Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Pretpark Droomland (Traumland auf der Bärenhöhle) top voor jonge kinderen

Pretpark Droomland (Traumland auf der Bärenhöhle) top voor jonge kinderen

Traumland auf der Bärenhöhle oftewel droomland bij het berengrot is een pretpark in het Duitse Sonnenbühl. Wij bezochten dit attractiepark in Duitsland tijdens onze vakantie in de Schwäbische Alb regio. Het park ligt ongeveer een uur onder Stuttgart en ook een uur ten zuiden van Ulm. Het is dus ook heel goed mogelijk om een dagje pretpark te doen terwijl je op doorreis bent op de A8. Net als wat veel Nederlandse gezinnen nu al doen door een dagje Playmobil Funpark of Legoland Duitsland in te plannen. Het kost je in totale extra reistijd maar een uur extra.

Traumland auf der Bärenhöhle
Traumland auf der Bärenhöhle

Attractiepark Traumland

We lopen Traumland binnen en kijken eerst even op de plattegrond wat er allemaal te doen is. Het is geen enorm groot park maar daar is de prijs dan ook naar. Nog geen zeventien euro voor een volwassene (actueel 2020), nog beter omdat we een AlbCard hebben is het voor ons helemaal gratis.

Traumland auf der Bärenhöhle

We besluiten voor we naar de attracties gaan eerst een rondje door het sprookjesbos te lopen. Hier komen verschillende bekende maar ook onbekende sprookjes tot leven. “Dat is roodkapje”, ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen” en “die ken ik niet” onze zeven jaar oude dochter loopt er vrij snel langs heen maar jongere kinderen staan hier eindeloos te kijken.

Traumland auf der Bärenhöhle

Het is ook mogelijk het verhaal te beluisteren. Dit kan is het Engels, Duits en in het Zwabisch. Het laatste is een lokaal dialect wat toch bijna een kleine miljoen Duitsers spreken. Best grappig om eerst het verhaal in het Duits te luisteren en dan in het Zwabisch wat echt een stuk lastiger te volgen is.

Traumland auf der Bärenhöhle

Daarna is het tijd voor de attracties. Onze dochter is inmiddels 120cm geweest en mag dus overal in. Verwacht in pretpark Droomland zeker geen adrenaline attracties. Er is een achtbaan en die gaat natuurlijk niet over de kop en is super kort. De andere stoerdere attracties zijn het schip en de wildwaterbaan. De eerste keer moeten we nog mee maar daarna durft ze wel in haar eentje in de wildwaterbaan. Stoer hoor.

Traumland auf der Bärenhöhle

Nu vond ze het nog super leuk en waarschijnlijk een jaar later ook nog wel maar Traumland auf der Bärenhöhle heeft niet genoeg om voor pre-tieners tof te zijn. Wel heel veel voor peuters en kleuters. Lekker in de vliegende ballonnen, het treintje of gewoon spelen in een van de vele speeltuinen in het park. De attracties zitten allemaal fris in de verf en zien en goed onderhouden uit.

Traumland auf der Bärenhöhle

De sfeer is het park is gemoedelijk met overal vriendelijke medewerkers die kinderen in alle rust vast zetten. Wat ook fijn is aan attractiepark Droomland is de setting in het groen. De opzet is ruim en we hoeven ondanks dat we er in de zomervakantie zijn nooit lang te wachten bij de attracties.

Traumland auf der Bärenhöhle

Wat betreft onze dochter hadden we hier wel de hele dag kunnen blijven. Wij vonden het zelf in de loop van de middag wel leuk geweest en besloten ook nog wat anders in de omgeving te gaan bekijken.

Traumland auf der Bärenhöhle
Traumland auf der Bärenhöhle

De Bärenhöhle

De naam Traumland auf der Bärenhöhle komt natuurlijk ergens vandaag. Als je toch naar het pretpark gaat kan je net zo goed de Bärenhöhle oftewel de berengrot bezoeken. De grot is zou genoemd vanwege de vele skeletten van holenberen die hier gevonden zijn.

Bärenhöhle

De grot is alleen met een rondleiding te bezoeken en dat doet onze gids echt op een manier die ook leuk is voor kinderen. Van het verhaal van de ontdekking van de grot tot wat informatie over de holenbeer.

Bärenhöhle

Wat is er nog meer te doen in de omgeving

Nog meer tijd om wat te doen in de omgeving. Lees vooral ook ons blog met de leukste tips voor de Schwäbische Alb. Twee attracties op een kwartiertjes rijden vanaf het pretpark zijn kasteel Lichtenstein en nog een grot de Nebelhöhle.

Kasteel Lichtenstein

Schloss Lichtenstein is een klein kasteel met een sprookjesachtige uitstraling op de rand van het klif. Je kunt hier ook mooi wandelen onder andere naar een andere kasteel ruïne. Tijdens ons bezoek was het kasteel zelf niet open maar normaal gesproken kan je met een rondleiding ook binnen kijken.

Kasteel Lichtenstein
Kasteel Lichtenstein

Nebelhöhle

De Nebelhöhle is een grotere en mooiere grot dan de Bärenhöhle. Wat wij erg fijn vonden is dat je hier ook zonder rondleiding naar binnen kunt er dus gewoon op eigen gelegenheid rondkijken. Als je als veel grotten hebt gezien ken je het verhaal dat overal standaard wordt verteld over stalagmieten en stalagmieten wel een keer. Bovendien sta je altijd met een groep mensen op dezelfde plek. Nu kan je gewoon zelf bepalen in welk tempo je door de grot loopt. De grot is van binnen mooi uitgelicht met verschillende lampen.

Nebelhöhle
Nebelhöhle

Je moet er wel rekening mee houden dat je in deze grot flink moet lopen. Eerst 141 stappen omlaag. De uitgang van de grot ligt dan ook een stuk lager op de heuvel. Daarna moet je nog een stuk door het bos weer omhoog lopen om weer bij de parkeerplaats te komen.

Nebelhöhle

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top