Home / Nederland / Zuid-Holland / Legoland Discovery Centre Scheveningen, ultieme speelplek voor Legofans!

Legoland Discovery Centre Scheveningen, ultieme speelplek voor Legofans!

Zijn jouw kinderen fan van Lego? Dan is een bezoek aan Legoland Discovery Centre in Scheveningen de moeite waard. Het is een ultieme indoor speelplek voor kinderen die met Lego willen bouwen, spelen en leren. Legoland Discovery opende haar deuren in juni 2021. Het is de zesde indoor Legoland speelplek in Europa en alles is gebaseerd op het grote Legoland in Denemarken.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Wij brachten met onze kinderen van 5 en 8 jaar een bezoekje aan dit speelparadijs. Bij aankomst kunnen we Legoland Discovery Centre al van veraf zien. Een grote gele giraffe staat voor de ingang te pronken. Onze kinderen rennen er direct naar toe en staan al snel binnen.

Legoland Discovery Center

Activity Pack

We worden vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg kopen we een Activity Pack voor de kinderen. Het Activity Pack is een leuke leerzame toevoeging op wat de indoorspeelplek al biedt. Het is een handig keycoard waar een boekje aan hangt, deze neemt je mee in de wondere wereld van Lego. Met het activity pack leer je leuke bouwtips, leerzame feitjes en kun je bij elk stempelstation een stempel halen en je bouwdoel behalen.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Zones

De indoor speelplek heeft verschillende onderdelen. Zo kunnen de kleine kinderen spelen in het DUPLO® Park. Dit gedeelte is goed afgebakend, waardoor je kleine kleuter niet snel weg kan lopen. De kinderen kunnen er glijden van een glijbaan en spelen met grote Duplo blokken. Ook kunnen de kleinere kinderen genieten van het pirateneiland, een mooi schip waar je in kan klimmen en klauteren.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Voor de LEGO® NINJAGO® fans is er een zone die in het teken staat van deze stoere helden. Een bouwplek waar je je eigen Ninja gebouw of voertuig kan bouwen, een trainingszone waar je kan spelen en een laserdoolhof. Wil jij ook met Kai of Sensei Wu op de foto? Dat kan, ze staan voor je klaar. Onze zoon was hier niet weg te slaan. Als ik hem gelaten had, had ik hem aan het eind van de dag weer kunnen ophalen.

Voor de technisch Legofans is er een bouw- en testzone. In dit gedeelte kun je je eigen technisch voertuig maken en een wedstrijd racen tegen andere kinderen. Ook kun je een toren bouwen op de schud en shake tafel. Is jouw gebouw stevig genoeg om de aardbeving te weerstaan?

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Natuurlijk is er ook een LEGO® Friends zone. In deze zone kun je met alle LEGO® Friends meiden op de foto, kleurrijke gebouwen maken en Heartlake City nog mooier maken dan het al is.

Het is erg afhankelijk van je kind hoeveel tijd per zone je kwijt bent. Als jouw kind een echt Legobouwer is, kun je je hier wel een hele dag vermaken. Maar als jouw kind een korte concentratieboog heeft, dan ben je wellicht wat sneller klaar, maar kun je wel weer heel goed de afwisseling tussen de diverse zones zoeken of zoek een van de leuke extra attracties op.

Legoland Discovery Center

Extra Attracties

Legoland Discovery Centre heeft ook diverse andere attracties om aan deel te nemen. Zo kun je naar de 4D bioscoop. Elke keer wordt er een andere Lego animatiefilm gedraaid. Deze film is super interactief en het lijkt alsof je zelf deelneemt aan de film, want tijdens de film komen er bijzondere effecten aanbod zoals regen, wind en zelfs sneeuw. De kinderen vinden dit helemaal fantastisch.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Als gezin kun je ook een ritje maken in de Fantasie Express. Deze interactieve trein heeft een gaaf spelelement. Onderweg is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten scoort, dus het is goed opletten onderweg. Onze kinderen vonden het helemaal leuk en er werd fanatiek geschoten op allerlei voorwerpen.

Daarnaast is er ook Lego Miniland. De master builders van Legoland Discovery Centre hebben Den Haag en Scheveningen nagebouwd met miljoenen legosteentjes. Het is een interactieve stad die je kunt bewonderen. Miniland is erg indrukwekkend: er zijn ruim 2500 minifiguren gebruikt, het nagebouwde Kurhaus bestaat uit ruim 25.000 stenen en voor de Pier zijn ruim 20.000 stenen gebruikt.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Wil jij zelf ook een lesje krijgen in het bouwen van Lego? Dan kan dat bij de zone voor creatieve workshops. Tijdens deze workshop gingen we leren hoe we een krekel moesten maken. De master builder legt uit hoe je dit doet. Het is erg leerzaam en je leert met slimme trucjes een tof item te maken.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Voor welke leeftijd is Legoland Discovery Centre geschikt?

Legoland Discovery Centre is zowel geschikt voor de allerkleinsten onder ons, als voor de wat grotere kinderen. Het is een heel overzichtelijke indoorspeelplek, waardoor je als ouders niet snel je kind uit het oog verliest. Zoals op de Legodozen zelf ook staat, is Lego tot 99 jaar oud te gebruiken en zo zou je ook deze speelplek kunnen zien. Eigenlijk iedereen die van Lego bouwen houdt, kan zich hier goed vermaken, maar het is natuurlijk een speelplek gericht op kinderen en de meeste activiteiten richten zich op een leeftijd van 2 tot 10 jaar oud. Voor volwassenen worden er jaarlijks speciale bouwavonden gehouden. Hoe gaaf is dat!

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Faciliteiten Legoland Discovery Centre

Legoland Discovery Centre is erg toegankelijk voor jong en oud. Ook voor rolstoelgebruikers is het toegankelijk. Er is een lift die je naar de indoorspeelplek brengt en aan de bouwtafels is ruimte genoeg om plaats te nemen. Als tip zou ik vooraf wel aankondigen dat je komt met een rolstoel, want dan kunnen ze je hierin extra begeleiden.

Overal zijn diverse zitplekken en kun je als ouders of begeleiders lekker even zitten als de kinderen spelen. Tevens is er een Lego café, waar je wat te eten of drinken kan halen.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Er zijn kluisjes aanwezig en meerdere buggyplekken, dus genoeg ruimte om deze te stallen en je kind lekker vrij te laten rondkruipen of lopen.
Als allerlaatste kun je natuurlijk de Legoshop niet overslaan. Een snoepwinkel voor jong en oud en het is bijna niet mogelijk om met lege handen naar huis te gaan.

Wij hebben ons een ochtend vermaakt in Legoland Discovery Centre. Na drie uur bouwen, twee films kijken en een paar rondjes in de Fantasie Express waren onze kinderen klaar om te gaan. Dit uitje kun je leuk combineren met andere activiteiten in Scheveningen en omgeving. Naast Legoland Discovery Centre zit Sea life. Zij bieden ook combi tickets aan, zodat je beide attracties kunt bezoeken. Zie de website voor meer informatie. Legoland Discovery Centre biedt het hele jaar door garantie tot speelplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top