Home / Voorbereiding / Tips / 5 bestemmingen waar je nog niet aan had gedacht voor een reis met kinderen

5 bestemmingen waar je nog niet aan had gedacht voor een reis met kinderen

Met je kinderen op reis, een verre bestemming. Eens wat anders dan anders. Uiteraard wel veilig, goed geregeld. Af en toe wat basic is prima, afgewisseld met fijne slaapplekken en een zwembadje. Waar ga je dan naar toe? Laat ons je helpen, want we hebben 5 bestemmingen op een rijtje gezet die ideaal zijn voor een gave familiereis. De top 5 bestemmingen waar je nog niet aan had gedacht voor een reis met kinderen:

#1 Madagaskar

Hoe bijzonder is het: een reis naar een land dat nog nauwelijks bezocht wordt. Overweldigende natuur, hiken door regenwoud en de beroemde Baobab Alley. Bijzondere fauna, waaronder lemuren en walvissen. Reis je in de zomervakantie? Dan reis je in het walvisseizoen, die loopt in Madagaskar van juli tot en met begin september. 

Bijkomen doe je in Madagaskar op een van de palmstranden, want ook die zijn er volop te vinden. Snorkelen, duiken of gewoon niks doen.

De makkelijkste manier om met kinderen door Madagaskar te reizen is per busje met chauffeur. Je bent dan flexibel om te stoppen wanneer je wilt. Overbrug de lange afstanden per binnenlandse vlucht. Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op de Madagaskar reizen pagina van Local Hero Travel. Laat Local Hero Mariah je helpen bij het plannen van je reis. Zij woont in Madagaskar en kent de leukste plekken voor jong en oud.

#2 Ecuador

Ecuador is misschien wel dé verrassing in dit rijtje. Het is niet eens zo’n onbekende bestemming, maar wordt nog maar weinig door gezinnen bezocht. Ecuador is juist een heel geschikte bestemming voor een reis met kinderen. Paardrijden bij een traditionele haciënda bij de Cotopaxi vulkaan. Overnachten in een hotel met een eigen hotspring naast de deur in Papallacta. Wandelen over smalle bergpaadjes met grazende lama’s. Met je kinderen het Amazone woud ontdekken en een ontmoeting met indianen communities diep in de Andes. In reizigersdorpje Banos kun je allerlei sportieve trips maken. Wat dacht je van mountainbiken? Dan wel lekker bergafwaarts en met een busje weer naar boven, wel zo relaxed. Of ga ziplinen, zoef hoog door de groene boomtoppen. Wil je het écht goed uitpakken dit jaar? Combineer dan je Ecuador reis met een bezoek aan de Galapagos eilanden. Geen cruise, maar Galapagos eilandhoppen. Geen zeeziekte, meer vrijheid én je spot nog meer wildlife. Kortom, een familiereis naar Ecuador en de Galapagos is echt een once-in-a-lifetime ervaring. Meer lezen? Kijk hier voor de leukste Ecuador reizen met kinderen.

#3 Georgië

Reis je met kinderen naar Georgië, dan ben je zeker van een afwisselende reis door een indrukwekkend mooi land. Je eerste gedachte is vast: ‘wat doe ik in Georgië met kinderen?’. Een terechte vraag, want het land heeft niet veel vermaak dat speciaal voor kinderen is bedacht. Vinden je kinderen het juist leuk om de natuur in te gaan en steden te ontdekken? Houden jullie wel van een beetje avontuur en net even wat ‘anders’ zijn? Dan is Georgië heel geschikt voor een gezinsreis. Wissel de rijke historie, zoals kerken en kloosters, af met wandelingen, trekkings, paardrijtochten, ziplinen, MTB tochten en wildkamperen. Je zit dus echt niet alleen maar in de auto maar geniet volop van de spectaculaire Kaukasus natuur. Op de website van Local Hero Travel lees je meer over rond reizen door Georgië en Armenië.

#4 Colombia

Een familiereis naar Colombia, dat zal je niet vaak horen. Ten onrechte, want je vliegt rechtstreeks naar dit Zuid Amerikaanse land. Ook verder ga je je verbazen. Want ben je er eenmaal, dan tref je een veilig, divers land waar jij en je kinderen je echt welkom voelen. Waar je comfortabel reist maar net zo goed geniet van een middagje bij het zwembad van je hotel. Of languit op een strand. Vervelen hoef je je er zeker niet, ga met de kinderen fietsen door koloniale stadswijken, kajakken, paardrijden langs bananenplantages als ware indianen of ziplinen tussen de woudreuzen. Colombia is een bestemming voor ondernemende gezinnen, waar de locals je met open armen zullen ontvangen. Op de website van Local Hero Travel vind je een voorbeeldroute van een gezinsreis door Colombia

#5 China

De laatste in het rijtje, maar niet minder geschikt voor een gezinsreis. Een reis met kinderen naar China. Wordt dat geen gejakker, zo van stad naar stad? Is er wel genoeg afwisseling? Nee, het wordt geen gejakker en ja, er is zeker genoeg afwisseling. Loop (en klauter hier en daar) over de Chinese muur. Niet tussen de hordes toeristen maar bij Jingshanling, het rustiger deel op zo’n 3 uur rijden van Beijing. Meer de natuur in? Dan is de omgeving van Yangshuo heel geschikt. Ga bamboe varen met de Karstbergen op de achtergrond.

Ook leuk voor jong en oud is een bezoek aan het China Panda Base Research centrum. De panda is dé mascotte van het land. In het wild zie je ze niet: ze zijn extreem schuw en hun ruige leefgebied is nauwelijks begaanbaar. De Panda Base in Chengdu, een aangelegd bos, tussen dierentuin en wildpark in, is dan een goed alternatief.

Liever wat actiever? Wat dacht je van een workshop Kungfu. Of ga fietsen door de hutongs van Beijing, het kloppende hart van het oude Peking. Hier zie je geen hoogbouw, maar enkel laagbouw. Smalle straatjes, tempeltjes en kleine houten huisjes waar je anders nooit zou komen. Vooral bij het ochtendgloren en tegen zonsondergang hangt er een magische sfeer.

Hoe je het beste door China reist met kinderen? Ga voor hoteltransfers waar nodig, maar pak vooral ook de snelle en een gezellige nachttrein. Overbrug de grote afstanden per vliegtuig. Stella, local Hero en reisexpert van Local Hero Travel, helpt je graag bij het plannen van jouw eigen China reis. En eten met stokjes dan? Ach dat komt vanzelf…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top