal Landgoed ’t Loo is een vrij groot Landal park gelegen in de bossen. Het park ligt rondom de zwemplas, wat zeker bij mooi weer echt een pluspunt is. Er is ook een overdekt zwembad. Landal Landgoed ’t Loo heeft een knusse Bollo Club in een boerderijtje en hier wordt veel georganiseerd. Ook is er een dierenweide en zijn er meerdere speelplekken op het park.

Je kunt dit park vinden ten westen van Zwolle. Dit deel van de Veluwe is weer net wat anders dan rondom de andere parken. Je ruikt er de dennenbossen en er is ook veel heide om de hoek, maar je bent ook snel bij het Veluwemeer. In de omgeving kun je net als bij de andere Landal parken op de Veluwe mooi wandelen en fietsen, maar het is dus ook heel makkelijk om het gezellige Zwolle te bezoeken. Hier heb je onder andere Dinoland Zwolle, wat erg leuk is voor kinderen. Ook het sfeervolle stadje Elburg, waar je kunt kajakken, en Hattem, met een bakkerijmuseum, zijn leuk om te bezoeken.

bakkerijmuseum hattem

De huisjes op Landal Landgoed ’t Loo zijn ruime bungalows met een puntdak en tweede verdieping geschikt voor twee, vier of zes personen. Je kunt hier kiezen voor comfort of luxe woningen en er zijn ook babybungalows en kinderbungalows beschikbaar. De huisjes liggen aan het water of op het autovrije gedeelte van het park. Bekijk hier de verschillende type huisjes.

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill voelt voor mij als de drukste van de verschillende Landal parken op de Veluwe. Er zijn veel faciliteiten, zoals een overdekt en openluchtzwembad, maar ook een bowlingbaan, een groot restaurant en meerdere speeltuinen. Het animatieteam organiseert hier ook ontzettend veel activiteiten. Als je niet wil, hoef je het park niet eens af te gaan om je te vermaken.

Landal Rabbit Hill

Mocht je het toch willen, dan kun je vanuit dit park super makkelijk naar Apeldoorn met kinderen. Daar vind je onder andere de Julianatoren, Paleis het Loo en de Apenheul. Ook klimbos Garderen is vlakbij. Rondom het park zijn ook veel familiewandelingen en speelbossen te vinden.

Landal Rabitt Hill

Landal Rabbit Hill heeft meer overnachtingsmogelijkheden dan de andere parken. Zo kun je bij dit Landal park ook kamperen, met je eigen tent, in een chalet of in een safaritent. Daarnaast vind je ook hier weer de typische lage huisjes die de meeste andere Landal parken op de Veluwe ook hebben. Het park is behoorlijk uitgestrekt en het kan dus zijn dat je vanaf je huisje echt wel een eind moet lopen naar het centrale gebouw. De huisjes liggen in het bos en je kunt kiezen voor een regulier of comfort huisje. Ook zijn er speciale hondenbungalows en kinderbungalows. Bekijk hier de prijzen van de kamperen of een huisje op Landal Rabbit Hill.

Landal Rabbit Hill

Landal Miggelenberg

Ons favoriete Landal park op de Veluwe is Landal Miggelenberg. Vooral omdat we houden van de ruime lichte woningen hier. Op Landal Miggelenberg zijn veel faciliteiten. Zo is er een hele toffe speeltuin en een goed restaurant. Ook is er een binnenzwembad. Het animatieteam organiseert veel activiteiten op dit park, zoals lasergamen en marshmallows roosteren. Landal Miggelenberg is een behoorlijk uitgestrekt park, het kan dus wel zijn dat je vanaf je huisje een eind moet lopen naar het centrale gebouw. Ondanks dat het best een groot park is, voelt het door het vele groen en de hoogteverschillen niet massaal aan.

Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg is uitstekend gelegen voor een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je loopt of fietst van het park zo het bos in. Een ander super mooi wandelgebied vlakbij Landal Miggelenberg is Radio Kootwijk, genoemd naar het voormalige radiogebouw dat hier staat. Genoeg natuur gezien? In slechts twintig minuten rijd je naar Apeldoorn, met attracties zoals de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en Klimbos Apeldoorn. 

