Home / Reisinformatie / Europa / Italie / Mirabilandia pretpark, één van de grootste pretparken van Italië

Mirabilandia pretpark, één van de grootste pretparken van Italië

Mirabilandia is één van de grootste pretparken in Italië. In dit park gelegen in de Riviera dei Parchi aan de Adriatische kust van Emilia Romagna is enorm veel te doen. Zeker wanneer je kiest voor de combinatie met het Mirabeach, een waterpark dat aan Mirabilandia vast zit. Het is maar goed dat een kaartje voor dit park twee dagen geldig is.

Mirabilandia

De attracties van Mirabilandia

De attracties van Mirabilandia zijn ingedeeld in verschillende klassen.  Het park categoriseert de ritten als ‘Intense’, ‘Moderate’ of ‘Soft’ en deze worden weergegeven op de kaarten die je kunt krijgen in het park. Nog beter: download van te voren de Mirabilandia app. Hierdoor weet je precies waar je bent en wat de eisen zijn voor elke attractie. Bovendien zie je ook welke shows er die dag zijn en kan je het zelfs zo instellen dat je een kwartier voor aanvang een pop-up krijgt.

Waterattracties in Mirabilandia

Er zijn in Mirabilandia veel waterattracties zoals de Rio Bravo, een wildwaterbaan met ronde bootjes. Eldorado Falls is waarschijnlijk de bekendste attractie in Mirabilandia. Als je mensen helemaal lachend en tot hun ondergoed doorweekt voorbij ziet komen dan komen ze hier uit. Gelukkig had ik de tegenwoordigheid van geest om mijn dochter maar even in haar ondergoed te laten gaan toen ik andere ouders dit zag doen. Dit is een enorme wildwaterbaan met een drop van 27 meter. De daaropvolgende enorme splash komt op jou en de te langzaam wegduikende toeschouwers terecht.

Mirabilandia

Het zijn niet alleen de attracties zoals Eldorado Falls of Divertical (de hoogste watercoaster) ter wereld die je nat maken, soms zijn er de andere gasten. Bij Raratonga kun jij op elkaar schieten met waterkanonnen en in waterspeeltuin Aquaqua is er niks leuker dan elkaar een zetje geven.

Mirabilandia

Eén van de leukste attracties vonden we Autosplash. Ook een waterbaan maar een stukje minder hoog en je krijgt hier maar een paar druppels. Na een keer Eldorado wou mevrouwtje daar niet meer in, maar van de Autosplash met twee kleinere drop-offs en daarna één van 15 meter kon ze geen genoeg krijgen. Voor de allerkleinste is er zelfs nog een mini waterbaan de Mini Rapide.

Mirabilandia
Mirabilandia

Hoewel Mirabilandia geweldig is voor oudere kinderen is er echt aan alle leeftijden gedacht. 60% van de attracties in Mirabilandia zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar die minimaal 90 centimeter lang zijn.

Mirabilandia

Reguliere attracties in Mirabilandia

Blijf je liever droog ook dan is er genoeg te beleven in Mirabilandia. Het park is ingedeeld in werelden en een deel dat er geschikt is voor jonge kinderen heeft een dinothema. Hier reden we op ons gemak langs de enorme dinosauriërs en lieten ons vervolgens misselijk draaien in de Raptotanan. Een attractie waar onze dochter geen genoeg van kon krijgen en we wel vijf keer in zijn geweest was de achtbaan de Rexplorer.

Vanuit het enorme reuzenrad zie je pas echt hoe groot dit park is. Ik had ook graag de nieuwste attractie de Master Thai VR uitgeprobeerd waarbij virtual reality en een achtbaan zich mixen maar helaas is deze pas vanaf 13 jaar.

Mirabilandia
Mirabilandia
Mirabilandia

Flashpass

Wat ik je absoluut kan aanraden is om voor je bezoek aan Mirabilandia een Flashpass aan te schaffen wanneer je in het hoogseizoen gaat. Dit zijn armbandjes die toeging geven tot tot de snelle entree. Bijna alle attracties op drie na hebben een aparte ingang voor Flashpass-houders waar je niet of maar een paar minuutjes hoeft te wachten.

Dit was ideaal hierdoor hebben we superveel kunnen doen en alle attracties die geschikt waren voor onze dochter ook echt kunnen uitproberen. Deze flashpass schaf je niet online aan maar bij de ingang of bij een kiosk in het park.

De prijs is afhankelijk van de drukte op die dag en voor de meest uitgebreide versie is dit tussen de 19 en 39 euro per persoon. Er zijn verschillende versies beschikbaar waarbij je ongelimiteerd toegang krijgt tot alle attracties, alle attracties één keer kunt doen via de Flashpass-ingang of de Flashpass-mini die geldig is voor 10 kinderattracties.

Mirabilandia
Mirabilandia

De Shows van Mirabilandia

Alsof alle attracties nog niet genoeg zijn heeft Mirabilandia ook nog shows. Wij woonden er een bij in het theater die gebaseerd is op “The King of Pop”. Het was niet toegestaan om foto’s te maken maar wanneer dit wel het geval was, had ik niet geweten waar te beginnen. Zang, dans en acrobatiek: een uur lang zaten we op het puntje van onze stoelen. Een show om echt niet te missen.

Naast de theatershows vinden er ook buitenoptredens plaats. De grootse is Stunt City waar streetcars en dure wagens hun kunsten laten zien voor een uitzinnig publiek. De shows die gegeven worden en de tijden verschillen per dag. Op de Mirabilandia app kan je actuele informatie vinden.

Mirabilandia
Mirabilandia

Mirabeach waterpark

Het Mirabeach gedeelte is een recente toevoeging aan Mirabilandia en is alleen te bezoeken wanneer je hier ook een kaartje voor koopt. Tijdens een hete dag in de zomer is het heerlijk om lekker te kunnen afkoelen in het waterpark. Naast het grote zwemgedeelte met enorm speeltoestel zijn er ook verschillende glijbanen, waaronder een enorm steile glijbaan waar je in een rubberband vanaf kunt. Ook kan je hier dobberen.

Wij aten onze lunch bij Mirabeach. Een minpuntje bij Mirabilandia vond ik de wachttijden bij de horecagelegenheden. Die waren overal enorm lang. Nou was het natuurlijk hoogseizoen maar dertig minuten wachten om wat te bestellen is niet grappig.

Hoewel onze tijd in Mirabeach fijn was en het prettig was even te zwemmen en te chillen op een loungebedje stonden we al snel weer te springen het park in te gaan. Heb je maar een dag de tijd voor Mirabilandia, dan zou ik niet kiezen voor de uitbreiding met Mirabeach.

Mirabilandia
Mirabilandia

Dit blog is onderdeel van de Riviera dei Parchi campagne van iambassador in samenwerking met Emilia Romagna Tourism. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen. 

1 gedachte over “Mirabilandia pretpark, één van de grootste pretparken van Italië”

  1. Wat een leuk park. We denken erover om volgende zomer richting Italië te gaan. Ik zal het park zeker op het must-do lijstje zetten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top