Home / Nederland / Noord-Holland / Noord-Holland met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten
hilversum met kinderen museum beeld en geluid

Noord-Holland met kinderen, uitjes en kinderactiviteiten

Op zoek naar leuke uitjes in Noord-Holland met kinderen voor een weekendje of weekje weg? In Noord-Holland zijn natuurlijk veel gezellige en toeristische steden, zoals Amsterdam en Haarlem. Het aanbod van kindvriendelijk musea in Noord-Holland is enorm. Maar wat lang niet iedereen weet, is dat er zeker in het gebied boven Amsterdam ook natuur, lange stranden en meer rust te vinden zijn.

Overnachten in Noord-Holland met kinderen

Op zoek naar een leuke plek om te overnachten in Noord-Holland? Op Texel zijn wij fan van vakantiepark de Krim. In een stad als Amsterdam of Haarlem kiezen we juist weer liever voor een gezellig en kindvriendelijk hotel.

Er zijn ook meerdere fijne Landalparken in Noord-Holland. Zoals Landal Beach Resort Ooghduyne of wat dacht je van het nieuwe Landal Volendam. Check hier alle Landalparken in Noord-Holland of ons blog met de leukste vakantieparken met tieners.

Zwemparadijs bij de Krim

Uitjes in Noord-Holland met kinderen

Inhoudsopgave
 [hide]

Attractieparken in Noord-Holland

Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Op zoek naar een pretpark in Noord-Holland speciaal voor kleine kinderen? Sprookjeswonderland in Enkhuizen is echt een aanrader als je een pretpark voor peuters en kleuters zoekt.

Je vind er veel kijk- en luisteractiviteiten voor de kleintjes, natuurlijk in sprookjesthema. Daarnaast zijn er attracties zoals een treintje en draaimolen en een gedeelte met kinderboerderij dieren.Voor wat oudere kinderen is er ook een schommelschip.

Lees ook ons uitgebreide blog over Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Kindvriendelijke musea in Noord-Holland

We hebben een selectie gemaakt van wat volgens ons de leukste kindvriendelijke musea in Noord-Holland zijn. Maar dat betekent niet dat er niet nog meer te vinden is. Vooral in Amsterdam is het aanbod enorm. Ga je naar onze hoofdstad, dan adviseer ik je het blog Amsterdam met kinderen te lezen voor een nog veel uitgebreider aanbod van kinderactiviteiten.

Mediamuseum– Hilversum

We bezochten het Mediamuseum (voorheen museum Beeld en Geluid) al meerdere keren. Na een verbouwing ging het in 2023 weer open met een heel andere feel en doelgroep dan voorheen. Het museum richt zich nu op kinderen 8+ of nog beter tieners. Je bent veel bezig met displays en met de app die je ter plekke op je telefoon kan downloaden.

Mediamuseum hal

Hoe maak je een film? Welk effect hebben verschillende camera posities. Ook is er een deel wat over games gaat, maak hier je eigen game en speel die ook gelijk. Ook serieuzere topics komen aan bod, waarbij een aantal keren een waarschuwing 18+ vermeld staat, bijvoorbeeld wanneer het over online trollen gaat.

Mediamuseum opname

Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum is één van de bekendste openluchtmusea in Nederland. Je kan ervoor kiezen om je bezoek te starten met een tochtje met de museumboot vanaf de parkeerplaats. Het openluchtmuseum is ruim opgezet en ze organiseren ook activiteiten (zoals oude ambachten). Er is een grote waterspeelplaats om te spetteren. Ook in de winter organiseert het Zuiderzeemuseum vaak unieke evenementen.

Lees ook ons blog over het Zuiderzeemuseum met kinderen.

zuiderzeemuseum

Rijksmuseum Muiderslot – Muiden

Ben je fan van kastelen, bezoek dat Het Muiderslot. Hoewel de speurtocht hier niet heel bijzonder is, met opdrachten als “teken je eigen wapenschild”, is het wel leuk om door de kamers te speuren en zijn er mooie tuinen.

Lees ook ons blog met leukste kastelen in Nederland.

