Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Bernkastel-Kues, vakwerkstad aan de Moezel
bernkastel-kues moezel

Bernkastel-Kues, vakwerkstad aan de Moezel

Aan de Moezel bevinden zich vele historische stadjes. Bernkastel-Kues is er een van, het is zo’n prachtig historisch vakwerkstadje. De mooiste huizen vind je aan het middeleeuws marktplein met een aantal kleurige huizen uit omstreeks 1400. Daarnaast is er ook een burcht.

Ben je in de buurt van Cochem of Trier dan is Bernkastel-Kues prima te combineren. Het is maar twintig minuutjes rijden vanaf Landal Mont Royal, een centraal gelegen Landal park aan de Moezel. Met een aantal pas vernieuwde, moderne en duurzame bungalows.

bernkastel-kues moezel

Bernkastel-Kues is geliefd bij andere toeristen en je zult daarom niet de enige zijn. Zeker tijdens het hoogseizoen is het best druk in de smalle straatjes en dan kun je het beste aan het begin of einde van de dag gaan.

Naast het ontdekken van de historische geschiedenis over de stad en slenteren langs de vakwerkhuizen is de omgeving geschikt om te fietsen langs de Moezel, wandelen en in een boot over de Moezel varen.

Bezienswaardigheden Bernkastel-Kues te 

De burcht Landshut

De burcht bestaat al vanaf 1277 en was toen in bezit van de aartsbisschop van Trier. De jaren daarna is de burcht in bezit geweest van verschillende mensen en werd de burcht steeds verder uitgebreid. De burcht is sinds 1920 in het bezit van Bernkastel en vandaag de dag geniet je van het uitzicht over de stad en is het erg leuk om de Moezel en de toren bezoeken.

bernkastel-kues moezel

Je kunt hier parkeren, het treintje nemen of in ongeveer dertig minuten vanaf de marktplaats naar de ruïne van de burcht lopen. Er vinden op dit moment nog restauratiewerkzaamheden plaatst dus het is slim om van tevoren de openingstijden te checken op de website.

bernkastel-kues moezel

De Citytrain

Bernkastel-Kues is maar een klein dorpje op twee oevers van de Moezel met daartussen de brug en een kleine zevenduizend bewoners. Alles is prima te lopen maar wil je liever op een relaxte manier het stadje bekijken, dan is er de citytrain.

Het treintje brengt je door Bernkastel en laat je de mooie historische plekken van de stad zien, maar brengt je ook langs de burcht en de wijngaarden die anders wel wat verder lopen zijn door het hoogteverschil. Dit is een ideale manier om de stad en omgeving te verkennen met jonge kinderen.

Wijnmuseum

In deze regio wordt veel fijn verbouwd. Dat zie je tijdens een fietstocht of autorondrit door de omgeving. In Bernkastel zit ook een wijnmuseum waar je meer leert over de Moezel wijnen.

kloster machern

Naast een museum zit er hier ook een wijnwinkel waar je bijzondere moezelwijnen vindt waar er maar een beperkt aantal flessen per jaar van worden gebotteld.

bernkastel-kues moezelBoottocht over de Moezel

Je bereikt Bernkastel-Kues met de boot. Vele toeristen varen over de Moezel van stad naar stad. Vanuit Bernkatel-Kues kun je er ook voor kiezen om andere plaatsen met de boot te bezoeken. Zo varen er boten naar Trier, Traben-Trarbach en Cochem.

In de omgeving van Bernkastel-Kues

In het ‘brauhaus’ maken ze likeurtjes met kruiden uit de kloostertuinen. Je kunt hier met je gezin een drankje drinken en wat lekkers eten en de kinderen hebben voldoende ruimte om in de tuinen te spelen.

kloster machem

Dichtbij Bernkastel-Kues bevindt zich ‘Kloster Machern’. Dit oude klooster is ook wel een bier- en likeurbrouwerij, een museum en er worden verschillende wijnen aangeboden. Er zit ook een klein speelgoedmuseum in het gebouw. In het speelgoedmuseum zijn onder andere oude poppen te zien, maar omdat kinderen er niet aan mogen komen raden we dit niet specifiek aan voor gezinnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top