Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / Leukste pretparken in Spanje voor gezinnen

Leukste pretparken in Spanje voor gezinnen

Op vakantie naar Spanje? Wat zijn nou de leukste pretparken in Spanje met kids? We gingen voor je op zoek en bezochten ook meerdere van deze attractieparken in Spanje. Er zijn in Spanje heel veel gave pretparken voor gezinnen, bij sommige kan je zelf overnachten. Aan de andere kant zijn er wat oudere parken die een beperkt aantal attracties hebben. Niet erg, maar wel goed om van te voren te weten.

Warner Madrid

We vertellen je ook welke pretparken in Spanje leuk zijn met jonge kinderen en waar het beter is om met een tiener naar toe te gaan.

Pretparken in Spanje

Een snel overzicht van de pretparken in Spanje in dit blog.

NaamLocatieBijzonderheden
PortAventura World Salou Alle leeftijden, ook overnachten
Ferrari Land SalouAdrenaline, compact
Parque de Atracciones Monte Igueldo Historisch park, betalen per attractie
Isla Magica Sevilla Plezier voor het hele gezin, ook waterpark
Parque WarnerMadrid Populairste park van Spanje, ook waterpark
Parque de Atracciones MadridAlle leeftijden
Tibidabo  BarcelonaNostalgie, kleinschalig
Terra Mitica Benidorm Educatief park, ook overnachten
Parque Atractiones Zaragoza Kleinschalig park
Op je mobiel kan je deze tabel schuiven

Leuke pretparken in Spanje voor gezinnen

PortAventura World in Salou 

Dé absolute topper van alle attractieparken in Spanje wat ons betreft. Met maar liefst zes themagebieden vol attracties voor het hele gezin mag je dit park niet missen als je de Costa Dourada met kinderen bezoekt. Het park ligt op steenworp afstand van Salou en is daarom prima te combineren met een strandvakantie. 

Port Ventura Park

Het fijne aan PortAventura World is dat er voor alle leeftijden geschikte attracties zijn. Voorheen stond het park vooral bekend om de vijf razendsnelle achtbanen met namen als Dragon Kahn en El Diablo. Tegenwoordig is er ook Sesamo Aventura, een themagebied voor jonge kinderen met attracties en een speeltuin geïnspireerd op Sesamstraat.  

Port aventura world

Attracties voor het hele gezin zijn er ook volop te vinden, echte topper vinden wij de interactieve Street Mission, waar je met een 3D-bril en een lasergun op koekjesjacht gaat met Koekiemonster. Het park heeft ook een aantal toffe waterattracties die in de zomer voor verkoeling zorgen. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan is er ook nog het waterpark PortAventura Caribe Aquatic Park. 

Port aventura world

Port Aventura World is eigenlijk te groot om in één dag te bezoeken, zeker als je ook nog naar het waterpark wil. Overnachten bij het park is mogelijk in één van de hotels, maar er zijn ook voordelige combitickets te koop. Tip: ben je een fan van Halloween? Bezoek het park dan in de herfstvakantie, dan pakken ze groots uit met Halloween shows en loop je in het park zombies, mummies en andere griezels tegen het lijf! 

Port aventura pretpark

Koop hier je ticket voor PortAventura World. Meer lezen? Esmeralda en haar gezin bezochten het park tijdens hun vakantie in Salou en ze schreef er een uitgebreid blog over. Hier overnachten? Je kunt het hotel inclusief tickets hier boeken via booking.com of bekijk ook de acties van de vakantiediscounter.

port aventura

Ferrari Land in Salou 

Heb je na een bezoek aan PortAventura World nog tijd over en ben je een echte fan van autoraces en Formule 1? Dan is een bezoekje aan Ferrari Land erg leuk! Dit compacte attractiepark staat helemaal in het teken van, je raad het al, de bekende rode sportauto’s. 

De absolute topattractie hier is al van kilometers ver te zien. De Red Force is 112 meter hoog en supersnel, binnen 5 seconden haal je een snelheid van we 180 kilometer per uur! Alleen voor echte snelheidsduivels, maar let op: je moet minstens 1.40 meter lang zijn! Gelukkig is er voor kinderen die nog niet zo groot zijn en voor wat minder heldhaftige papa’s en mama’s ook Junior Red Force! 

