Home / Reisinformatie / Azie / Maleisie / Lost World of Tambun, gaaf attractiepark in Ipoh Maleisië

Lost World of Tambun, gaaf attractiepark in Ipoh Maleisië

Ga je naar Maleisië met kinderen? De Lost World of Tambun is een erg gaaf attractiepark waar je kinderen enorm blij zullen worden! Eigenlijk doe ik met attractiepark de Lost World tekort want het is net zo goed een dierentuin, waterpark, adventurepark als pretpark. Dan is er ook nog een spa en warme baden om relaxt in de bubbelen.

Het park is ingedeeld in werelden die los van elkaar niet zo groot en bijzonder zijn, maar juist samen voor heel veel afwisseling zorgen. De setting van de Lost World is dan ook nog eens heel bijzonder met heel veel groen en tussen enorme bergen.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

Naar een pretpark in Maleisië

In onze vroegere dagen als reiziger hadden we onze neus misschien opgehaald voor een attractie als dit. “Je gaat toch niet helemaal naar Maleisië om naar een pretpark te gaan?”. Maar inmiddels heb ik meer ervaring met verre reizen met een kind en als mondige kleuter heeft mijn dochter ook haar wensen. Een reis is gewoon veel leuker als je naast cultuur en natuur ook gewoon af en toe een kinderdagje opneemt in je reisplanning. Bovendien is het doel van elke reiziger niet om te mixen met locals, nou die komen en masse maar wat graag hier.

Behalve de Lost World of Tambun bezochten we ook Legoland Maleisië en Sanrio Hello Kitty Town (helaas permanent gesloten) maar dit was onze favoriet, zowel van mij als die van mijn dochter.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

Sunway Lost World of Tambun

De Lost World of Tambun is ingedeeld in verschillende werelden. We beginnen ons bezoek bij de dieren. Die zijn te vinden in de “petting zoo, het “porcupine trail” en de “tiger valley”.  We hebben al meerdere keren tijdens onze reis in Maleisië konijnen gezien maar dit is pas de eerste plek waar ze er gezond, vol in het haar en gelukkig uitzien. De aanwezige oppassers letten ook goed op dat de kinderen op een fatsoenlijke manier met de dieren omgaan. Onze dochter maakt tot haar plezier nog een ritje op een paardje. Met helm, en wanneer ze laat zien dat ze met “handjes los” kan, wordt dit direct gecorrigeerd.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

Daarna gaan we door naar de Afrikaanse savanne waar we de giraffe blij maken met de wortels die hier te koop zijn om te voeren. In het park zijn ook tijgers en die geven meerdere keren per dag een “show”. Gelukkig op een hele diervriendelijke manier, waarbij eerst uitgebreid verteld wordt over deze dieren in het wild. Daarna wordt er van een afstandje vlees naar de tijger gegooid die het soms wel en soms niet opvangt.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

We lopen verder naar het Adventure Park, hier zijn een aantal stoere activiteiten te vinden, zoals kajakken, de zipline en het high rope course dat inbegrepen is bij de prijs. Maar er zijn ook een aantal echt gave dingen te doen tegen bijbetaling en als je vooraf boekt. Mijn kleuterdochter is er nog te jong voor, maar ga je naar Maleisië met tieners dan lijkt de 6th Mile Tunnel (canyoning) of de via ferrata met abseilen zeker in deze setting erg gaaf. Dit is een rustig deel van het park aan een meertje, en dit is ook waar we een nachtje slapen in onze glamping accommodatie. Wat dit is een pretpark waar je ook kunt slapen.

Hierna is een recent toegevoegd deel van het park met enkele dieren. Onze favoriet: het enorme nijlpaard dat het leuk lijkt te vinden naar beneden te duiken om te poseren voor een foto.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

In het park zijn verschillende eetmogelijkheden. De “ipoh street”, een impressie van een ouderwets straatje in Ipoh, worden variaties op streetfood verkocht. Maar er zijn ook fastfood opties zoals kebab en hotdogs. Voor de zoetekauwen is er het Dulang Thea House. Prijzen voor eten en drinken zijn voor een pretpark heel netjes. De maaltijden zijn prima maar niet heel bijzonder.