Muiderslot met kinderen
Muiderslot met kinderen

Kasteel Radbout – Medemblik

Kasteel Radbout is een oude dwangburcht van Floris V aan het IJselmeer. De exposities zijn onlangs vernieuwd en daarbij is ook een Piratententoonstelling ontwikkeld Ook vind je er de gaafste speelzolder met verkleedkleden, Playmobil van kastelen en ridders, knutselspullen en meer.

kasteel radboud

Cobra Museum – Amstelveen

Dit museum voor Moderne Kunst biedt naast vaste tentoonstellingen ook wisselende exposities. Speciaal voor kinderen wordt er elke zondag tussen 11.00 en 14.00 uur in het Atelier CoBtA een creatieve activiteit aangeboden.

cobra museum

Stedelijk Museum Alkmaar – Alkmaar

Het Stedelijk Museum Alkmaar heeft een onwijs leuke expositie voor kinderen over het Beleg van Alkmaar, daar waar de tachtigjarige oorlog ten einde kwam. Middels interactieve verhalen leer je van alles over deze belangrijke overwinning. Het Stedelijk Museum heeft daarnaast ook nog een aantal andere permanente en tijdelijke exposities. In de vakanties worden er creatieve activiteiten aangeboden voor kinderen.

stedelijk museum alkmaar

Stoommachinemuseum – Medemblik

In het Stoommachinemuseum van Medemblik ontdek je hoe stoom én de stoommachines werken. Kinderen kunnen overal aan draaien en er zijn ook kleine stoommachines beschikbaar waar vrijwilligers de werking van stoom uitleggen. Extra leuk is om het museum tijdens ‘stoomdagen’ te bezoeken. Dan worden bepaalde machines namelijk daadwerkelijk op stoom gedraaid, je voelt dan de warmte, ruikt de olie en hoort de machines werken. Bovendien zijn ook de stoomhijskraan en de stoombaggermolen dan in gebruik!

stoomachinemuseum

Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij – Medemblik

Dit museum is in het verleden meerdere keren tot ‘leukste kinder- en familiemuseum van Nederland’ uitgeroepen. Het museum is een oude bakkerij. De expositie is ouderwets, maar het museum geeft ook dagelijks demonstraties van het maken van koeken, marsepein, chocolade en meer. Kinderen mogen bovendien hun eigen koek versieren!

Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij

Marinemuseum – Den Helder

Wat is het Marinemuseum een leuk en kindvriendelijk museum! Bij de vaste (nieuwe) tentoonstelling vind je kisten waar kinderen middels spelletjes achter bepaalde informatie komen. Ook kunnen kinderen onderweg grote machines bedienen, hoe gaaf! Als klap op de vuurpijl zijn er natuurlijk de museumboten die je kunt bezoeken (waaronder een onderzeeboot Tonijn!).

Marinemuseum den helder

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder is een museum dat gewijd is aan de reddingsbrigade. Het museum biedt een audio guide en een speciale kinderaudio tour. Bij binnenkomst kun je de nieuwe VR experience ervaren waarin je een reddingsactie meemaakt. Op de begane grond vind je vooral voorwerpen zoals reddingsboten, terwijl de eerste verdieping het echte interactieve deel bevat.

den helder reddingsmuseum

Hier kun je bijvoorbeeld ervaren hoe de windkrachten aanvoelen in de windtunnel of communicatietechnieken leren. Voor kinderen is er een digitaal spel waarbij ze gestrande mensen moeten redden. Als je het museum verlaat, kun je de reddingboten aan de steiger bekijken. Tussen 1 april en 1 november kun je ook een rondvaart maken met de reddingboot Johan de Witt voor €4,50 per persoon.

den helder reddingsmuseum

Al met al biedt het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers een leuke en interactieve ervaring voor jong en oud waarbij je veel kunt leren over reddingsacties en -technieken, en zelfs kunt ervaren hoe het is om een reddingsboot te besturen.

Museum van de 20ste eeuw – Hoorn

In de historische stad Hoorn vind je het Museum van de 20ste eeuw. Hier leer je hoe jouw (groot)ouders leefden en ga je middels de interactieve opdracht het gesprek met elkaar aan. De wisseltentoonstelling zijn veelal op kinderen gericht, superleuk om daarmee af te sluiten. In de vakanties organiseert het museum vaak creatieve activiteiten, dus pak die zeker mee!

