Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Wat te doen in San Francisco met kinderen

Wat te doen in San Francisco met kinderen

Maak je een rondreis met het gezin langs de westkust van Amerika dan is San Francisco met kinderen meer dan de moeite waard om de natuur even in te wisselen voor de stad. Natuurlijk wil je de Golden Gate Bridge zien, je kunt zelf fietsen over deze beroemde rode brug in San Francisco maar er is veel meer te doen in deze wereldstad.

Blogger Leonie was tijdens haar reis in Amerika een paar dagen in San Francisco met haar kinderen van 4 en 8 jaar. Ze kwam erachter dat San Francisco ook voor kinderen veel te bieden heeft.

Tip: Koop een San Fransisco Mega Pass en bespaar op entreegelden en vervoer.

san Francisco met kinderen
san Francisco met kinderen

Wat te doen in San Francisco met kinderen

Kabeltram van San Francisco met kinderen

Nostalgie ten top maar wel leuk om te doen: de kabeltram van San Francisco. Deze handbediende trams zijn één van de meeste bekende attracties van San Francisco en helpen je over de heuvels van de stad heen. De trams rijden op drie routes. Twee van de drie routes beginnen en eindigen bij Fishermans Warf, de Powell-Mason en Powell-Hyde lines.

San fransisco met kinderen

Een ritje met de cable car mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan San Francisco met kinderen. In de zomer bezoeken veel toeristen San Francisco en is het dan ook erg druk in de cable cars. Op de eerste dag  in San Francisco lukt het ons niet niet om halverwege een cable car route op te stappen, de volle cable cars rijden de halte elke keer voorbij. We proberen het later nog eens bij het begin- en eindpunt van de derde route, de California Street line. We kunnen daar gelukkig wel opstappen.

De cable cars worden handmatig bestuurd en geremd. We rijden heuvel op en heuvel af, het is best een spannend ritje. Hangend aan de buitenkant van de cable car is het nog spannender, de cable car rijdt soms wel heel dicht langs auto’s en vrachtwagens. Alleen volwassenen mogen op de buitenste plank meerijden met de cable car, voor kinderen is het te gevaarlijk. We betalen 7 dollar per persoon voor een enkele reis. Kinderen t/m 4 jaar gaan gratis mee. Er zijn ook meer daagse kaarten te koop bij bijvoorbeeld Walgreens.

san-francisco

Fietsen over de Golden Gate Brigde en met de ferry terug

Als echte Hollanders gaan we fietsen in San Francisco. Bij Blazing Saddles aan Fishermans Warf huren we fietsen voor een dag. Er is een enorme keuze aan fietsen en uiteindelijk kiezen we voor twee “kidz tandems”. Samen met je kind fietsen op een tandem is ontzettend leuk om te doen. Het is ook veel veiliger in het verkeer van San Francisco omdat je kind niet alleen fietst. We krijgen een kaart en routebeschrijving mee van verschillende fietsroutes. We fietsen naar de Golden Gate Bridge. Af en toe lopen we stukjes want de helling om op de brug te komen is behoorlijk steil. Wil je zekerheid hebben over kinderfietsen of zitjes boek je fiets dan online.

Het is best druk op de Golden Gate Bridge, er zijn veel fietsers en voetgangers en we moeten opletten dat we tegen niemand aanfietsen met de tandem. De Golden Gate Bridge is hoog, grote vrachtschepen varen onder de brug door maar ze zien er vanaf de brug uit als kleine scheepjes.

Aan de overkant van de brug fietsen we heuvel af naar het plaatsje Sausalito. In Sausalito zijn een aantal leuke winkeltjes en diverse restaurants te vinden. Wij eten er heerlijk zelfgemaakt ijs bij een ijssalon. Vanuit Sausalito kun je de ferry terugnemen naar San Francisco. Deze fietsroute is bijna 13 kilometer lang.

