Home / Reisinformatie / Azie / Maleisie / Onze ervaringen met Legoland Maleisië

Onze ervaringen met Legoland Maleisië

Legoland Maleisië was een van de eerste kindvriendelijke activiteiten die in mij opkwam tijdens het plannen van een moeder-dochter vakantie in Maleisië. Onze dochter heeft de leeftijd dat ze echt kan genieten van pretparken en Lego is altijd goed. Natuurlijk ken je Legoland Denemarken, en misschien heb je ook wel eens gehoord van het Legoland Discovery center in Duitsland en bij Legoland Maleisië heb je dan ook al een idee wat te verwachten. Achteraf gezien was dit echter niet ons favoriete pretpark in Maleisië. Ik deze review vertel ik je wat we wel erg leuk vonden en wat minder geslaagd was.

Legoland Maleisië pretpark

Legoland Maleisië

Legoland Maleisië is net als andere Legoland pretpark in een aantal werelden ingedeeld. Je begint bij “the beginning”. Hier koop je de kaartjes, wordt je tas gecontroleerd en vinden soms shows plaats. We bezochten het park in het weekend. Bij de ingang en de kaartjesverkoop waren de rijen best lang. Ik adviseer je dan ook om daar op tijd te zijn. Bij de attracties zelf gelukkig niet. We hebben nooit meer dan 5 minuutjes hoeven te wachten voordat we ergens in konden.

Na “the beginning” konden we verschillende kanten uit. Miniworld is het deel van Legoland dat elk park in de wereld heeft met in Lego gebouwde replica’s van bekende gebouwen. Dit is net een mini-Azië met prachtig nagemaakte beroemde bezienswaardigheden in Maleisië en Azië. Voor kinderen zijn er knopjes om op te drukken en ouders kijken hun ogen uit. Ik vond vooral de replica’s van de plekken waar ik echt ben geweest, zoals het Tiananmen-plein, Taj Mahal en Angkor prachtig en verbazingwekkend in detail.

Legoland Maleisië
Legoland Maleisië pretpark

Maar we kwamen natuurlijk vooral naar Legoland om zelf dingen te doen en besloten naar Lego Kingdoms te lopen. Lego Kingdoms staat voor kastelen, ridders en draken! Er zijn ook attracties zoals paardjes waar je op kunt rijden. Er zijn hier twee achtbanen, een grote (de draak) en een meer geschikt voor jonge kinderen (de Dragon’s Apprentice) maar die vond mijn dochter van vijf toch wat te snel gaan. Er is hier ook een grote speeltuin maar die bewaarden we voor later tijdens ons bezoek.

Legoland Maleisië pretpark
Legoland Maleisië pretpark

Imaginations is wat ons betreft het leukste deel van Legoland Maleisië met jonge kinderen. Ook zijn hier veel indoor activiteiten mocht je last hebben van een regenbuitje. In een grote hal kunnen kinderen zelf bouwen met Lego. Wij bouwden een grote toren en met een druk op de knop viel die om door een aardbeving. Ook hier is weer een grote speeltuin maar dan voor peuters en kleuters. Natuurlijk gingen we omhoog in de uitkijktoren. Een andere favoriet hier is de filmzaal waar 4D films worden vertoond. Hoewel de film die wij keken wel erg spannend was, met Legopoppetjes die ontvoerd werden door een boze schurk. Maar aan het einde kwam alles weer goed.

Legoland Maleisië
Legoland Maleisië

Na deze leuke start in Legoland gingen we naar Lego Ninjago World. In de attractie hier zit je in een karretje en worden er virtuele kogels op je afgevuurd. Inclusief warmte effecten. Zelf kan je met je handen ook kogels terug vuren. Ik vond het erg gaaf, maar was wel even geschokt dan mijn dochter een vijf keer betere score had als ik. Toen we eruit kwamen, trilde ze helemaal zo eng had ze het gevonden. “Dit is niet voor kindjes van mijn leeftijd, mama!” en ze keek mij boos aan. Veel te eng. Dan maar naar de volgende attractie in het Land of Adventure, met een leuke piramide en lieve kameel ervoor. We stapten in de karretjes en wat volgde was: “get your gun”. Hier moesten we schieten op mummies en slangen. Ook dit was gewoon toegankelijk voor jonge kinderen en ik zag echt genoeg super blij kids die al stonden te lachen en te gillen om nog een keer te gaan. Het viel me wel op dat dit voornamelijk jongetjes waren. Mijn dochter vond het in ieder geval echt niet leuk. Gelukkig maakte de ballenbak het daarna weer goed.

