Home / Nederland / Zuid-Holland / Vakantiepark Duinrell, overnachten in een Duingalow en spetteren in het Tikibad

Vakantiepark Duinrell, overnachten in een Duingalow en spetteren in het Tikibad

Slapen in een pretpark, dat is echt tof! Wij gingen een weekendje naar vakantiepark Duinrell. We sliepen in de premium Duingalow en natuurlijk laat ik je zien hoe die er uit ziet, maar er zijn ook goedkopere huisjes te huur en je kunt hier ook kamperen bij Duinrell. Natuurlijk gingen we niet alleen naar het pretpark, maar ook naar het Tikibad.

Ook overnachten op vakantiepark Duinrell? Bekijk hier direct de leukste acties en last-minute aanbiedingen

Vakantiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

“Nog een keertje, nog een keertje”… “Ja maar ik wil ook nog wat anders doen”. Mijn dochter heeft er geen boodschap aan. Ze vindt de Dragonfly achtbaan geweldig. Pas na zeven keer achter elkaar gaat ze mee naar wat anders. 

vakantiepark Duinrell

Dat het is het fijne van verblijven op vakantiepark Duinrell. Je bent er direct om tien uur en kunt nog blijven tot vlak voor zes. Wanneer er nog geen wachtrijen zijn en je gewoon lekker door kunt lopen.

De Dragon Fly is niet de enige achtbaan in Duinrell. Er is ook nog de kikkerachtbaan die ook leuk is voor kleuters samen met papa of mama. En de Falcon, een achtbaan waarbij je kaarsrecht naar beneden valt en meerdere keren over de kop gaat. 

Duinrell attracties
Tikibad Duinrell

Ook gedurende de dag vallen mijn de wachttijden in pretpark Duinrell trouwens echt wel flink mee. Daardoor kunnen we heel veel attracties uitproberen. Zoals de Splash, een wildwaterbaan waarbij je kunt kiezen voor een open of een dichte boot. Ook leuk om naar te kijken, vooral omdat je dat veilig vanachter het glas kunt doen. 

Duinrell attracties

Er zijn ook genoeg relaxte attracties zoals een zweefmolen, draaimolen, reuzenrad en de botsauto’s. Voor de allerkleinsten is er Wonderland. Een gebied met diverse sprookjesfiguren die je zelf kunt bedienen. Zoals een slapende reus en een pratende papegaai. Ook kun je naar twee shows kijken van elektronische dieren, de Kwakus Kwebbelshow en de Play Kwek Show. Wat denk ik met jonge kinderen een fijn rustmoment is. 

Duinrell attracties

Wat verder bijzonder is aan pretpark Duinrell is dat het park grenst aan het bos en aan de duinen. Wanneer we langs de rodelbaan omhoog lopen, komen we bij een uitkijktoren. Opeens zitten we echt in de natuur en vlakbij zien we het strand, maar ook steden zoals Rotterdam liggen. Mocht je dus een kiezen voor een week of een midweek op vakantie naar Duinrell, dan kun je dat ook heel makkelijk combineren met een dagje strand of stad.

Duinrell attracties

Tikibad Duinrell

Wat Duinrell echt anders maakt dan andere pretparken in Nederland is wat mij betreft echt wel het Tikibad. Het is het grootste waterpark van de Benelux en echt enorm leuk voor het hele gezin.

Bij binnenkomst krijg je een bandje en daarmee kun je later ook weer naar buiten. Met het bandje kun je alleen niet betalen dus je moet nog wel wat contant geld of een pasje meenemen. Kluisjes werken gelukkig wel met een cijfercode en niet met een sleuteltje en zijn gratis. 

Tikibad Duinrell

Voor de hele kleintjes is er een peuterbadje en ze hebben een eigen gedeelte bij de Playa. Een lekker warm badje met allerlei speeltoestellen en een groot bad met vier glijbanen. We zoeken hier elke keer op de tweede etage een lekker ligbedje zodat we zelf kunnen chillen als we even willen uitrusten maar onze dochter nog verder wil spelen. Ondanks dat we er in het weekend zijn, zijn er plekjes genoeg. Het is op zaterdag echter wel een stukje drukker dan op vrijdagavond.