Museum Kaap Skil – Texel

Als je op Texel bent, neem dan zeker de tijd om naar museum Kaap Skil te gaan. Bezoek binnen de grootste maritieme maquette ter wereld, waar je middels interactieve verhalen meer leert over de Reede van Texel. Buiten is er een openluchtmuseum waar je meer leert over het leven van vroeger. Er staat zelfs een heuse molen op het terrein! Kaap Skil organiseert regelmatig originele kinderactiviteiten zoals ‘scheepjes in een fles’ maken.

Kaap sil

Museum Broeker Veiling – Broek op Langdijk

Dit museum heeft een binnen- en buiten gedeelte, met als toppunt de oudste veiling ter wereld! Wie biedt de beste prijs voor verse groente en fruit? Leer kinderen alles over het veilen bij afslag. Ik ben benieuwd welke kinderen daadwerkelijk van de knoppen kunnen afblijven voordat er een goede prijs op de veilingklok verschijnt! Bij mooi weer kun je bij dit museum ook een fluisterbootje huren en de prachtige omgeving genaamd ‘Duizend eilandenrijk’ verkennen.

Wereldmuseum junior – Amsterdam

Het Wereldmuseum Junior is een apart onderdeel van het Wereldmuseum. Het Wereldmuseum Junior is alleen geopend in de weekenden en tijdens vakanties, wel even reserveren.  

In het Tropen museum maakt je op een speelse en toegankelijk manier kennis met andere landen. Zoals luisteren naar muziek van vroeger maar ook Reggaeton. Het museum is heel ruim van opzet met veel interactieve tentoonstellingen.

tropenmuseum amsterdam
tropenmuseum amsterdam

Fort K’IJK – Uitgeest

Dit fort hoort bij de Stelling van Amsterdam en was tussen 1897 en 1956 in gebruik als vestingwerk. Inmiddels is er een belevingscentrum in gemaakt wat zéker de moeite waard is om te bezoeken. Projecties nemen je middels een audiotour mee naar het verhaal over dit unieke gebouw. Sluit je bezoek af met een bezoek aan de theeschenkerij die in hetzelfde gebouw is gevestigd.

fort kijk

Huis van Hilde – Castricum

Het Huis van Hilde is een klein archeologisch museum over de vondsten in Noord-Holland. In de permanente tentoonstelling leer je via 14 mensfiguren alles over de geschiedenis van de provincie. Bij de tijdelijke tentoonstellingen worden in de vakanties vaak kinderactiviteiten en -evenementen aangeboden (zoals riddertoernooien). Het museum is klein, maar bijzonder goed opgezet en zeer interactief. Een verrassende plek!

Het Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum is een van onze favoriete uitjes met kinderen in Noord-Holland. Dit museum is super interactief en echt leuk voor kinderen van alle leeftijden. Bovendien staat er ook duidelijk aangegeven voor welke leeftijd bepaalde tentoonstellingen zijn. Bij interactieve opdrachten kan je vaak ook kiezen voor een leeftijdscategorie.

scheepvaartmuseum met kinderen

Voor jonge kinderen is het verhaal van de Walvis bijvoorbeeld heel interessant. Over de walvis maar ook over de jacht op deze dieren. Het Scheepvaartmuseum is grotendeels binnen, maar er is ook een klein buitengedeelte waar natuurlijk meerdere schepen liggen.

scheepvaartmuseum met kinderen

Nemo Science museum – Amsterdam

Nemo, het wetenschapsmuseum in Amsterdam, is waarschijnlijk één van de bekendste kinderactiviteiten in Noord-Holland. Maar liefst vijf verdiepingen vol met proefjes en experimenten. Een heerlijk uitje, ook als het niet zulk mooi weer is. Onze tip is wel om vroeg te gaan zeker in de vakanties en in de weekenden.

nemo amsterdam met kinderen
nemo amsterdam met kinderen

Lees ook ons blog met interactieve musea in Nederland.

