Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / 3 x Chiang rai met kinderen

3 x Chiang rai met kinderen

Rondom Chiang Rai is zoveel te doen dat het lastig kiezen is. Uiteraard mag je het Zwarte Huis en de Witte Tempel absoluut niet missen. We huurden ook een dag een scooter om de omgeving van Chiang Rai te verkennen. De heuvels zijn bezaaid met tempels, kleine dorpjes en watervallen. Chiang Rai, het kleinere en noordelijkere gelegen broertje van Chiang Mai is niet zo’n populaire bestemming bij Nederlandse gezinnen. Waar Chiang Mai ons tijdens een vakantie een paar jaar geleden niet kon bekoren, voelden we ons in Chiang Rai wel erg prettig.

Indien je op zoek bent naar een speeltuin in Chiang Rai, kan je deze vinden op het terrein van het oude vliegveld. Speciaal voor wie net als wij Chiang Rai met kinderen bezoekt hebben we nog drie tips.

chiang rai met kinderen

Kattencafé Chiang Rai

Eén van de meest herkenbare punten in Chiang Rai is de klokkentoren. Elke avond is deze mooi verlicht. Op deze rotonde vind je ook het kattencafé. Hoewel we al vaker gelezen hadden over kattencafés in Zuid-Oost Azië hadden we er nog nooit een bezocht. Het is eigenlijk een restaurantje, hier verkopen ze wafels, pannenkoeken, ijs en kattensnoepjes. Het is echt een leuke plek om naar toe te gaan met kinderen. Die kunnen hier lekker spelen met de vele katten en ondertussen wat lekkers eten.

Kattencafé Chiang Rai
Kattencafé Chiang Rai

Kattencafé Chiang RaiTempel met dieren Wat Klang Wiang

In Chiang Rai zijn meerdere tempels die een bezoekje waard zijn. Eén tempel viel vooral in de smaak bij onze dochter. De Wat Klang Wiang is een tempel met veel dierenfiguren op het terrein. Er is een klein tuintje met echte schildpadden maar er staan vooral standbeelden.

 wat klang wan
 wat klang wan
Chiang Rai Night Market

Chiang Rai Night Market

De night market van Chiang Rai is een leuke plek om met kinderen te bezoeken maar zorg voor genoeg geld want je komt hier niet weg zonder iets te kopen. Centraal op de night market in Chiang Rai is een groot restaurant met een podium. “mama, ze zingen Sawadee, Sawadee”. Elke avond vinden hier optredens plaats op het gebied van zang, dans en meer.

Chiang Rai Night Market
Chiang Rai Night Market

2 gedachten over “3 x Chiang rai met kinderen”

  1. Hoi Tivka, leuke tips! Onze baby is verzot op onze kat (onze kat alleen niet zo op haar helaas) dus het kattencafé kijkt ons helemaal leuk. We zaten aan Pai te denken maar mss is Chiang Rai toch leuker voor ons meisje. Hoe lang zijn jullie in China Rai gebleven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top