In het algemeen kon ze met vijf jaar en een lengte van net iets meer dan 1 meter in de meeste attracties. Alleen voor enkele achtbanen zoals de VR achtbaan en voor de waterbaan in het Land of Adventure was ze te klein.

In Legoland zijn ook diverse shows. We gingen naar een voorstelling in het theater. Dit was heel goed gedaan maar ook hier was het vechtgehalte erg hoog. Zelfs bij een meet and greet en dansshow later in het park kwamen er geen leuke vrolijke Legofiguren naar buiten maar Ninjago Legopoppetjes en Frankenstein. Dit is niet de associatie die mijn dochter met Lego heeft en ik had het leuker gevonden als je ook de keuze had uit wat vrolijkere opties.

Legoland Maleisië
Legoland Maleisië

We hadden nog wel veel plezier in Lego City, waar we een boottocht maakten met een Legobootje en vooral heel vaak gingen racen in Lego-autootjes. Halverwege de dag had ik nog het gevoel dat we zo door het park heen zouden zijn. In oppervlakte is het niet heel erg groot namelijk. Maar uiteindelijk viel dat wel mee. We waren direct bij opening om 10:00 in het park en gingen om 16:00 weg en alleen de Lego-autootjes hebben we vier keer gedaan. Alle andere attracties maar één keer en we hadden niet eens meer tijd om in de speeltuin te spelen die we aan het begin van de dag ontdekt hadden. Toch denk ik dat twee dagen wel wat veel is tenzij je combineert met het waterpark.

Legoland Maleisië
Legoland Maleisië

Legoland Maleisië conclusie

Hebben we een gave dag gehad? Absoluut! Praat mijn dochter nu nog steeds over Legoland? Dat ook. Maar ze heeft het dan ook over de dingen die veel te eng waren. Sorry als ik nu alle ouders die genderneutraal opvoeden voor het hoofd stoot. Maar in mijn optiek is dit park meer gericht op jongetjes dan op meisjes. Zeker op een leeftijd van vijf waar ik bij mijn neefjes bijvoorbeeld zie dat vechten, ninja’s en spannende dingen stoer worden gevonden. Allemaal dingen waar mijn dochter niks van moet hebben.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Maleisië, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties. Toen wij er waren gaven ze bijna 30% korting op de normale prijs.  Geen kaartjes beschikbaar bij Kook ook wanneer je via de website van Legoland zelf koopt is het goedkoper om dit vooraf online te doen dan ter plekke aan de kassa.

Lees ook onze review van het pretpark The Lost World of Tambun in Ipoh.

Legoland Maleisië pretpark
Legoland Maleisië pretpark

Legoland Waterpark Maleisië

Behalve Legoland Maleisië is er ook het Legoland Waterpark. Je kunt combinatiekaartjes kopen voor beide parken of zelfs een 2-dagen ticket waarbij je beide parken in mag. Wij besloten dit niet te doen. Op de website kon ik geen lengtevereisten vinden maar bij de kassa van het park stonden die wel aangegeven. Voor de meeste glijbanen in Legoland Maleisië moet je 107cm zijn. Enkele zijn ook toegankelijk met 102cm en ben je kleiner dan dit dan kan je alleen in de zwembaden.

Ik vond het een beetje zonde om hier heen te gaan als mijn dochter lang niet overal in kon. Daarbij was het weer ook niet zo heet dat wij het waterpark echt nodig hadden om af te koelen.

Ga je wel naar het waterpark dan moet je er rekening mee houden dat je in een bikini echt uit de toon valt. Een badpak kan eventueel, maar combineren met een korte broek is beter.

Legoland Maleisië pretpark

Legoland Hotel en andere overnachtingsopties

Je kunt Legoland bezoeken als dagtrip vanuit Singapore. Ik zou je dit als toerist alleen niet aanraden. Wij waren met grenscontroles toch twee uur onderweg van Johor Bahru naar Singapore. Het is beter om een of meerdere nachten hier in de buurt te overnachten.

Wij sliepen in Hotel Jen Puteri Harbour dat echt een heel fijn hotel is. Op loopafstand van de een andere attractieparken in Johor Bahru en met de gratis shuttlebus ben je in minder dan tien minuten bij Legoland Maleisië.

Hotel Jen Puteri Harbour pool

Een andere handig verblijf is het eigen hotel van Legoland. We hebben hier zelf niet overnacht maar het gebouw ziet er erg gaaf uit en ze hebben allerlei soorten themakamers. In de omgeving zitten ook meerdere winkeltjes en restaurantjes en in de loop van 2019 gaat ook Sea World Johor Bahru hier open.

legoland malesie pretpark en hotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top