Lost World of Tambun

Na de lunch kiezen we ervoor om af te koelen. Het waterparkgedeelte is echt het meest populaire en drukste deel van het park. Maar ondanks dat we er in het weekend waren was het er niet te druk. Voor jonge kinderen is er een eigen deel, Explorabay, met een leuke speeltuin rondom een piratenschip. Meerdere keren per dag komen “piraten” hier een zang- en dansoptreden geven. Sandy Bay is een erg groot bad met daarnaast een strand. Ook hier zijn veel ouders en kinderen en genoeg plek in de schaduw om te ontspannen. Bij dit bad wordt vrij luide muziek gedraaid en af en toe zijn de Amerikaanse rapnummers wel een beetje vreemd in contrast met de zeer correct geklede Maleisische dames. In een bikini val je hier echt uit de toon, in een badpak met een korte broek erover voelde ik mij wel prettig.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

Mijn dochter was er nog te klein voor maar er zijn verschillende glijbanen. Wat relaxter is de adventure rivier. Lekker loom rondvaren door het park en dan de hoge karstrotsen aan de horizon.

Behalve deze baden kunnen we ook zwemmen bij de Lost World of Tambun hotspring. Echt hele mooie baden met verschillende temperaturen. Onze favoriet heeft een plekje direct onder een metershoge rotswand. Er is er hier zelfs een badje met een peuterglijbaantje. Wil je echt helemaal tot rust komen dan kan je ook een spabehandeling of massage boeken.

Lost World of Tambun

We hebben twee dagen in het Lost World of Tambun attractiepark en dus genoeg tijd om lekker lang te zwemmen. Heb je maar een dag dan zal je keuzes moeten maken. Het attractiepark gedeelte vonden wij het minst bijzonder van allemaal. De achtbaan is wel aardig voor een kleuter maar verwacht geen loopings. Ook andere ritjes zijn erg low-key, zoals een draaimolen. Er is ook nog wel een spookhuis maar zoek je echt een pretpark in Maleisië met achtbanen en adrenaline attracties dan kan je beter even kijken.

Lost World of Tambun

De Lost World of Tambun heeft ook nog een culturele kant. Die komt tot leven in de “Tin Valley”. Hier wordt op borden uitleg gegeven over de historie van Ipoh, waar de meeste mensen in de tinmijnen werkten. Een in traditionele kleding geklede medewerker doet het proces voor en daarna mogen we het zelf proberen. Later bekijken we hier ook nog een mooie show met zang en dans, waarbij de zoon van een tinmijn eigenaar verliefd wordt op een mijnersmeisje. Een romantisch verhaal met tot groot plezier van mijn dochter een gelukkig einde.

Lost World of Tambun
Lost World of Tambun
Lost World of Tambun

Sunway Lost World of Tambun in de avond

Het park gaat om 18:00 dicht en om 18:00 weer open. Want hoewel de attracties dicht zijn en de lampjes bij de dierenverblijven ook uit gaan blijft de Lost World of Tambun hotspring en spa in de avond open. Ook een aantal restaurantjes in dit deel van het attractiepark zijn gewoon nog open tot 23:00.

Het regent wanneer wij er zijn flink maar daar laten de meeste bezoekers zich niet door weerhouden. De koude regen en dan het warme water is natuurlijk ook helemaal geen verkeerde combinatie. Omdat we zelf al een drukke dag hebben gehad slaan we even over. Wanneer je een combinatiekaartje hebt zou ik je aanraden om je bezoek aan de hotsprings ’s avonds op een andere dag te doen dan het bezoek overdag. Anders is het wel een hele lange dag voor jonge kinderen.

Lost world hotsprings
Glamping Lost World of Tambun

We krijgen ook een voorproefje op de het Luminious Forest, de allernieuwste attractie van de Lost World of Tambun die pas in 2018 open ging. Een magische wereld die draait om een sprookjesverhaal uit Maleisië.  Met lichtjes, oplichtende verf en acteurs wordt een ervaring gecreëerd die helemaal past bij setting van dit bijzonder park.  Mijn dochter vind het echt heel erg mooi en voor ze gaat slapen praten we er nog lang over na.

Kaartje voor de Lost World of Tambun koop je op de website van de Sunway Lost World of Tambun. Bekijk ook het aanbod van acties en combinatie tickets en speciale activiteiten.

lost world of tambun luminious forest
lost world of tambun luminious forest
lost world of tambun luminious forest
lost world of tambun luminious forest

Wij waren te gast bij de Sunway Lost World of Tambun, zoals je van ons gewend bent gaan we alleen samenwerkingen aan waarbij we onze eigen ervaringen vrij kunnen delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top