Naast de bekende achtbaan vind je nog een tiental andere attracties, waaronder een toffe Formule 1 simulator en een aantal carrousels en een kartbaan voor kinderen Ferrari World is geen park waar je je makkelijk een hele dag vermaakt, maar heb je een paar uurtjes over dan is het prima vermaak!  

Tickets kosten 20 euro voor volwassenen, kinderen van 3 tot en met 10 jaar betalen 18 euro (prijzen april 2022) wanneer je vooraf via de website bestelt. Wil je naast Ferrari Land ook Port Aventura World bezoeken (wat we zeker aanraden!), dan is het slim om een combiticket aan te schaffen. 

Koop je kaartje online en lekker vertrouwd via Tiqets. Kaarten zijn hier vaak goedkoper en je kunt meestal ook nog gratis annuleren mocht het bijvoorbeeld een dagje minder goed weer zijn. Koop hier je kaart voor Ferarri Land.

Parque de Atracciones Monte Igueldo 

In San Sebastian in Spaans Baskenland, op de berg Monte Igueldo met een prachtig uitzicht over de Baai van La Concha, ligt een bijzonder pretparkje. Aan het eind van de 19e eeuw verbleef de toenmalige koningin Maria-Christina graag in haar buitenverblijf in de stad en dat trok een heleboel bezoekers van adellijke komaf aan die op zoek waren naar ontspanning. Bovenop de berg werd daarom een amusementspark met terrassen en attracties aangelegd.  

Monte Igueldo pretpark

Dat park ligt er tegenwoordig nog steeds, al is het eigenlijk meer een kermis, met antieke botsauto’s, de oudste nog werkende metalen achtbaan ter wereld en een ouderwets spookhuis Sinds de opening in 1912 is hier weinig veranderd en dat maakt dat het een beetje zweeft tussen oude charme en vergane glorie.  

Toch is het de moeite waard om een kijkje te nemen, het is tenslotte best bijzonder om een rondje rond een berg te varen met uitzicht op San Sebastian! Esmeralda en haar gezin wandelden hier twee uurtjes rond, probeerden een aantal attracties uit en aten heerlijke Spaanse churros. 

Monte Igueldo pretpark

Parkeer onderaan de berg en ga naar boven en weer terug met de ouderwetse kabelbaan, want dat is al een attractie op zich! Eenmaal boven betaal je geen entree, maar koop je per attractie een kaartje. Tip: bovenop de berg ligt ook de Torreón del Monte Igueldo, een oude vuurtoren die je kan beklimmen voor het allermooiste uitzicht over San Sebastian! Op de website van Parque de Atracciones Monte Igueldo  lees je meer!

Isla Magica in Sevilla 

Een stedentrip naar Sevilla of een vakantie in Andalusië met kinderen in het vooruitzicht? Dan is een dagje Isla Magica een mooie afwisseling tussen de culturele bezienswaardigheden en de stranden! In dit attractiepark met maar liefst acht themagebieden reis je terug door de tijd naar het Spanje van de 16e eeuw toen de ontdekkingsreizigers op pad gingen.   

Isla Magica Sevilla

Isla Magica is in 1997 geopend en ligt in een buitenwijk van Sevilla, op het terrein waar vijf jaar eerder de Wereldtentoonstelling werd gehouden. Het park is ruim opgezet met veel groen en waterpartijen, waartussen tientallen attracties te vinden zijn voor jong en oud. Ben je op zoek naar een attractiepark met veel snelle achtbanen dan is Isla Magica niet de beste keus, maar als je een dagje plezier met het hele gezin wil dan zit je hier goed.  

Isla Magica Sevilla

Zoals in veel Spaanse attractieparken zijn hier ook de waterattracties goed vertegenwoordigd. Je vindt er maar liefst vijf en dat is wel zo fijn, want ‘s zomers loopt de temperatuur hier flink op! Tip: ben je in de zomer in Sevilla? Koop dan een combiticket en bezoek ook het naastgelegen waterpark Agua Magica, met een golfslagbad, waterspeeltuin en supersnelle glijbanen. 