Rijksmuseum – Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam is vooral leuk om te bezoeken met iets oudere kinderen die al zelfstandig kunnen lezen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een interactief spel te spelen in het museum. Ook worden er in het weekend en tijdens de schoolvakanties vaak speciale activiteiten georganiseerd. Je kan ook deelnemen aan een van de familierondleidingen.

Rijksmuseum – Amsterdam

Zaanse Schans – Zaanstad

De Zaanse Schans is Nederland van vroeger, zoals toeristen denken dat het nu nog steeds is. Haring happen, een molen als huis en op klompen lopen. Er worden veel activiteiten georganiseerd die ook voor kinderen leuk zijn.

openluchtmuseum zaanse schans

Frans Halsmuseum – Haarlem

Frans Hals was een beroemde schilder uit Haarlem die ondanks zijn productiviteit arm is gestorven. Hij is begraven in de Oude Bavo op de Grote Markt. Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft twee locaties, waarvan de tweede locatie het werk van Frans Hals en andere oude en nieuwe meesters tentoonstelt.

Haarlem Frans Hals Museum

Voor kinderen zijn er regelmatig activiteiten en speurtochten georganiseerd, waaronder kidstours tijdens vakantieperiodes. Het museum heeft ook een levensgroot poppenhuis met rijk versierde kamers. Lees ons blog over Haarlem met kinderen voor meer informatie over het Frans Halsmuseum.

Dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen in Noord-Holland

Artis – Amsterdam

Artis is de oudste dierentuin van Nederland en de bekendste dierentuin van Noord-Holland. Vergeleken bij sommige mega dierentuinen in andere provincies is Artis vrij klein. Daarom vooral ook een aanrader met jonge kindjes of als je een uitje zoekt voor een halve dag of korter.

artis amsterdam

Artis heeft de uitstraling van een historisch park met naast de dieren ook veel bloemen en planten.

artis amsterdam

Ecomare – Texel

Ecomare op Texel is een mix van zeehondenopvang, aquarium en natuurmuseum. Niet direct een typische dierentuin dus. Gelukkig maar, want de dieren hier worden geholpen om beter te worden en dan weer los gelaten.

Ecomare texel

Alleen een kleine groep zeehonden heeft hier hun vaste huis gekregen omdat ze om verschillende redenen het in het wild niet zouden redden. Zoek je een educatief uitje in Noor-Holland, dan is Ecomare zeker een aanrader!

Ecomare texel

Dierenpark Hoenderdaell – Anna Paulowna

Op Landgoed Hoenderdaell bevindt zich één van de meest diervriendelijke dierenparken van Nederland. Dit onwijs leuke park is ruim en groots opgezet en de natuurlijke leefomgeving van de dieren wordt zoveel mogelijk nagebootst. Neem ook zeker een kijkje bij het roofdierenverblijf, waar Stichting Leeuw afgedankte dieren opvangt en traint om ze uiteindelijk terug in de natuur te plaatsen.

Dagelijks kun je de jachtsimulatie bijwonen, waar roofdieren leren om hun prooi te vangen. Ook het benoemen waard zijn de lorituin waar de vogels direct op je afvliegen (en op je gaan zitten), de dagelijkse roofvogelshows en het apeneiland waar nieuwsgierige ringstaartmaki’s op je af lopen. Wat een gave dierentuin!

Blanckendaellpark – Tuitjenhorn

Dit kleine dierenpark is ingedeeld in werelddelen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de zebra’s en giraffe in Afrika, bij de neusbeer en zeearend in Noord-Amerika en bij de muntjak en pauw in Azië. Alhoewel het park soms nog wat charme mist, hebben ze wel verrassend veel soorten dieren! Ook leuk: in het park is ook een treintje en speeltuin aanwezig.

Linnaeushof – Bennebroek

Een heerlijke grote speeltuin waar je met mooi weer ook met water kunt spelen. De Linnaeushof is een hartstikke leuk uitje voor gezinnen met jonge kinderen vanaf de peuterleeftijd. De kleintjes hebben hun eigen zone. Er is ook genoeg te doen voor oudere kinderen met trampolines en superglijbanen.

pretpark voor peuter

Zeeaquarium – Bergen aan Zee

In het populaire dorpje Bergen aan Zee bevindt zich een kleinschalig zeeaquarium. Er zijn ruim 100 verschillende vissoorten en zeedieren te zien, maar ook reptielen. Het is er overzichtelijk en mooi opgezet. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Het roggenrif was met stip onze favoriet hier mag je heel voorzichtig voorbij zwemmende roggen en vissen aanraken.

