Home / Nederland / Noord-Holland / Mak Blokweer Natuurspeeltuin Boezelbos, ook voor oudere kids (10+)

Mak Blokweer Natuurspeeltuin Boezelbos, ook voor oudere kids (10+)

Natuurspeeltuin Boezelbos in Hoorn is echt leuk. Bovendien goed te combineren met een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurpark Blokweer en een korte wandeling in dit park. De meeste speelbossen zijn voor kinderen vanaf vier of zes jaar. Hier is juist een avonturenparcours dat speciaal gebouwd is voor oudere kinderen. Onze dochter van zeven is gek op klimmen en klauteren, dus ze wil toch een poging wagen. Met wat hulp lukt het meeste wel, maar dit parcours is echt een uitdaging.

Boezelbos
Boezelbos

Boezelbos MAK Blokweer

We moeten even zoeken naar de locatie van het natuurpark Blokweer en het Boezelbos. Het ligt aan een doodlopende straat, waar gelukkig langs de straat nog genoeg plek is om te parkeren. Er staat een duidelijk bord dat aangeeft dat we goed zitten.

Boezelbos
Boezelbos

We komen eerst een soort doolhof tegen van wilgentakken. Wanneer deze in blad staan, is vast heel leuk, maar nu een beetje triest. “Ik ga toch door het doolhof”, aldus onze dochter. Daarna komt ze een touw tegen over het water. Het water staat best hoog en het touw hangt laag, maar het lukt net om eroverheen te komen.

Boezelbos
Boezelbos

Deze natuurspeeltuin in Hoorn heeft ook een leuke glijbaan, een aantal rioolbuizen om jezelf in te verstoppen en een waterpomp. De aandacht van onze dochter wordt echter direct getrokken door het lange klimparcours met touwladder, boomstammen en klimobjecten. Ze begint enthousiast met “Jij ook papa”, maar dan al snel “Mama handje”. Dit parcours is best pittig en zelfs Marcel moet op een gegeven moment afhaken. Niet voor kleine kinderen, wel leuk voor stoere kids. Halverwege is er een uitkijktoren waar je alleen via het parcours op terecht kunt komen.

Boezelbos
Boezelbos

Het is in ieder geval een stoere plek om te spelen. Wanneer we uitgespeeld zijn, besluiten we ook nog een rondje te lopen door het natuurpark. Het is niet een heel groot gebied. We maken de grote ronde en die is een ruime twee kilometer. Het is wel een mooi stukje natuur met een watertje en verschillende type planten.

Boezelbos

Bezoekerscentrum Natuurpark Blokweer

Vanwege de geldende maatregelen was het bezoekerscentrum tijdens ons bezoek niet open. Jammer, want ook binnen is nog van alles te doen, waaronder het Waterlab voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier kun je van alles ontdekken leren over water. Ook is er een tentoonstellingsruimte ‘West-Friezen, land en water’ te zien. Je kunt in het bezoekerscentrum ook een hapje eten en drinken. Voor actuele openingstijden bekijk je de website. Voor sommige activiteiten moet je van tevoren reserveren.

Er is ook nog een kijkboerderij, een soort kinderboerderij waar je ook met konijnen kunt knuffelen.

Natuurpark Blokweer

Het Boezelbospad

Wil je wandelen met (jonge) kinderen? Dan is er in Natuurpark Blokweer ook een korte kabouterwandeling. Je gaat op stap met kabouter Boezel en die leert je meer over het bos. Bij het bezoekerscentrum kun je een rugzak met opdrachten kopen voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar.

Je kunt de wandeling ook lopen zonder de rugzak, maar dan is natuurlijk wel minder leuk. Hoewel er onderweg wel een aantal informatiebordjes staan die juist voor kinderen interessant zijn. Die wat vertellen over de dieren die hier leven en de planten die hier groeien.

boezelpad
boezelpad

Wat is er nog meer te doen in de omgeving

Meer tips nodig? Heb je jonge kinderen? Lees ook ons blog met leuke uitjes in Noord-Holland met kinderen of ons uitgebreide blog over speelbossen in Nederland.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top