Home / Moezel met kinderen

Moezel met kinderen

Een vakantie of weekendje weg in de Moezel met kinderen? Binnen een paar uur rijden zit je in de Moezelregio! De omgeving is prachtig met wijngaarden die verspreid liggen over het heuvellandschap en omringd worden door stukken bos. De Moezel rivier slingert ook door het landschap. Een groot aantal kastelen en kasteelruïnes maken het plaatje niet alleen af maar zijn tevens de smaakmakers van je vakantie met kinderen. 

moezel met kinderen

Vele kleine dorpjes vragen om een verkenning, en in een stad zoals Trier gaat de Romeinse geschiedenis echt leven. Het Moezeldal is een gebied waar je ook uitstekend kunt wandelen en fietsen. De vlakke paden langs de rivier zijn geschikt voor het hele gezin, terwijl stoere papa's kunnen wielrennen in het heuvellandschap. 

Moezel met kinderen

De Moezel vakantieregio loopt vanaf Koblenz tot Saarburg, en ligt in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De afstand tussen deze steden is met de auto maar anderhalf uur rijden, maar toch is er meer dan genoeg te doen om een hele vakantie in de Moezel met het gezin door te brengen. Je kunt ook zoals wij hebben gedaan kiezen voor meerdere weekendjes weg waarbij je telkens een klein deel van het gebied ontdekt. 

Moezel met kinderen

In de Moezelregio zijn veel kleinschalige B&B's waar je kunt genieten van de gastvrijheid en 's avonds op het gemak een wijntje kan drinken terwijl de kinderen op bed liggen. Reisorganisatie ANWB Reizen heeft verschillende rondreizen door de Moezel met kinderen

Landal Moezel

Op zoek naar een vakantiepark in de Moezel? Landal heeft meerdere parken in de Moezel: Mont Royal en Sonnenberg liggen bijvoorbeeld in het centrale en oostelijke gedeelte. Landal Warsberg en Landal Hochwals liggen helemaal aan de rand in de Saar/Hünsruck regio, maar omdat dit heel dicht bij de Moezel ligt worden deze parken ook vaak gebruikt als uitvalsbasis om de regio te verkennen. 

Landal Moezel Mont Royal

Mont Royal is heel centraal gelegen tussen Trier en Cochem in. Vanaf Utrecht is dit park ongeveer 4 uur rijden. Je ziet hier veel wijnvelden en met de fiets of de auto kan je uitstapjes ondernemen. Dit park is recent vernieuwd en er zijn hier nu een aantal hele mooie duurzame en eco-vriendelijke huisjes, en er is ook een overdekt zwembad. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Landal Mont Royal

Landal mont royal duitsland

Landal Moezel Sonnenberg

Landal Sonnenberg ligt wat westelijker en dichterbij Trier hoewel het hemelsbreed maar 35 kilometer scheelt met Mont Royal.Met een camping en meer dan tweehonderd bungalows is dit een van de grootste Landalparken in Duitsland. Het naastgelegen klimbos is leuk voor oudere kinderen. Bekijk de verschillende type bungalows en stacaravans van Landal Sonnenberg

Landal Warsberg

Landal Warsberg ligt vlakbij het leuke stadje Saarburg op de Warsberg. Trier is lekker dichtbij en je bent ook zo in Luxemburg. In de omgeving is veel te doen voor gezinnen zoals bijvoorbeeld het Greifvogelpark. Onze dochter kon geen genoeg krijgen van de rodelbaan direct naast het park. Dit park heeft naast bungalows ook enkele bijzondere accommodaties zoals de wood lodges. Er is ook een overdekt zwembad. Bekijk hier de verschillende accommodaties en prijzen van Landal Warsberg.

Moezel met kinderen saarburg

Landal Hochwald

Landal Hochwald is net wat verder rijden dan de Warsberg maar de omgeving is vrij vergelijkbaar. Ook vanuit hier ben je zo in de Moezel. Dit park ligt aan een meer en heeft extra leuke kinderbungalows, met een binnenzwembad en een indoor speeltuin. Dit park is het hele jaar door dus dus goed te bezoeken! Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Deelregio's Moezel met kinderen

Vakantieregio Saar-Obermosel 

Saar-Obermosel is het meest westelijke stukje van de regio. Het ligt aan de grens met Luxemburg en vlakbij Frankrijk. Hier komen de Moezel en de Saar bij elkaar. Je vindt hier ook leuke stadje Saarburg waar heel veel te doen is voor kinderen. Zoals de gave rodelbaan. Bij het stadje Konz is ook een openluchtmuseum. 

Moezel met kinderen

Stad Trier

Ga je op vakantie in de Moezel dan mag je Trier absoluut niet missen. Deze enorm leuke stad was de noordelijke hoofdstad van het Romeinse rijk. Er zijn nog veel resten van de Romeinen te zien zoals een van de oorspronkelijke poorten van de stad, de Porta Nigra. Ook het amfitheater en de oude baden moet je bezoeken. In onze ervaringen vinden kinderen het heel leuk om tussen deze Romeinse resten door te lopen en te spelen. Daarnaast zijn er nog vele kerken, die ook op de werelderfgoedlijst staan en diverse musea. Kortom, een stad die je zeker niet mag missen. 

Lees meer
Lees meer
Moezel met kinderen

Vakantieregio's Ruwer & Romeinse wijnroute & Bernkastel-Kues. 

In dit gebied boven Trier kom je ook nog veel Romeinse resten tegen en je kunt zelfs een replica van een Romeins schip bekijken. Het is een gebied met kleine dorpjes zoals het schattige Bernkastel-Keus. Langs de rivier is het fijn fietsen of maak je samen een boottocht. Deze regio is lekker centraal zodat je ook zo in andere delen van de Moezel bent.   

bernkastel-kues moezel

Vakantieregio Moezel-Eiffel

De Moezel-Eiffel is waar de Moezel en de Eiffel elkaar ontmoeten. Twee van de mooiste stukjes natuur voor een vakantie in Duitsland met kinderen. Geen wonder dus dat je hier extra goed kunt wandelen en fietsen. 

Vakantieregio Middenmoezel-Kondewald, Traben Trarbach en Zeller Land

Dit is het rustigste gedeelte van de Moezel met veel kleine dorpjes. Dit is ook een gebied met verschillende grotten die je met je gezin kunt bezoeken. 

Lees meer
Lees meer

Vakantieregio Cochem

Cochem is het meest beroemde en toeristische Moezelstadje. Een schattig middeleeuws centrum met een kasteelburcht op de heuvel. Dit plaatsje is niet alleen enorm fotogeniek maar omdat er hier zoveel toeristen komen is er ook van alles te doen voor gezinnen. 

Wandel bijvoorbeeld naar de rijksburcht voor een mooi uitzicht over de stad. Om het kasteel van binnen te bekijken ben je wel aangewezen op een rondleiding. Nog populairder is Burg Eltz: een echt sprookjeskasteel dat zo uit een Disneyfilm had kunnen komen. In ongeveer een half uur rij je naar de Geierlay; een van de langste hangbruggen van Duitsland en een populaire plek om familiefoto's te maken. 

Naast Cochem ligt het Ferienresort Cochem, een prima park met overdekt zwembad. Bekijk hier meer informatie en prijzen.

Moezel met kinderen cochem
Moezel met kinderen

Vakantieregio Sonnige Untermosel & Stad Koblenz

De stad Koblenz is het meest oostelijke punt van de Moezelregio. De stad aan de rivier heeft een gezellig centrum.  Tussen Koblenz en Cochem liggen nog verschillende fijne stadjes. 

Scroll to Top