Erg leuk om je bezoek aan het strand hiermee te combineren!

Zeeaquarium bergen
Zeeaquarium Bergen aan Zee

Speelpark De Swaan – Langedijk

Op een oud bollenveld bevindt zich Speelpark De Swaan. De huidige eigenaren hebben dit enorme veld ingedeeld in meerdere zones. Zo is er een skelterbaan, een heuvel met buizenglijbanen, een speelschip met waterbaan, een liedjesbos, een klimgedeelte, springkussens en een speeltuin voor de allerkleinsten. En dat is nog lang niet alles! In de zomer wordt één van de springkussen omgetoverd tot waterspringkussen en kun je je laten schminken. Dit vriendelijke park is absoluut ons favoriete uitje in deze regio!

speelpark de swaan

Land van Fluwel – Sint Maartensvlotbrug

Nog zo’n leuke speeltuin is het Land van Fluwel in Sint Maartensvlotbrug. Het ligt middenin de Noord-Hollandse tulpenvelden en daarom komt het thema ‘tulp’ dan ook terug in dit park. Bijvoorbeeld met de ‘Dutch Tulip Experiece’ (een audiotour). Maar natuurlijk is er meer!

land van fluwel

Een klimparcours, meerdere speelvelden, een uitkijktoren met megahoge glijbaan en een verstopperstjesbos. Hoogtepunten van ons bezoek waren het parcours over het water (waar je ook in kunt zwemmen) en het blotevoetend compleet met klimparcours en modder! Een leuk avonturenpark in de regio Noord-Holland-Noord waar je je makkelijk een halve dag kunt vermaken.

land van fluwel

Jump XL en Jumpsquare – Noord-Holland

Bij Jumpsquare kunnen bezoekers zichzelf onderdompelen in een unieke en avontuurlijke ervaring. Met verschillende soorten trampolines en een uitdagend ninja parcours, is er voor iedereen wel iets te beleven. De vestigingen zijn ontworpen om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden en het vriendelijke personeel zorgt voor een gastvrije sfeer.

Jump XL Nederland

Trampoline springen bij Jumpsquare is een echte sensatie, waarbij bezoekers kunnen dodgeballen, freestylen of een show kunnen geven tijdens het dunkend springen. Het ninja parcours is perfect voor degenen die hun vaardigheden willen testen op verschillende obstakels. Bovendien kunnen bezoekers ontspannen in de lounge, waar ze kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze uitkijken over de sprankelende trampolinevelden.

Jumpsquare Nederland

Zowel Jumpsquare als JumpXL hebben meerdere vestigingen in de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen bekijk hier de officiële website van Jumpsquare en JumpXL.

jumpsquare nederland

Actief in de natuur in Noord-Holland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Voor wandelingen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bekijk de website van het Nationaal Park.

Nationaal park de duinen van Texel

Op zoek naar natuur in Noord-Holland? Pak de boot en ga naar het mooie eiland Texel. Knuffel met lammetjes. Wandel naar de vuurtoren. Pak je laarzen en ga op pad met een gids van Staatsbosbeheer in de slufter. Met jonge kinderen is het Sommeltjespad ook een leuke korte wandeling. Onderweg kom je allerlei sommetjes tegen (een soort kabouters).

Lees ook ons uitgebreide blog over Texel met kinderen.

Sommeltjespad texel

Zeilen tussen Monnickendam, Marken en Volendam

Wat is nou leukere manier om een aantal traditionele Hollandse dorpjes te bezoeken dan op een historisch voertuig. Er gaat een ferry tussen Marken en Volendam, maar je kunt ook met een zeilboot gaan. Een heerlijk dagje op het water!