Gourmetarrangement landal

Er is een groot aanbod van woningen op dit vakantiepark in Hoenderloo. Van de goedkopere standaard vierpersoonswoningen tot de vernieuwde comfort en luxe woningen. Ik ben vooral over deze woningen erg enthousiast en dit is echt wel een ander type huis dan wat je op de andere Landal parken op de Veluwe tegenkomt. De echte aandachtstrekker van het park is echter de unieke boomhut. Deze is altijd ver van tevoren volgeboekt. Bekijk hier de beschikbaarheid van de verschillende huisjes.

Landal miggelenberg boomhut

Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel is een vrij groot Landal park, maar voelt toch wat rustiger aan dan bijvoorbeeld Rabbit Hill. Bij het hoofdgebouw is een restaurant met leuke grote buitenspeeltuin. Hier vind je ook het zwembad. Ook is er een kort blotevoetenpad, een adventure minigolf en een atelier waar het animatieteam samen met Bollo leuke activiteiten kan organiseren.

Landal heideheuvel

Landal Heideheuvel ligt eigenlijk tussen Landal Miggelenberg en Landal Coldenhove in. Geen wonder dus dat het aanbod van activiteiten in de omgeving ook weer vrij vergelijkbaar is. Ook vanuit Landal Heideheuvel ga je super makkelijk naar Apeldoorn met een groot aanbod kinderactiviteiten. Ook het gezellige Deventer is vlakbij. Vanuit dit park loop je niet zoals bij de andere twee parken bijna een Nationaal Park op, maar er is wel een mooi wandelgebied naast het park. Hier vind je de Loenense waterval. De hoogste waterval van Nederland moet je een keer gezien hebben, maar bereid je voor op een teleurstelling.

Landal heideheuvel

Op Landal Heideheuvel heb je ook voornamelijk de typische huisjes zoals je ook tegenkomt op de meeste andere Landal parken op de Veluwe. Wel zijn er een aantal mooie nieuwe luxe woningen voor 8, 10 of 12 personen. Op dit park kun je eventueel ook weer kiezen voor een kinderbungalow of een hondenbungalow. Bekijk hier de verschillende huisjes op Landal Heideheuvel.

Landal Heideheuvel

Landal Coldenhove

Landal Coldenhove in Eerbeek is een park dat echt midden tussen de bossen is gelegen. Er starten vanaf het park wandelroutes en fietspaden in het vrij toegankelijke Nationaal Park Veluwezoom. Ik vind dit ook echt een goed park voor wie zowel natuur zoekt als activiteiten voor kinderen. Het park heeft namelijk een grote indoorspeeltuin, een erg prettig restaurant en natuurlijk een zwembad. In de buitenspeeltuin is het ook altijd gezellig met spelende kinderen.

Landal Coldenhove is gelegen in Eerbeek en je loopt dus zo het Nationale Park Veluwezoom in. Ook vanuit Landal Coldenhove kan je ook makkelijk naar Apeldoorn met een klimbos en onder andere Paleis het Loo. Het park ligt wel iets meer naar het zuidoosten dan de andere parken. In plaats van naar het Veluwemeer is het dus vanuit hier logischer om naar de Achterhoek te gaan. Leuke tip: neem het (ook voor auto’s) Bronkhorsterveer bij Brummen om naar Bronkhorst te gaan, het kleinste stadje van Nederland. Als je hier toch bent, moet je ook zeker naar Baak gaan waar je ’t Hertenpad kunt lopen, een erg leuke familiewandeling.

Bronkhorst

Ook bij Landal Coldenhove heb je vooral de herkenbare Landal huisjes. Ze liggen mooi in het bos tussen de volgroeide bomen en hebben veel privacy. Er zijn wel een aantal andere huisjes met een tweede verdieping en ramen met luiken. Op dit park kun je ook kiezen voor een babybungalow, kinderbungalow of hondenbungalow. Bekijk hier de verschillende type huisjes.

Hopelijk helpt dit overzicht je bij het kiezen van een Landal park voor jullie volgende vakantie op de Veluwe. Of wellicht ben je wel net als ik en zijn er meerdere parken die je echt aanspreken, reden genoeg om nog eens terug te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top