Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Vakantie Cochem met kinderen

Vakantie Cochem met kinderen

De Duitse Moezelstreek heeft veel mooie stadjes. Kies bijvoorbeeld voor een lange of korte vakantie in Cochem met kinderen. Er is een gezellig centrum en een stoere burcht. De stad zit vol met terrasjes en restaurantjes die vaak gevestigd zijn in kleurrijke historische huizen.

Deze stad zal je wel moeten delen met heel wat andere toeristen want Cochem is een populaire vakantiebestemming. Dit maakt wel dat er genoeg te doen is voor het hele gezin en dat je een ruime keuze hebt aan accommodatie. Wij bezochten het stadje tijdens een lang weekend weg met de uitgebreide familie.

Wij overnachten bij Ferienresort Cochem. Mooi gelegen op de heuvel en met prima huisjes en een overdekt zwembad. Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele prijs. Een andere opties is het iets verder weg gelegen Landal Mont Royal erg mooie pas vernieuwde bungalows die ook nog eens ecovriendelijk zijn.

Bezienswaardigheden vakantie Cochem met kinderen

Cochem met kinderen

De rijksburcht Cochem

Kastelen doen het altijd goed bij kinderen en het kasteel van Cochem is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Je loopt er in een kwartier naar toe en hebt vanaf het hoger gelegen kasteel een mooi uitzicht over de stad.

Cochem met kinderen

Wil je ook binnen in het kasteel kijken dan ben je aangewezen op een georganiseerde rondleiding. Bekijk voor meer informatie de website Reichburg Cochem. Er worden ook roofvogelshows gegeven.

Kabelbaan met uitzichtpunt

Een ander uitzichtpunt (met kruisbeeld) is bereikbaar met de kabelbaan.  Met deze ouderwetse stoeltjeslift kan je langzaam het uitzicht beleven. Helemaal boven zijn er diverse viewpoints. Vanaf hier kijk je uit op de stad, het kasteel en de omliggende omgeving. Het is ook mogelijk hier naar toe te lopen.

Cochem met kinderen

Wild und Freizeitpark Klotten

Vlakbij Cochem ligt het Wild und Freizeitpark Klotten. Wanneer je de kabelbaan hebt genomen is er een wandelpad naar het park toe. Het park is een combinatie van dierentuin, speeltuin en enkele pretpark attracties. Kijk voor meer info hier.

Cochem met kinderen

Boottocht of kanoen

De Moezel rivier leent zich uitstekend voor verkenning vanaf het water. Je kunt deelnemen aan een boottocht of als je kinderen wat ouder zijn kano’s huren op op eigen kracht de rivier te verkennen.

Cochem met kinderen
Cochem met kinderen

In de omgeving van Cochem

Burg Eltz

Wil je een echt mooi kasteel zien dan moet je naar Burg Eltz. Een kasteel dat vaak hoog staat in lijstje van de mooiste Duitse Kastelen. Deze burcht die al 8 eeuwen bestaat heeft een enorm robuuste uitstraling. Verschillende generaties bouwden stukken aan en hierdoor is het een afwisselend gebouw geworden.

Burg Eltz

Loop via de ophaalbrug de binnenplaats op. De kamers zijn binnen uitbundig versierd vol met muurschilderingen. Er worden veel vele kleuren gebruikt. Naast de woonkamers en slaapkamers is er ook de keuken te bekijken.

Burg Eltz

Je kunt ook naar de schatkamer een aparte ruimte waar veel waardevolle spullen van de afgelopen eeuwen worden bewaard. Meer info lees je hier over Burg Eltz. Voor een leuk uitstapje in de omgeving bezoek de Geierlay Hangbrug.

Lees hier de uitgebreide blog Moezel met kinderen.

1 gedachte over “Vakantie Cochem met kinderen”

  1. Heb er al enkele kere willen naartoe gaan voor een weekendje, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Zeer leuke foto’s dus moet ik er toch echt eens werk van maken. Toffe blog trouwens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top