Zeven attracties in Bangkok voor kinderen

2

Ga je tijdens je vakantie in Thailand naar Bangkok met kinderen, bezoek dan ook eens een indoor speeltuin, dierentuin of aquarium. Wij geven je informatie over een vijftal attracties in Bangkok speciaal voor kinderen. Meer tips nodig schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg exclusief ons e-book met 28 dingen om te doen in Bangkok met kinderen. Zoek je nog een hotel, vergeet dan niet onze lijst met kindvriendelijke hotels in Bangkok te bekijken.

Voor alle attracties geldt dat je beter doordeweeks kunt bezoeken dan in het weekend als je niet overlopen wilt worden door kinderen.

Bangkok met kinderen

Sea Life Bangkok

Voorheen Siam Ocean world tegenwoordig Sea Life Bangkok is te vinden op de onderste twee verdiepingen van de luxe Siam Paragon Mall. Hier heb je een van de grootste aquaria in Zuidoost-Azië. Er zijn verschillende leefwerelden zoals de Amazone, maar het grootste gedeelte is gereserveerd voor lokale zeedieren. Je ziet van alles van kleine vissen tot aan haaien en roggen.

Het aquarium is erg populair en niet voor niets. De meeste kinderen zullen het geweldig vinden. Er zijn op diverse tijden shows waarbij bijvoorbeeld de haaien of pinguïns gevoerd worden. Sea Life Bangkok is niet goedkoop maar wel erg leuk voor kinderen. Het aquarium ligt naast de Siam Skytrain halte en is dus makkelijk bereikbaar met de Skytrain. Bangkok aquarium

Bangkok aquariumKidzania

Kidzania is een andere bijzonder attractie in Siam Paragon, speciaal voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Je hebt hier allerlei verschillende beroepen die kinderen uit kunnen voeren. Tijdens een sessie is je kind bijvoorbeeld brandweerman, verpleegster of piloot. Kinderen krijgen uniformen en allerlei echte voorwerpen zoals brandweerspuiten. Er zijn weinig plekken waar je zo levensecht een beroep kunt naspelen.  Het idee is dat kinderen ondertussen ook wat leren, zoals dat tandenpoetsen belangrijk is. Je kunt jongere kinderen ook meenemen want er is een speelruimte voor kinderen onder de 4 jaar. Ook Kidzania is behoorlijk prijzig zeker omdat je als ouders wel betaald maar niet mee mag doen.

Kidzania bangkok

Dusit Zoo

De Dusit Zoo is een leuke plek voor het hele gezin. Voor Aziatische begrippen zijn de voorzieningen voor veel dieren prima op orde. Er zijn onder andere olifanten, zingende gibbons en veel vogels. Vroeger was het een koninklijk prive park en dat betekent dat er nu nog veel grote bomen en bossages zijn (vergeet de muggenspray niet, ook overdag). Ook op een hete dag kan je hier dus wat schaduw vinden. Er is ook een meertje waar je met waterfietsen over heen kunt gaan. Uiteraard is er een speeltuin, maar ook een kinderboerderijtje en Dusit Zoo heeft een erg leuke zeeleeuwenshow die je zeker moet bekijken.

Je kunt er komen door de skytrain te nemen naar BTS victory monument en vanaf daar een taxi te nemen. Een andere optie is de Chao Praya express naar Thewet en dan nog een eindje lopen. Ook gaan er diverse bussen naar toe.

Dusit zoo

Dusit zooFunarium

Funarium is een indoor speeltuin die leuk is voor kinderen tot 12 jaar. Er is een enorm speel en klautergedeelte voor kinderen vanaf 4 jaar. Er worden ook art workshops gegeven en er is zelf een mini-klimmuur voor de oudere kinderen. Voor kinderen onder de 4 jaar is er een apart speelgedeelte. Onze 1-jarige dochter vermaakte zich uitstekend in het babygedeelte met ballenbak, glijbaan en veel blokken en andere toys. Het Funarium heeft goede eetmogelijkheden en alle faciliteiten die je kunt verwachten zoals kinderstoelen en verschoningsmogelijkheden. Je betaalt entree en hebt dan 3 uur toegang, neem sokken mee anders moet je die verplicht kopen (wel goede met rubber pads aan de onderkant, 70 baht).

Het Funarium is niet zo makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer tenzij je de buslijnen in Bangkok een beetje begrijpt. Anders kan je beter de skytrain/metro nemen naar Queen Sirkit of Thong Lo en dan een taxi nemen. Vraag naar de K Village Shopping Mall deze is redelijk bekend, Funarium zit aan de achterkant.

Funarium bangkok met kinderen

Funarium bangkok met kinderenFietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok is extreem populair bij Nederlandse ouders met kinderen. Het geeft je de kans om Bangkok op een andere manier te zien. Met de fiets ga je meestal naar Chinatown en naar de overkant van de rivier in de wijk Thonburi. Of je nu met de fiets of gewoon lopend naar deze wijk gaat het is zeker leuk om een ander stukje Bangkok te zien. Het is hier een stuk rustiger en je ziet hoe veel mensen in Bangkok wonen. Fietsen in Bangkok kan je ter plekke regelen bij diverse aanbieders. Maar als je wil fietsen met de bekende Co van Kessel tours en zeker wil zijn van een Nederlandstalige gids en kindzitjes/fietsen reserveer dan je fietstour vanuit Nederland. Check hier de prijzen en beschikbaarheid.

Op varanenjacht in Lumpini park

Er zijn in Bangkok verschillende parken maar de leukste voor gezinnen met jonge kinderen vinden wij toch wel Lumpini Park. Je moet alleen wel een beetje uitkijken dat in dit grote park niet alleen veel mensen hardlopen maar ook wielrennen. Dus hou je kindje aan de hand. Er is een grote speeltuin waar  je kind naar harteloos kan rondrennen en klauteren.  Daarnaast kan je waterfietsen huren om een rondje te varen op het meer. Favoriet bij onze dochter zijn echter de enorme varanen die door het park sluipen. Kijk goed rond bij het water dan zie je zeker zo’n indrukwekkend beest.

Lumpini park

Lumpini park Varen door de khlongs Bangkok

Een boottocht door de khlongs van Bangkok is echt een gave belevenis. Er zijn twee manieren om tijdens je bezoek aan Bangkok met kinderen te gaan varen. Je kunt een tour boeken wat een relaxte manier is om te stad te zien. Veel goedkoper en minstens zo avontuurlijk is gebruik te maken van de klong routes die nog ingezet worden als openbaar vervoer. Die van de Golden Mount Tempel naar Siam is bijvoorbeeld erg praktisch. We willen niet te veel verklappen maar dit is een echte Bangkok belevenis.

Khlong express bangkok

 

 

Share.

2 Comments

  1. Pieter van Dam on

    Wij hebben gefietst met ABC Amazing Bangkok Cyclist met onze kinderen afgelopen Juli en hadden een prachtige tijd! onze kinderen 2,4 die achterop zaten en 7 die zelf mocht fietsen hadden ook een geweldige dag uit. Goede fietsen met vering, comfortable veilige zitjes voor de kinderen en de gidsen deden een goede job om alles veilig te laten verlopen.!

Leave A Reply