Wij gaan niet met de ferry terug maar fietsen verder. Onderweg maken we een stop in Old Mill Park. In Old Mill Park groeien de bekende “Redwood trees”, de hoogste bomen ter wereld. De geur van de bomen is heerlijk en de schaduw van de bomen is aangenaam. We ontdekken in het bos een kleine waterval en de kinderen spelen bij het water met stenen en takken. We fietsen verder naar het plaatjes Tiburon en nemen daar de ferry terug naar San Francisco. Het is ongeveer 20 minuten varen naar San Francisco, de fietsen mogen gewoon mee op de boot. De route die wij gefietst hebben is ongeveer 35 kilometer. Als je vooraf online een reservering maakt bij Blazing Saddles krijg je 20% korting op de huurprijs van de fietsen.

fietsen san fransisco met kinderen

Fishermans Warf

Vanuit ons hotel lopen we naar Fishermans Warf. San Francisco is heuvelachtig en de straten zijn soms behoorlijk steil. We voelen het aan onze kuiten aan het einde van de dag. Fishermans Warf is de voormalige zeeliedenbuurt van San Francisco maar is nu een gebied met (vis)restaurants, (souvenir)winkels, hotels en cafés. Er liggen een aantal schepen die je kunt bezoeken of je kunt een boottocht over de San Francisco Bay maken.

Alcatraz met kinderen

Vanaf Fishermans Warf kun je ook voormalig gevangeniseiland Alcatraz zien liggen. Voormalig gevangenis eiland Alcatraz is misschien niet de eerste bezienswaardigheid waar je aan denkt. Maar wist je dat het juist een heel spannend gevangenis avontuur is voor kinderen. Er is zelfs een Nederlandse audiotour. Lees er alles over in ons artikel Alcatraz met kinderen.

Alcatraz met kinderen

Californische zeeleeuwen

Vanaf Fishermans Warf is het een klein stukje lopen naar Pier 39. Een leuk uitje in San Francisco met kinderen. Op pontons liggen de Californische zeeleeuwen op te warmen in de zon. We hebben geluk, als wij er zijn ligt er een grote groep zeeleeuwen te zonnen.

De kinderen vinden het een prachtig schouwspel: zeeleeuwen die ruzie maken maken om het beste plekje op het ponton. Er is aan de kade een tribune gebouwd en daardoor kan iedereen de zeeleeuwen goed zien.

san fransisco met kinderen

Pretparken en andere kindvriendelijke bezienswaardigheden San Francisco

Heb je meer tijd in San Francisco met kinderen dan is er een heel scala aan familieactiviteiten om uit te kiezen. Een goed park is Golden Gate Park waar je ondermeer de California Academy of Sciences te vinden is. Je kunt daar door een regenwoud lopen.

Leuke musea voor kinderen zijn het Children’s creativity museum. Kinderen kunnen ondermeer zelf een muziekvideo maken. Er is The Exploratorium, een wetenschapsmuseum en Musee Mécanique, een museum met mechanische muziekinstrumenten en ouderwetse arcade spellen. Daarnaast is er ook nog een aquarium en een dierentuin in San Francisco. Er zijn verschillende kortingskaarten te krijgen voor San Francisco, een van de betere voor gezinnen is naast de Megapass ook de GO Card omdat je hiermee zelf je attracties kunt samenstellen.

California
California

In het nabijgelegen San Jose, in Nederland beter bekend als Sillicon Valley met o.a. het hoofdkantoor van Apple en Google (met Google-fietsen) zijn zoals te verwachten veel technologie musea. Hier heb je het Children’s Discovery museum een van de beste wetenschapsmusea in de USA. Hier kunnen je kinderen zelf spelenderwijs van alles leren over technologie. Er is zelf een complete namaakversie van het international space station. Daarnaast zijn er hier meerdere pretparken waaronder het populaire Six Flags Great America.

google california
google california

Vervoer in San Francisco

San Francisco is een stad waar je met het openbaar vervoer goed uit de voeten kunt. Ook wij hebben geen auto gehuurd in San Francisco en die hebben we eigenlijk ook niet gemist. We hebben veel door de stad gewandeld, dan proef je toch het beste de sfeer.

Eén dag hebben we fietsen gehuurd maar we hebben ook gebruik gemaakt van taxi’s en de cable cars. Taxi’s zijn volop aanwezig in San Francisco en de prijs van een taxirit vonden we erg meevallen. Het openbaar vervoer is ook prima geregeld in San Francisco en is goed betaalbaar.

chinatown

Kindvriendelijk hotel in San Francisco

Een kindvriendelijk hotel in San Francisco is het Holiday Inn Golden Gateway waar ze familiekamers hebben. Hier krijgen we een kamer op de 24e verdieping. Vanuit onze hotelkamer hebben we een prachtig uitzicht over de stad San Francisco.
Op de zesde verdieping van ons hotel is een (verwarmd) zwembad. Voor de kinderen erg fijn om te kunnen zwemmen na een dag rondlopen door San Francisco.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top