De favoriete glijbaan van onze dochter is die met cone. Hier ga je zonder band doorheen. Maar ook de twee glijbanen waarbij je tegen elkaar kunt racen, vindt ze geweldig. “Haha hahaha mama nu ben je nat”. Ik loop net op het verkeerde moment onder een enorme emmer door die gevuld wordt met water en naar beneden splasht. De aankleding en de grote lichte ramen maakt dit echt fijne plek.

Tikibad Duinrell

Ook de Lazy River valt in de smaak. Hier kun je alleen of met zijn tweetjes in een band een rustig rondje varen door Duinrell. Voor wat meer actie zoeken we het golfslagbad op. Regelmatig gaat er een toeter en dan weten we dat het weer begint te klotsen. Verder zijn er ook nog enkele bubbelbaden.

Maar wat het Tikibad vooral zo gaaf maakt, zijn de glijbanen. Voor een aantal glijbanen moet je 150 cm zijn. Gelukkig vindt onze dochter het niet erg om even bij de uitgang te wachten terwijl papa en mama samen op pad gaan. De Blits en de Flits zijn twee supersnelle en steile glijbanen. Ik vond het echt wel spannen maar was daarna ook echt trots dat ik het gedaan had. Maar de X-stream, die mocht Marcel in zijn eentje doen. Hier sta je op een valluik dat openklapt. 

Daarna gaan we natuurlijk weer even samen op stap. Kinderen onder de 120 cm mogen samen met papa of mama in de Blauwe Haai en de Groene Barracuda. Beide glijbanen zijn 110 m waarbij je lekker lang onderweg bent.

Tikibad Duinrell

Hier zijn we ook relatief snel aan de beurt en hoeven nooit lang te wachten. Bij de glijbanen met banden is het wat drukker, maar natuurlijk willen we ook in de Moonlight, Starfright en de Triton. De eerste twee zijn met lighteffecten, bij de laatste kom je drie keer een Cone tegen. 

Afwisseling genoeg zou je denken, maar er zijn zelfs nog meer glijbanen. De Tyfoon lijkt een beetje op de Blits en de Flits, ook hier ga je supersnel maar je bent een stuk langer onderweg. De Cycloon is een bijzondere glijbaan vooral ook omdat we in Nederland nergens anders een Turbotol tegen komt. Je schiet uit de glijbaan en draait eerst nog een paar rondjes voor je door het gat naar benden valt. Geen wonder dat juist bij deze glijbaan de langste rijen staan.  

Duinrell voor welke leeftijd?

Heb je kinderen in verschillende leeftijden dan kan je peuter zich echt wel goed vermaken bij Duinrell. Er is een heel gedeelte voor kleine kinderen, met sprookjes, shows en langzame attracties. Ook zijn er fijne speeltuinen en het Tikibad heeft een heerlijk verwarmd gedeelte voor de allerkleinsten. 

Tikibad Duinrell

Ook als je met een kleuter naar Duinrell gaat, is er meer dan genoeg te doen. Er zijn genoeg attracties waar ze in kunnen en mochten ze al wat stoerdere dingen willen doen, dan is er de Dragonfly. Een echt snelle achtbaan die niet over de kop gaat.

In het Tikibad is er de Playa, een heel gedeelte met speeltoestellen en 4 glijbanen voor jonge kinderen. Eentje met een cone en een andere waar je tegen je papa of mama kunt racen. Bovendien zijn er ook nog twee stoere glijbanen die echt lang zijn, waar je samen met je kind in mag. 

Tikibad Duinrell

Meer dan de leeftijd is de lengte van belang in Duinrell en in het Tikibad. Onze dochter is klein voor haar leeftijd en hikte tijdens ons bezoek tegen de 120 cm aan. In het Tikibad zijn ze super streng en de 120 daar is niet die van ons thuis. Als je die lengte nog niet hebt bereikt, moet je buiten het peuterbad en de Playa zwembandjes aan. Vertel dat maar eens aan een kind van 6,5 (in haar ogen bijna 7) met drie zwemdiploma’s (A/B/C) die op open zee gesnorkeld heeft en bovendien bij andere waterparken wel in glijbanen mocht die minsten zo spannend zijn als die in het Tikibad.

Tikibad Duinrell

Duinrell is echt een park voor alle leeftijden. Ik zou zeker niet wachten tot je kind 120 cm is. Maar wees je er wel van bewust dat er enige teleurstelling kan ontstaan als je kind net in de vervelende situatie zit met al wel zijn of haar zwemdiploma’s maar nog geen 120 cm is. 

