Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / LEGO House, Billund een fantastisch uitje

LEGO House, Billund een fantastisch uitje

Voor ons vertrek naar Denemarken noemde iedereen als dé tip Legoland. Alhoewel deze tip meer dan terecht is, zou er wat ons betreft zeker een tweede tip moeten zijn. Namelijk een bezoek aan LEGO House!

LEGO House Billund

Dit beleveniscentrum is natuurlijk ook in Billund gevestigd, de plek waar het blokje ontstond, en is pas sinds september 2017 geopend.

LEGO House ligt midden in het centrum van Billund en de auto is eenvoudig te parkeren in de parkeergarage die vlakbij LEGO House ligt. Dan blijkt het nog lastig om de kinderen daadwerkelijk LEGO House in te krijgen want zelfs tussen de parkeergarage en de ingang van LEGO House staat gewoon buiten in de open lucht een grote kist vol met Lego. De kinderen willen daar direct mee gaan bouwen maar we kunnen ze overhalen mee naar binnen te gaan.

LEGO House Billund

Als we binnenkomen, vliegen de kinderen direct naar de diverse kunstwerken van Lego in de hal. Zo zien we onder andere een hondje, natuurlijk van LEGO, die plast tegen een paal! Bij de entree krijgen we allemaal een armbandje waar we onze kunstwerken mee kunnen opslaan. In alle ruimtes van  LEGO House staan fotopalen waar je deze armband kunt scannen en je vervolgens je eigen kunstwerk kunt laten fotograferen. Zo kun je later al deze kunstwerken nog veel vaker bewonderen!

Binnen besluiten we de trap naar boven te nemen waar we direct met onze neus in de boter vallen. We lopen via de trap namelijk rond een enorm kunstwerk van LEGO, een gigantische boom waarin enorm veel details te bewonderen zijn. Het eerste vertrek waar we vervolgens uitkomen, is een eerbetoon aan de vele LEGO fans. Zij bouwden de geweldige kunstwerken in de Masterpiece Gallery en we kijken onze ogen uit!

legohouse billund

De zones in LEGO House

Rode zone – creativiteit

Daarna kriebelt het bij ons allemaal om zelf aan de slag te gaan. Dit kan gelukkig ruimschoots want er zouden naar we begrepen 25 miljoen LEGO stenen aanwezig zijn. Een groot gedeelte daarvan moeten naar ons idee wel liggen in de rode zone. Daar zien we watervallen van en zwembaden vol met LEGO stenen! Wij, ja ook de volwassenen, gaan bouwen met de DUPLO stenen en raken al snel geïnspireerd door de vele mooie kunstwerken die om ons heen worden tentoongesteld! Een hele tijd later hebben we allemaal een kunstwerk naar onze zin en ook nog op de foto gezet, en gaan we door naar de volgende ruimte.

legohouse billund

Blauwe zone – logica

In deze ruimte, de blauwe zone, train je met LEGO je cognitieve competenties. Zo bouwen de kinderen eerst een LEGO auto voor de Test Driver Experience. Het blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn om de auto én stabiel, én zwaar, én snel genoeg te maken om de auto precies over de baan te laten gaan. Poging na poging volgt en uiteindelijk hebben we dan toch echt de perfecte auto gemaakt!

Via City Architect, waar je een hele stad precies kan vormgeven zoals je dat zelf wilt, komen we uit bij de LEGO Train Builder. De kinderen vinden het geweldig om de trein die zij thuis in het klein hebben, in dit enorme formaat te zien en spelen vervolgens heerlijk met de enorme treinbaan met bewegende locomotiefjes!

LEGO House Billund

Lunch bij Mini Chef

Van al dat spelen krijgen we flinke honger. We hebben goede verhalen gehoord over Mini Chef, een restaurant in hetzelfde gebouw, en we kunnen vlot een tafeltje bemachtigen. Bestellen gaat hier niet bij een serveerster maar bij een robot! Op de tafel staat een computer waarop je je bestelling voor het gewenste drinken kunt invoeren. De bestelling voor het eten gaat echter anders. Op tafel staan kleine zakjes met LEGO blokjes en in de menukaart lezen we dat elke vorm en kleur blokje voor een ander gerecht staat. Op een klein standaardje moet je dan ook precies die combinatie van blokjes bouwen zodat je te eten krijgt waar je trek in hebt!

