Reisverslag: Alpe d’Huez Frankrijk

1

Na onze Hemelvaart in Luxemburg vertrekken we naar Alpe d’Huez in de Franse Alpen. We hebben hier een appartementje waar we een week verblijven zodat Marcel en de rest van het team zich voor kan bereiden op Alpe d’HuZes. Mocht je dit niet kennen: dit is een fundraising evenement waarbij fietsers proberen op een dag 6 keer de Alpe d’Huez op te fietsen en hiermee geld op te halen voor het KWF.

Na een nachtje slaap beklimt Marcel zijn eerste Alpencol. Hij heeft zich dan wel opgegeven maar nog nooit een echte berg beklommen. Gelukkig gaat alles goed en hij komt als 2e van het team van 8 personen boven. In de tussentijd vermaken onze dochter en ik ons door een wandeling te maken. De bergen zijn vast mooi maar overal staan appartementen en liften die het uitzicht verpesten. Dankzij de wandelkaart komen we bij de resten van een middeleeuws dorpje en hebben we wel echt uitzicht op de Alpen. We zien ook heel veel schaapjes.  Erg grappig: ons meisje loopt er vol enthousiasme heen en de schaapjes lopen hard weg. Ze snapt maar niet dat ze niet dichterbij komt.

Grenoble

Grenoble

Maandag verlaten we Alpe d’ Huez voor een dagtochtje naar Grenoble. Zoals je hebt kunnen lezen in de blogpost “Frankrijk in de herkansing” ben ik nou niet direct fan van Frankrijk.  Om het toch een beetje leuk te houden gaan we af en toe ook dingen samen doen en ben ik niet de hele week babysitter. Of mag je dat niet zo noemen bij je eigen dochter ;-). Nou was er anders vandaag ook niet veel gekomen van fietsen want Marcel voelt zich echt niet lekker. We slenteren dan ook op een rustig tempo door Grenoble. Het oude centrum verstopt tussen alle nieuwbouw heeft zo haar charme zeker op een zonnige dag. Veel bouwwerken hebben grappige raamdetails en zijn in een heldere kleur geschilderd. Er gaat een kabelbaan naar het Bastille fort op de heuvel. Hier heb je een gaaf uitzicht over de omgeving.

Ook dinsdag is een ziekenboegdag. Marcel met last van zijn maag. Mevrouwtje met ontstoken oogjes en allerlei kiesjes die doorkomen. Rustig aan doen dus. ‘s Middags gaan we nog wel naar buiten. Wat een korte wandeling langs wat meren had moeten worden, verandert in een gevaarlijke klauterpartij (met baby in babydrager) over een stel rotsen als blijkt dat een deel van het pad nog onder de sneeuw ligt. Het is zeker niet alleen maar geklaag want de wandelroute langs de meren is enorm mooi. De sneeuw die er nog ligt geeft een bijzonder sfeertje aan de wandeling. Hoge bergen, sneeuw, blauwe meren en een zonnetje heerlijk. Overal komen voorjaarsbloemen door en we kunnen zelfs even pauzeren in een zee van krokussen.

Wandelen rondom Alpe D'Huez

Wandelen rondom Alpe d’Huez

Jammer genoeg blijven de de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekte thema met een spokende dochter. Gelukkig lijkt Marcel wel weer aan de beterende hand en hij waagt zich weer op de fiets. Woensdag is het Alpe d’ HuZus waarbij niet-deelnemers ook de mogelijkheid hebben een keer de berg op te fietsen. Jammer genoeg is het vandaag opeens een baggerdag met heel veel regen. In onze regenkleding gaan we toch langs de lijn staan om iedereen aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe mensen er in de stromende regen voor gaan en hoe trots ze zijn wanneer ze eenmaal boven zijn.

Donderdag was natuurlijk de dag van de beklimming. Als toeschouwer was het een bijzondere dag. Blijdschap, trots en verdriet liggen op zo’n dag heel dicht bij elkaar. Wanneer team Zoë (genoemd naar een 5-jarig overleden meisje) wordt binnengehaald met haar eigen lied is het bijna onmogelijk om niet in tranen uit te barsten en een paar minuten later sta je weer te feesten.

Maar je beleeft de dag natuurlijk pas echt door de ogen van een fietser. Marcel schreef  over zijn ervaring deelnemen aan Alpe D’HuZes.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Wat een mooi verslag van je fietservaring. Je begrijpt dat ik het niet droog hield.
    Ben heel trots op jou, maar ook op Tikva wat ze voor de toekomst en Isis heeft gedaan.
    Dank je voor het delen van je gevoel.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.