Voor de echte adrenaline junkies zijn er ook nog een paar glijbanen vanaf 150 cm, maar je hoeft echt niet te wachten tot je kids die lengte hebben. Daarvoor is er meer dan genoeg te beleven. 

Duinrell Overnachten 

Overnachten bij vakantiepark Duinrell heeft veel voordelen. Wanneer je zoals wij niet in de buurt woont, heb je zo toch de hele dag de tijd om attractiepark Duinrell te bezoeken. Je hebt zowel op de dag van aankomst, de dag van vertrek en alle dagen daar tussenin gratis toegang tot attractiepark Duinrell. Tenminste, van april tot en met oktober wanneer het pretpark dagelijks geopend is. In deze periode van het jaar heb je dagelijks 4 uur gratis toegang tot het Tikibad (tussen 10-14 uur). Ga je juist in de herfst of winter (november- maart) een weekendje of weekendje naar vakantiepark Duinrell, dan heb je onbeperkt toegang tot het Tikibad.

Kies je niet voor een Duingalow, de bungalows op vakantiepark Duinrell, maar ga je kamperen dan heb je van april tot en met oktober wel gratis toegang tot attractiepark, maar niet tot het Tikibad. Hiervoor betaal je echter wel een flink goedkoper tarief van 5,50 per uur. Dus wil je goedkoop overnachten bij Duinrell, dan is het zeker de moeite waard om te bedenken hoe vaak en lang je naar het Tikibad wil. Wellicht is een budget huisje dan toch aantrekkelijker dan de camping. 

Omdat je de auto kunt parkeren bij je bungalow of tent betaal je als gast van vakantiepark Duinrell geen parkeerkosten. 

Vakantiepark Duinrell is een van de favoriete vakantieparken voor gezinnen met tieners. Ben je op zoek naar een leuk vakantiepark waar je tieners ook volop kunnen genieten, lees hier ons blog over de leukste vakantieparken voor tieners.

Duinrell Plaza

De attracties gaan ’s avonds natuurlijk dicht, maar de speeltuinen zijn nog wel open. Als gast van vakantiepark Duinrell kun je in de avond ook gewoon nog terecht bij Duinrell Plaza. Hier zit een volledige supermarkt wat echt super fijn is. Meestal heb je op vakantieparken van die kleine dure supermarktjes met een beperkt aanbod, maar hier kun je gewoon alles krijgen.

Duinrell Plaza

Geen zin om zelf te koken, dan kun je hier in de avond nog eten bij o.a. het La Place restaurant (met ook verse pizza’s) of bij de snackbar. In de kelder is een grote bar met enkele bowlingbanen en een game hall met o.a. airhockey. Bij ons was de energie na een hele dag zwemmen en attracties wel op, maar mochten jouw kinderen er nog wel zin in hebben dan is er in de avond nog een programma. Van een meet & greet met mascotte Rick tot aan levend stratego. Het entertainment team organiseert van alles. 

Duinrell Plaza

Duinrell Huisje

Op Duinrell heten de vakantiehuisjes Duingalows. Die komen in verschillende groottes, comfort en prijsniveau’s.

Premium Dungalow Duinrell

Wij verbleven in de Premium Duingalow en hier kan ik je dan ook een uitgebreide review van geven. Van buiten ziet de Dungalow eruit als een chalet maar van binnen is het een heel stuk ruimer en beter ingericht dan de versies die ik ken van sommige campings. De premium Duingalow heeft plek voor zes personen. De masterslaapkamer is echt ruim en heeft een enorme kast. “We hadden al onze kleren van thuis wel mee kunnen nemen,” zegt mijn dochter als ze deze ziet. Een kinderslaapkamer heeft twee losse bedden met ook elk een eigen kast en de kleinste kamer heeft een stapelbed. Uiteraard koos onze dochter daarvoor. 

Premium Dungalow Duinrell
Premium Dungalow Duinrell

Wat ik zelf heel prettig vind, is dat je een huisje bij Duinrell huurt inclusief beddengoed dus geen gedoe met het meenemen van je eigen spullen. De kussens zijn wel erg zacht. Mocht je zoals ik liever een stevig kussen hebben, neem dan die van thuis mee. Boek je het comfortpakket bij, dan zijn de bedden zelfs opgemaakt bij aankomst en zijn er ook handdoeken en theedoeken aanwezig.