Na even bouwen hebben we onze bestelling ingevoerd en moeten we even wachten. Waar het drinken door een serveerster langs wordt gebracht, zien we de enorme LEGO-dozen met eten via een band vanuit de hoogte aankomen. Beneden aangekomen sorteren twee robots de dozen en moet je zorgen dat je klaarstaat. Als je dit laatste niet doet, valt de doos op de grond en dit zien we ook enkele keren gebeuren… Met onze dozen gaat het gelukkig goed en even later halen we onze bestelling uit de dozen. Het eten smaakt prima en is in onze ogen ook een goede combinatie van gezond en ongezond eten zodat we met volle buiken LEGO House weer ingaan.

Na de lunch gaan we nog even terug naar de blauwe zone nu het Robo Lab er erg gaaf uitziet. Nadat we even hebben moeten wachten, mogen we meedoen met de wedstrijd. In de wedstrijd besturen we een Arctic explorer robot en is het de bedoeling om de LEGO minifiguurtjes en de bevroren mammoeten te redden. Het volledige digitale scherm is levensecht en iedereen gaat dan ook volledig op in het spel. De spelbegeleidster doet enthousiast mee en zo zijn we allemaal blij als de missie slaagt en iedereen is gered!

legohouse billund

Gele zone – emotie

We lopen vervolgens door naar de gele zone, waar het met name om de emotie gaat. Als eerste bouwen we een vis van natuurlijk LEGO steentjes die we daarna kunnen inscannen in een digitaal aquarium! De kinderen vinden het geweldig om hun eigen creatie op het scherm te zien zwemmen en maken vis na vis! Daarna komen we bij de Critter creator waar de kinderen een eigen beestje maken, stellen we de mooiste boeketten samen van nog steeds LEGO steentjes en maken de kinderen ook nog LEGO poppetjes met verschillende emoties. Voor onze kleintjes is het eerst nog wat moeilijk te zien op de kleine gezichtjes of een poppetje nu blij of verdrietig kijkt maar al snel zien ook zij de verschillen!

Groene zone – sociale competenties

We eindigen in de groene zone waar het draait om de sociale competenties. Daar kijken we eerst onze ogen uit bij drie enorme LEGO-eilanden met een weergave van de stad, het platteland en het tropische paradijs. De voorstellingen zijn zo enorm gedetailleerd dat we steeds weer iets nieuws ontdekken en zelfs voor de allerkleinsten is dit enorm leuk om te zien. Alhoewel in deze groene zone nog veel meer te zien is, stranden onze kinderen bij DUPLO City Builder.

LEGO House Billund

Geweldige ervaring bij LEGO House Billund

Wij hebben onze bezoek aan LEGO House als geweldig ervaren. Ondanks dat het best druk was op de dag dat wij er waren, zijn er zo enorm veel plekken om te spelen dat je van deze drukte weinig last had.

Ook buiten zijn er nog veel speeltuinen maar in verband met de enorme warmte tijdens onze bezoek hebben wij deze niet meer bezocht. Dit hoefde ook niet want onze kinderen van net 2 en 3 jaar hebben zich geen moment verveeld. De combinatie waarbij je mooie dingen kunt zien maar vervolgens ook zelf veel kon doen, was voor het geweldig. Ook de volwassenen raken echter gemakkelijk aangestoken en ook voor hen is LEGO House dan ook een aanrader.

LEGO House Billund

Ook het sanitair is prima in orde met voldoende verschoonruimtes en daarnaast is op veel plekken in LEGO House wat kleins te drinken of eten te koop. Beneden zijn naast Mini Chef ook nog een koffiezaak en een restaurant gevestigd en met de armband loop je eenvoudig naar buiten en weer naar binnen.

Met de gratis Be Happy Pas, die overal te verkrijgen is, kunnen de kinderen ook nog een gratis LEGO-visje ophalen en ook krijgen we allemaal een zakje LEGO bij ons vertrek.

legohouse billund

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top