Zeilen tussen Monnickendam, Marken en Volendam

Lees ook ons uitgebreide blog over zeilen tussen Monnickendam, Marken en Volendam.

traditionele Hollandse dorpjes

Varen met een fluisterboot – Waterland

Op een rustig tempo varen tussen weilanden en langs pittoreske dorpjes zoals Broek in Waterland. Kinderen kunnen goed meehelpen met sturen en zich een echte schipper voelen. Neem wat te eten en drinken mee en maak er echt een dagje uit op het water van. Zoveel rust vlakbij Amsterdam.

fluisterboot waterland

Lees ook ons uitgebreide blog over varen in Waterland.

waterland laagholland

Schoorlse Duinen – Schoorl

Een uitje in Noord-Holland in de natuur? Ga naar de de Schoorlse duinen. Hier is een bezoekerscentrum, maar ook een waterbaan, speelplaats en een blote voetenpad. Natuurlijk starten er meerdere wandelroutes. Een leuke korte route met jonge kinderen is het kabouterpad.

Lees ook ons blog over kabouterpaden in Nederland.

kabouterpad schoorlse duinen
kabouterpad schoorlse duinen

Varen Eilandspolder

De Eilandspolder wordt gezien als één van de mooiste poldergebieden van Nederland. Het ligt tussen pittoreske dorpjes en de droogmakerijen van de Beemster en de Schermer. Je kunt per (fluister)boot, kano of SUP dit gebied verkennen. Neem zeker een picknickmand mee, want onderweg kom je eilandjes tegen waar je aan mag meren. Het gebied is duidelijk aangegeven met vier kleuren routes.

Varen Eilandspolder

Varen Duizend Eilandenrijk – Langedijk

In Langedijk hebben tuinders ooit 15.000 eilanden gegraven om hier groenten te verbouwen.  Met een (fluister)bootje of kano (te huur bij Museum Broekerveiling) kun je dit gebied gaan verkennen. Let op: alleen bootjes zonder schroef zijn toegestaan, wat een rust ervaar je hier! Vanuit het Duizend Eilandenrijk kun je ook doorsteken naar de Noorderplas.

De Helderse Vallei – Den Helder

In het natuurgebied De Helderse Vallei is van alles te doen! Begin bijvoorbeeld bij het bezoekerscentrum, bij de dierenweides of bij het blote voetenpad (waar de natuur in minitatuur is nagebootst). Ga je wandelen of fietsen in het gebied, dan kun je onderweg onder mee een doolhof, waterpomp, stammentraject of speelstrandje tegen. Je kunt ook de speciale kinderspeurtocht doen (ophalen bij het bezoekerscentrum). Afsluiten doe je natuurlijk bij het avontuurlijke klimpark! Lees in de blog wat te doen in Den Helder met kinderen wat er nog meer te doen is in Den Helder.

Noordhollands Duinreservaat – Castricum

Het duingebied bij Castricum kent een groot netwerk aan wandelpaden (let op: je hebt hier wel een duinkaart nodig). Eén van de routes komt langs een aantal rijksmonumenten die horen bij het ‘krankzinnigegesticht Duin en Bosch’ (opgezet als zelfvoorzienend dorp waar geestesziekten werden behandeld en men tot rust kon komen).

Andere routes leiden je bijvoorbeeld over een oude tramweg of langs een vogelkijkhut. Bij het aangrenzende bezoekerscentrum De Hoep kun je meer informatie vragen over de verschillende routes. Het bezoekerscentrum is overigens erg leuk om met kinderen te bezoeken, je leert hier van alles over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen.

Lees ook ons blog over openluchtmusea in Nederland.

Overige kinderactiviteiten in Noord-Holland

Kinderkaasmarkt – Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is zo’n activiteit waar toeristen massaal op af komen, maar waar je wellicht zelf nog nooit geweest bent. In de zomermaanden is er een aantal data met een een kinderkaasmarkt. Boek dan een speciale rondleiding voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar via de lokale VVV. Je krijgt dan een kijkje achter de schermen van deze eeuwenoude traditie.

Ook het Kaasmuseum in Alkmaar is heel geschikt voor een bezoek met kinderen. Lees ook ons uitgebreide blog over Alkmaar met kinderen

Alkmaar met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top