Premium Dungalow Duinrell
Premium Dungalow Duinrell

In het basis schoonmaak setje zitten naast doekjes ook vaatwasblokjes en vuilniszak. Als je een weekendje naar vakantiepark Duinrell gaat en je hebt het comfortpakket geboekt heb je niet veel meer nodig, al zou ik je wel een extra rol wc papier mee te nemen.

De keuken is compleet met een magnetron oven en natuurlijk een vaatwasser.

Premium Dungalow Duinrell

In de woonkamer staan twee ruime comfortabele banken, twee losse stoelen en een grote eettafel met plek voor zes personen. Net als in de ouder slaapkamer is ook hier een televisie. De woonkamer is groot en de semi-leren stoelen en laminaatvloer zijn vast gekozen omdat ze goed schoon te houden zijn. Voor een vakantiewoning is het echt een prettige indeling en inrichting. Onze Duingalow was ook gewoon echt schoon bij aankomst.

Premium Dungalow Duinrell

Een kinderbedje en kinderstoel kan eventueel tegen betaling worden bijgeboekt voor wie naar Duinrell gaat met jonge kinderen. Het is dan alleen wel een beetje jammer dat de stopcontacten laag bij de grond zitten en geen beveiliging hebben.

Buiten is er nog een veranda met weer een grote tafel en twee ligstoelen. Jammer genoeg hadden we alleen er niet het weer voor om daar te eten. De premium Duingalows hebben genummerde parkeerplekken die om de hoek zijn van de woning. Een extra auto kan eventueel op de gezamenlijke parkeerplaats worden neergezet. Er zijn premium Duingalows voor 4 en voor 6 personen. Bekijk hier de actuele beschikbaarheid en prijs

Premium plus Duingalow 

Nieuw opgeleverd in 2019 is de premium plus Duingalow. Die stonden vlakbij onze woningen dus natuurlijk bekeken we deze ook. Er zijn nog niet heel veel van deze luxe huisjes op vakantiepark Duinrell, dus ze snel snel uitverkocht. 

De premium plus Duingalow heeft twee verdiepingen en heel veel ruimte. Deze huisjes zijn er voor 6 en voor 8 personen en hebben naast de ruime en moderne inrichting als extra ook nog een sauna. Lees hier meer over de premium plus Duingalow.

Premium plus Duingalow

Comfort Duingalow

De comfort Duingalows liggen in comfort en ruimte tussen de budget en de premium Duingalows in. Je kunt kiezen voor een bungalow voor 4 personen of voor 6 personen. Er zijn op het park veel vakantiehuisjes van dit type. Bij sommige mag je zelfs een huisdier meenemen. Bekijk hier het totale aanbod van Comfort Duingalows

Duingalow

Budget Duingalow

Wil je vooral goedkoop overnachten op Duinrell maar niet kamperen dan is de budget Duingalow een goede optie. Deze bungalows op vakantiepark Duinrell zijn een tikkeltje kleiner dan de comfort en premium versies. Ze hebben dan ook plek voor maximaal 4 personen. Ook in het meubilair zit zeker wat verschil. Zo heb je een tuinset met plastic kuipstoelen. Ook als je kiest voor op deze manier relatief goedkoop een midweek of weekend Duinrell heb je alle voordelen wat betreft toegang tot het park en Tikibad. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van de budget Duingalow

Duingalow

Kamperen Duinrell

Er is ook een Duinrell camping, dus ook als kampeerder kun je overnachten bij Duinrell. Er zijn heel veel verschillende veldjes en opties. Zo kun je kiezen voor een veldje dicht bij het attractiepark of juist voor het natuurkampeerterrein waar je echt heel mooi in het groen staat maar wel wat verder moet lopen naar de attracties en het Tikibad.

Wel dat kampeergevoel maar geen zin om zelf een tent op te zetten? Dan zijn er ook safari tenten met aparte badkamer. Lees hier meer over de verschillende kampeermogelijkheden bij vakantiepark Duinrell

Kamperen Duinrell

Lees ook onze andere tips van pretparken waar je kunt overnachten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top