Home / Reisinformatie / Europa / Luxemburg / Parc Merveilleux, dierentuin, sprookjes en speeltuin

Parc Merveilleux, dierentuin, sprookjes en speeltuin

Luxemburg met kinderen: wij bezochten Parc Merveilleux, dierentuin, sprookjespark en speeltuin in één. Je kunt Parc Merveilleux vinden in Bettembourg, ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Luxemburg-Stad. Meteen bij binnenkomst zie je een grote speeltuin. Dit is zeker niet de enige speeltuin op het terrein van Parc Merveilleux. Pak bij de ingang een kaartje mee zodat je weet waar wat zit. Speeltuinen, sprookjes en dieren wisselen elkaar af.

Parc Merveilleux

Dierentuin Luxemburg

In Luxemburg is geen dierentuin. Voor Luxemburgse kinderen komt Parc Merveilleux het dichtstbij een dierenpark. Hoewel je hier zeker geen typische dierentuindieren zoals olifanten en zebra’s zal aantreffen.

De dieren die je wel kunt bewonderen bij Parc Merveilleux zijn ingedeeld in geografische regio’s. Het overdekte Madagaskar-gedeelte en het overdekte Amazone-gedeelte zijn ook bij regen heel goed te bezoeken. In deze overdekte halen zijn tropische temperaturen en leven dieren deels los en deels in leefgebieden. Ook zijn er diverse aquaria met vissen.

Parc Merveilleux

De dieren die buiten wonen, hebben bijna allemaal een hoog knuffel gehalte. Geen enge luipaarden maar schattige lama’s. Stokstaartjes, Mara Mara (soort konijn meets hertje) en lemuren. Hoewel het niet direct die uitstraling heeft, zitten hier ook enkele zeldzame soorten bij die meedoen aan Europese fokprogramma’s.

Parc Merveilleux

Wil je echt in contact komen met dieren dan is er die mini-zoo. De geitjes hier zijn helemaal gewend aan de kinderen die ze vaak zakjes met voer geven. Toen wij er waren was het een enorme drukte met geitjes en kinderen die hard om elkaars aandacht aan het vechten waren.

Parc Merveilleux
Parc Merveilleux

Speeltuinen Parc Merveilleux

Verspreid over het terrein diverse speeltuinen waarbij ook onderscheid is gemaakt voor diverse leeftijden. Ons kleine meisje vond bijvoorbeeld de overdekte zandbak met mini-glijbaan erg leuk en de speeltuin met vliegtuig was ook erg spannend.

Parc Merveilleux
Parc Merveilleux

Voor oudere kinderen zullen de vele klimtorens en hoge glijbanen in de smaak vallen. Naast de speeltuinen zijn er ook een aantal andere betaalde attracties. Kleine botsauto’s en een treintje die je mee neemt over het terrein.

Parc Merveilleux is echt gericht op jongere kinderen en niet op tieners. Verwacht dan ook geen achtbanen en dergelijke. Onze inschatting is dat dit park leuk is tot een jaar of acht. Die het nog leuke vinden om te spelen en dieren te bekijken. Met oudere kinderen hoef je hier echt niet heen te gaan.

Parc Merveilleux
Parc Merveilleux

Sprookjes in Parc Merveilleux:

De sprookjes zijn verspreid door het park te vinden. Een groot deel is in de stijl van Roodkapje in de Efteling: huisjes met bewegende poppen, waarbij een verhaal verteld wordt. Er is ook een kabouterbos met een grote slapende kabouter en diverse paddenstoelen in een mooi stukje bos.

Parc Merveilleux

Praktische informatie over Parc Merveilleux:

Om het park te bekijken met genoeg speeltijd is een halve dag voldoende. Entree voor het park is 9 euro voor volwassen en 6 euro voor kinderen van 3-14 jr. Hier zitten de meeste attracties bij inbegrepen. Voor sommige dingen zoals de raceauto’s betaal je wel extra, vaak slechts 1 euro. Het park is gratis te bezoeken met een Luxemburg Card. Zie voor meer informatie de pagina van Parc Merveilleux op de visitluxembourg website.

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over Luxemburg met kinderen.

Over de auteur

1 gedachte over “Parc Merveilleux, dierentuin, sprookjes en speeltuin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top