Home / Reisinformatie / Europa / Luxemburg / Natuurontdekkingswandeling Berdorf, met speelbos

Natuurontdekkingswandeling Berdorf, met speelbos

Ben je op zoek naar een avontuurlijke wandeling in Luxemburg voor kinderen? De Natuurontdekkingswandeling in Berdorf is dan precies wat je zoekt en begint en eindigt bovendien bij een groot speelbos.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Camping Martbusch

Deze wandeling start bij het speelbos naast camping Martbusch. In een van de mooiste streken van streken van Luxemburg, het Mullerthal, ook bekend als Luxemburgs Klein Zwitserland. Voor de camping zijn een aantal parkeerplekken en vanaf daar zien we het speelbos al liggen.

We verblijven zelf niet op deze camping, maar worden wel enthousiast van wat we er nu zo van zien. De leuke trekkershutten zijn ook uitnodigend voor wanneer je zelf geen tent hebt. Lees hier meer over camping Martbusch.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

“Eerst wandelen dan spelen”, ik weet precies hoe het gaat met mijn dochter. Van tevoren kon ik weinig informatie vinden over de Natuurontdekkingswandeling, behalve dan dat het een korte route van zo’n 3 km is voor gezinnen. De eerste 500 meter zijn over een super makkelijk pad. Met regelmatig bordjes met informatie over de natuur. Hoewel het entreebord van de route ook in het Nederlands is, zijn deze informatieborden dat niet. Er zijn zelfs zitjes met een bankje.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Ik zeg net tegen mijn dochter dat dit ook een prima wandeling is met een kinderwagen wanneer we bij het uitkijkpunt aankomen. Een super mooi panorama over het Berdorfer Plateau.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf
Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Vanaf daar is de wandeling opeens totaal anders. Een bordje stuurt ons door een enorme kloof en even later kunnen we kiezen uit twee opties. “Nee mama, ik wil de spannende route”. De spannende route is dus echt met steile ijzeren ladder door de rotsen heen. Een kinderwagen of kleine kinderen zijn opeens geen goed idee meer. Hekjes ontbreken en het is een en al afgronden, trappetjes en goed opletten. De rotsen hebben namen zoals de ‘Duivelsstraat’, ‘Rovershol’ en de ‘Dodenkamer’.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Eerst volgen we nog de bordjes (“Wanterbaach -Sieweschloeff”) maar die lijken op een gegeven moment te ontbreken. Niet dat dit zo erg is, want het is maar een relatief klein gebied. Verstoppen kan prima, maar echt verdwalen niet. Later pakken we de route weer op en komen nog langs een rustplek met bankjes.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf

We kunnen kiezen om weer terug te keren naar de speeltuin of om door te lopen. Als je veel spannende gangetjes hebt genomen in plaats van exact de route gevolgd, ben je misschien nu al weer moe. De route gaat door het bos nog verder naar de Sieweschloeff kloof. Uiteindelijk kom je dan ook weer terug bij de camping. Hoewel de route drie kilometer is, hebben we wij een stuk meer gelopen door alle spannende zijweggetjes.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf
Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Speelbos Berdorf

Weer aangekomen bij de speeltuin moet er natuurlijk gespeeld worden. Dit speelbos heeft een apart stukje voor jonge kinderen en daarnaast lekker veel klautermogelijkheden voor oudere kids. Er zijn voldoende bankjes en picknicktafels om als ouder te zitten.

Natuurontdekkingswandeling Berdorf
Natuurontdekkingswandeling Berdorf

Meer tips? Lees ook onze andere blogs over wandelen in Luxemburg.

1 gedachte over “Natuurontdekkingswandeling Berdorf, met speelbos”

  1. Betty de Clippel

    Beste, wij plannen een familietrip naar Luxemburg met de kinderen en kleinkinderen in Mullertahal Grundhof. Er is ook nog een kleintje bij van 1,5 jaar ( dus buggy of draagrugtas) .
    Welke wandelingen kunt u mij aanraden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top