Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Niagarawatervallen met kinderen, onze tips in Niagara Falls en omgeving
niagara falls

Niagarawatervallen met kinderen, onze tips in Niagara Falls en omgeving

Ben je in Canada en bezoek je de Niagarawatervallen met kinderen dan zal je geconfronteerd worden met een complete kermis aan attracties. Niet helemaal onze smaak. De Niagarawatervallen maken een bezoek met of zonder kinderen echter toch de moeite waard. Zeker in combinatie met enkele dagen in Toronto met kinderen.

Niagara watervallen

Bezienswaardigheden Niagarawatervallen met kinderen

Bekijk de Niagarawatervallen van dichterbij

Uiteraard moet je de watervallen gezien hebben. Behalve vanaf een afstandje zijn er nog allemaal andere manieren bedacht om de volledige experience te krijgen. Wij kozen voor een boottocht met de Hornblower (verblijf je aan de Amerikaanse kant neem dan The Maid of The Mist). Dit is een boot die je meeneemt tot vlakbij de watervallen. Helemaal tot voor de Horsehoe Falls, die de vorm heeft van een hoefijzer. Hier komt het overgrote deel van de rivier de Niagara naar beneden en we werden dan ook zeiknat. We waren dan ook blij met de poncho’s die we kregen.

Heel veel is er op een gegeven moment niet meer te zien maar het is bijzonder om de kracht van het water te voelen. De boot gaat op vol gas maar beweegt niet. Ons dochtertje, toen nog een baby, was helemaal niet bang; ze vond het allemaal enorm interessant en moest veel lachen.

Andere attracties die ook met de watervallen te maken hebben zijn: Niagara’s Fury,  Journey Behind the Falls en de White Water Walk. Al deze attracties in Niagara Falls zijn vrij prijzig en vandaar dat wij er maar voor een hebben gekozen. Maar wil je veel ondernemen kijk dan vooral naar de diverse kortingskaarten en buspassen die beschikbaar zijn voor Niagara Falls. Wanneer je veel wilt doen is het vaak voordeliger zo’n pas aan te schaffen.

Niagra watervallen met kinderen
Niagara watervallen
Niagara watervallen

Een complete kermis in het stadje Niagara Falls

Het dorpje Niagara Falls is echt een toeristisch stadje. Overal is geluid, licht en lawaai. De watervallen zijn blijkbaar voor veel mensen niet genoeg. Wassenbeeldenmusea, Ripley’s Believe It Or Not!, een reuzenrad en zelfs bowlingscentra: voor ieder wat wils in Clifton Hill, het entertainmentdistrict van Niagara Falls. Het is een beetje als lopen door een hele drukke kermis maar veel oudere kinderen zullen een aantal van deze activiteiten ook leuk vinden.

stadje Niagara Falls 

Wil je tijdens je vakantie in Canada met kinderen gewoon even een dagje lekker zwemmen? Ook dat kan; het Fallsview waterpark is een groot zwembad met veel glijbanen en andere attracties voor kinderen.

In het toeristische centrum van Niagara Falls zijn vooral kleine supermarkten. Bezoek je Niagara Falls met kinderen die nog niet mee-eten dan kan je babyvoeding het beste zelf meenemen. Anders zal je de bus moeten nemen naar het gedeelte waar lokale bewoners wonen. Wat betreft restaurantjes zijn vooral grote ketens en lokale fast-food opties goed vertegenwoordigd.

stadje Niagara Falls  met kinderen

Dolfijnen, vlinders en vogels

In Niagara Falls zijn diverse plekken om dieren te bekijken. Wij gingen naar de Niagara Parks Butterfly Conservatory en naar het Niagara Parks Floral Showhouse. Twee kleinschalige attracties. Vooral de vlindertuin is ook echt leuk met kinderen. De vlinders komen gewoon op je hand zitten en laten zich ook goed fotograferen. Hier vind je ook de Dufferin Islands: een aantal eilandjes in een parkachtige setting en ook botanische tuinen die gratis te bezoeken zijn

Een andere plek om te bezoeken is  Niagara Bird Kingdom. Met verschillende volières met tropische vogels. Ook zijn er schildpadden te bekijken.

Je kunt ook naar het aquarium Marinaland gaan waar je diverse orka’s en dolfijnen kunt zien. Het aquarium is de laatste jaren echter een aantal keer in de media geweest omdat ze dieren niet goed zouden behandelen. Laat je dus van te voren goed informeren.

Niagara Parks Floral Showhouse

Wandelen bij Niagara Glen Nature Reserve

Wij wilden graag een mooie wandeltocht in Niagara maken maar helaas werkte het openbaar vervoer niet mee. We kwamen wel bij de start van de Niagarakloof maar hadden niet de tijd om de wandeling langs het water te maken omdat we dan de laatste bus terug zouden missen. Jammer, want je kunt hier langs het water lopen en zien waar de watervallen tienduizend jaar geleden lagen. Door de erosie schuiven de watervallen nog steeds een halve meter per jaar op!

Niagra watervallen met kinderen

Niagara on the Lake

Een leuker stadje dan het toeristische Niagara Falls is Niagara on the Lake. Hier zijn nog verschillende straten met historische huizen. Heb je eigen vervoer dan zou je ook hier kunnen verblijven, maar anders is het toch logischer om te kiezen voor Niagara Falls. Dan kan je naar de Niagarawatervallen lopen en ze ook in de avond bekijken wanneer ze in regenboogkleuren verlicht worden.

Niagara watervallen by night
Niagara watervallen by night

Kindvriendelijk hotel Niagara Falls

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Niagara Falls? Als budget geen issue is kies dan voor het Marriot Niagara Falls Fallsview. Of voor de familiekamers van Embassy Suites bij Hilton. Hier kan je een kamer krijgen met uitzicht op de watervallen.

Niagara Falls is echt een toeristenstadje en hoe verder van de watervallen, hoe goedkoper en minder bijzonder de hotels worden. Prijzen fluctueren ook erg naargelang het seizoen. We verbleven in een hotel met een goede locatie en kregen een upgrade naar een een enorme kamer met hartjesvormig bad. Hoe kitsch!

Het hotel is inmiddels van eigenaar veranderd en heeft een upgrade gehad maar voor de liefhebbers zijn de hartjesvormige baden gebleven. Het is nu het Howard Johnson by Wyndham by the Falls en een van de beter beoordeelde hotels met een goede prijs-kwaliteitsverhouding in Niagara Falls. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Niagara falls

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top