Daarnaast zijn er tientallen carrousels en kinderachtbanen, een toffe interactieve piratenattractie en vinden er iedere dag meerdere spectaculaire stunt- en muziekshows plaats. Isla Magica is geopend vanaf eind april tot eind oktober, check op de website van Isla Magica de actuele openingstijden en koop je tickets online want dat scheelt aanzienlijk in prijs!  

Koop je kaartje online en lekker vertrouwd via Tiqets. Kaarten zijn hier vaak goedkoper en je kunt meestal ook nog gratis annuleren mocht het bijvoorbeeld een dagje minder goed weer zijn. Koop hier je kaart voor Isla Magica.

Parque Warner Madrid 

Voorheen was dit park bekend als Warner Bros Movie World Madrid, maar in 2006 werd het omgedoopt tot Parque Warner Madrid. Het park ligt ongeveer 20 minuten rijden van Madrid en is na Port Aventura World, het populairste attractiepark van Spanje. Door het hele park vind je de karakters uit de films en cartoons van Warner Brothers terug, dus kijk niet raar op als je Batman of Bugs Bunny tegen het lijf loopt.  

Warner Madrid

Oudere kinderen en volwassenen die van spannende attracties houden worden hier op hun wenken bediend met vier achtbanen, waaronder één met Batman thema waar je een VR-bril op krijgt en een vrije val toren van wel 100 meter hoog. Voor peuters en kleuters zijn er diverse monorails, draaimolens en een Tom en Jerry achtbaan in Cartoon World.   

Warner Madrid

Natuurlijk zie je overal het filmthema van de bekende Warner Brother films terug. De shows in dit park zijn dan ook van hoog niveau, met veel stunts en special effects en iedere dag is er een parade met alle bekende karakters.

Warner Madrid

Sinds 2014 is bij Parque Warner Madrid ook een waterpark geopend: Parque Warner Beach. Het is het eerste Warner Bros waterpark, met spectaculaire glijbanen die naar actiehelden vernoemd zijn. Wil je beide parken bezoeken dan heb je zeker twee dagen nodig en is een combiticket aan te raden. Ook voor dit park geldt dat online een ticket kopen via Tiqets aanzienlijk goedkoper is, koop hier je kaart voor Parque Warner Madrid.  

Parque de Atracciones de Madrid

In Madrid, aan de rand van de stad in het groene park Casa Campo, ligt nog een attractiepark. Het Parque de Atracciones de Madrid is vanuit de stad gemakkelijk te bereiken met de bus en de metro, die een halte heeft op zo’n 50 meter van de ingang van het park. Perfect te combineren met een stedentrip naar Madrid met kinderen. 

Parque de Atracciones Madrid

Parque de Atracciones de Madrid staat in het teken van de karakters van Nickelodeon. Zo kunnen je kinderen op ontdekkingsreis met Dora in een monorail of per boot door de jungle en is er een heuse Paw Patrol achtbaan. Even uitrusten van alle spannende attracties? Bezoek één van de shows, bijvoorbeeld van Spongebob of The Turtles. 

Pretpark Madrid

Misschien denk je nu dat dit attractiepark alleen leuk is met kleine kinderen, maar niets is minder waar. Er zijn twee snelle achtbanen, enkele attracties met een vrije val en een Walking Dead Experience, gebaseerd op de gelijknamige serie. En natuurlijk ook hier, zoals in alle Spaanse attractieparken, een aantal geweldige waterattracties.  

Tip: Koop je kaartje online en lekker vertrouwd via Tiqets. Kaarten zijn hier vaak goedkoper en je kunt meestal ook nog gratis annuleren mocht het bijvoorbeeld een dagje minder goed weer zijn. Koop hier je kaart voor Parque de Atracciones Madrid.

