Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / De 5 leukste staten in de USA voor gezinnen
Hawaii met kinderen

De 5 leukste staten in de USA voor gezinnen

Amerika is al jaar en dag één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlandse gezinnen die graag ver weg gaan. Het land is enorm en de 50 staten verschillen van elkaar als dag en nacht. Allemaal vormen ze een deel van Amerika maar ook allemaal zijn ze een land op zichzelf met een eigen natuur en cultuur. Dit zijn wat ons betreft de vijf meest interessante en kindvriendelijke staten van de USA.

Florida, de Sunshine state

Florida, the Sunshine State, is één van de leukste staten van de Verenigde Staten om naar toe te gaan met kinderen. In Florida kun je alle kanten op: de bekende attractieparken bezoeken zoals de Disneyparken, Legoland of Bush Gardens, relaxen op de prachtige stranden of genieten in één van de vele de natuurparken die Florida telt. Voor kinderen van alle leeftijden is er genoeg te doen en te beleven in Florida. Meer weten? Lees onze blogs van Leonie die al twee keer naar Florida met kinderen ging.

Florida met kinderen
Florida met kinderen

New York

De staat New York is voor ons toch vooral de stad New York. Fietsen in Central Park, het indrukwekkende 9/11 Memorial bezoeken en de M&M store, een winkel die zo groot is dat er een reuzenrad in past. Natuurlijk maak je ook een boottochtje en bewonder je het Vrijheidsbeeld vanaf het water.

Heb je meer tijd, dan is behalve Lower Manhattan ook Brooklyn en Harlem interessant om te bezoeken, bijvoorbeeld op zoek naar graffiti en de “soul” van New York. Maar wist je dat de hoofdstad van de staat Albany is en niet New York City. Ook de Niagara watervallen, toch een attractie om niet te missen, liggen in deze staat. Het is wel even vliegen of rijden want ze liggen op de grens met Canada.

New York

New York is dus een hele afwisselende staat en bovendien één van de plekken die vanuit Nederland relatief snel en betaalbaar te bereiken is. Zo ging één van onze bloggers Vera in de meivakantie naar New York met kinderen.

California

Het is een droomreis voor veel Nederlandse gezinnen: een reis met een camper door de USA. Dan hebben ze het meestal over California. Een staat die heel veel natuur te bieden heeft maar ook gave steden. Bezoek bijvoorbeeld San Francisco met kinderen. Heb je beta-kids dan zijn in California enkele van de gaafste science musea ter wereld te vinden maar ook aan pretparken is geen gebrek.

San fransisco met kinderen
fietsen san fransisco met kinderen

Hawaii

Hawaii bestaat uit droomeilanden en heeft vriendelijke bewoners. Begroet worden met een bloemenkrans, leren surfen, geweldige stranden en ruige binnenlanden. Van hoogtepunt naar hoogtepunt reizen. Niet voor niets is Hawaii ook bij Amerikaanse gezinnen een super geliefde vakantiebestemming.

Je moet er wel wat voor over hebben, vliegen naar Hawaii duurt lang en is niet goedkoop. Ben je er eenmaal, dan heb je te maken met een tijdsverschil van 12 uur.

Hawaii met kinderen
Hawaii met kinderen

Colorado

Minder bekend maar zeker niet minder kindvriendelijk. Colorado met het gezellige Denver waar ook veel bijzondere en grappige streetart te vinden is. Natuurlijk heeft Colorado de Rocky Mountains. Hier kan je heel veel actieve dingen doen met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld paardrijden en raften op de Colorado rivier en zelfs tijdens een korte wandeling zie je al dieren zoals marmotten en steenbokken.

Als je een keer wat anders dan anders wil, dan is dit een staat om aan te denken. Ook hier kan je prima een camper huren en een langere rondreis maken.

rocky mountains
rocky mountains

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top