3 x Chiang rai met kinderen

2

Rondom Chiang Rai is zoveel te doen dat het lastig kiezen is. Uiteraard mag je het Zwarte Huis en de Witte Tempel absoluut niet missen. We huurden ook een dag een scooter om de omgeving van Chiang Rai te verkennen. De heuvels zijn bezaaid met tempels, kleine dorpjes en watervallen. Chiang Rai, het kleinere en noordelijkere gelegen broertje van Chiang Mai is niet zo’n populaire bestemming bij Nederlandse gezinnen. Waar Chiang Mai ons tijdens een vakantie een paar jaar geleden niet kon bekoren, voelden we ons in Chiang Rai wel erg prettig.

Indien je op zoek bent naar een speeltuin in Chiang Rai, kan je deze vinden op het terrein van het oude vliegveld. Speciaal voor wie net als wij Chiang Rai met kinderen bezoekt hebben we nog drie tips.

chiang rai met kinderen

Kattencafé Chiang Rai

Eén van de meest herkenbare punten in Chiang Rai is de klokkentoren. Elke avond is deze mooi verlicht. Op deze rotonde vind je ook het kattencafé. Hoewel we al vaker gelezen hadden over kattencafés in Zuid-Oost Azië hadden we er nog nooit een bezocht. Het is eigenlijk een restaurantje, hier verkopen ze wafels, pannenkoeken, ijs en kattensnoepjes. Het is echt een leuke plek om naar toe te gaan met kinderen. Die kunnen hier lekker spelen met de vele katten en ondertussen wat lekkers eten.

Kattencafé Chiang Rai

Kattencafé Chiang Rai

Kattencafé Chiang RaiTempel met dieren Wat Klang Wiang

In Chiang Rai zijn meerdere tempels die een bezoekje waard zijn. Eén tempel viel vooral in de smaak bij onze dochter. De Wat Klang Wiang is een tempel met veel dierenfiguren op het terrein. Er is een klein tuintje met echte schildpadden maar er staan vooral standbeelden.

 wat klang wan

 wat klang wan

Chiang Rai Night Market

Chiang Rai Night Market

De night market van Chiang Rai is een leuke plek om met kinderen te bezoeken maar zorg voor genoeg geld want je komt hier niet weg zonder iets te kopen. Centraal op de night market in Chiang Rai is een groot restaurant met een podium. “mama, ze zingen Sawadee, Sawadee”. Elke avond vinden hier optredens plaats op het gebied van zang, dans en meer.

Chiang Rai Night Market

Chiang Rai Night Market

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

  1. Dian Arends on

    Hoi Tivka, leuke tips! Onze baby is verzot op onze kat (onze kat alleen niet zo op haar helaas) dus het kattencafé kijkt ons helemaal leuk. We zaten aan Pai te denken maar mss is Chiang Rai toch leuker voor ons meisje. Hoe lang zijn jullie in China Rai gebleven?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.