Parque de Atracciones Madrid

Tibidabo in Barcelona 

Barcelona is een geweldige stad voor een stedentrip met kinderen, waar je strand en cultuur prima kan combineren. Heb je nog een dag over, neem dan de bus en de kabelbaan (entree is inbegrepen in een kaartje voor het attractiepark) naar de 500 meter hoge berg Tibidado, net buiten de stad. Het uitzicht over de stad is onvergetelijk, maar je kinderen zullen vooral oog hebben voor de attracties bovenop de berg. 

Tibidabo Barcelona is eigenlijk meer een uit de kluiten gewassen kermis dan een echt attractiepark, maar de combinatie van de attracties en het fantastische uitzicht maken dit toch een aanrader. Het park is gebouwd in 1889 en de attracties zijn dan wel niet hypermodern, maar de achtbaan, carroussels en het spookhuis ademen sfeer en nostalgie. 

Tibidabo Barcelona

Wat je zeker niet mag missen als je Tibidabo met kinderen bezoekt is de Avio, een klein, rood vliegtuigje wat een replica is van het eerste passagiersvliegtuigje wat tussen Madrid en Barcelona vloog en waarmee je nu hoog boven de stad zweeft. Nog een tip: als je toch boven bent, bezoek dan ook de prachtige kerk Temple Sagrat Cor. Meer over Barcelona met kinderen lees je in onze uitgebreide blog. 

Terra Mitica in Benidorm 

Dit themapark in het zuiden van Spanje heeft wat wisselende recensies. De één vindt het geweldig, de ander is er na twee uur uitgekeken. Het concept is in ieder geval wel origineel, met vijf themagebieden die gebaseerd zijn op de oude beschavingen rondom de Middellandse Zee: Griekenland, Romeinse Rijk, Egypte, Iberia en Las Islas (de eilanden). 

Heb je kinderen die dat allemaal interessant vinden, dan is deze combinatie van educatie en attracties vast geslaagd. Er zijn ook twee snelle achtbanen voor oudere kinderen en volwassenen en je vindt er ook een tiental kinderattracties, waaronder een caroussel met Romeinse strijdwagens. Met het hele gezin kan je genieten van een spannende darkride waar je een minotaur uit de Griekse mythologie moet verslaan. 

Terra Mitica ligt ongeveer 10 minuten rijden vanaf Benidorm. Bij het park hoort ook een luxe hotel genaamd Luxor en een kleinschalig vakantiepark met bungalows met Egyptische aankleding. Koop je kaartje online en lekker vertrouwd via Tiqets. Kaarten zijn hier vaak goedkoper en je kunt meestal ook nog gratis annuleren mocht het bijvoorbeeld een dagje minder goed weer zijn. Koop hier je kaart voor Terra Mitica.

Let op als je in het voor- of naseizoen wil gaan, want dan is maar een deel van het park open. Ben je van plan ook het waterpark Aqualandia in Benidorm te bezoeken, dan is een combiticket de goedkoopste optie. 

Parque Atractiones Zaragoza 

Blogger Esmeralda bezocht in haar zomervakantie Zaragoza als onderdeel van een roadtrip door Spanje en ontdekte dat deze stad veel te bieden heeft voor gezinnen. Bijvoorbeeld het kleinschalige attractiepark in de bossen net buiten het centrum. Het park is al meer dan 40 jaar favoriet bij de locals, die er in de weekenden met het hele gezin heen gaan. 

Parqua Atractiones Zaragoza is dan ook een echt familiepark, vooral gericht op ouders met jongeren kinderen. Er zijn twee familieachtbanen, maar de echte rollercoaster fans zullen daar niet echt van de indruk raken. Wat je er wel vindt is een heleboel carrousels, treintjes en bootjes, sommige met Nickelodeon personages of dino thema en een ouderwets spookhuis. 
 
De prijzen verschillen per periode en de weekenden zijn duurder. Check voor de actuele tarieven en de openingstijden de website. Bezoek je Zaragoza met kinderen, dan is dit attractiepark een fijne afwisseling met de oudheden en de musea in het centrum van de stad. Meer lezen over een citytrip naar Zaragoza doe je in het blog over Zaragoza met kinderen .  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top