Skigebied Alpe d’Huez met kids

0

Skigebied Alpe d’Huez is een groot skigebied in de Franse Alpen. Dankzij de hoogte is het heel sneeuwzeker. Dit skigebied is in het bezit van het Family Plus Label en daarmee een van de kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk. Hoewel wij persoonlijk dit skigebied beter geschikt vinden voor gezinnen die elders al wat ervaring hebben opgedaan dan voor echte beginners.

Bekijk hier direct het aanbod van wintersportvakantie in de Alpe d’Huez.

Alpe d'huez
Alpe d huez wintersport met kinderen

Skigebied Alpe d’Huez

Misschien denk je bij Alpe d’Huez niet direct aan wintersport maar eerder aan een fietsgebied. De “Nederlandse” berg in de Tour de France. De eerste keer dat wij in Alpe d’Huez waren, was dat ook voor het fietsen. Marcel beklom zes keer de berg tijdens Alpe D’HuZes en haalde geld op voor het KWF. Een aantal jaar later in de winter gingen we terug en dan is de sfeer anders. Nog steeds komen er dan veel Nederlanders in Alpe d’Huez maar je komt ook genoeg andere nationaliteiten tegen.

Alpe d huez wintersport met kinderen

Alpe d’Huez met kinderen

Veel skileraren spreken ook een paar woordjes Nederlands naast Engels en natuurlijk Frans. Fijn is ook dat de skischolen vaak een eigen stukje beginnerspiste hebben waar je in alle rust kunt oefenen.

Voor kinderen zijn er drie funpistes, zoals Marcel’s Farm bovenaan bij de Signal-lift. Hier zitten een paar sprongetjes in, een tunnel en een bel die je met je skistok kan aantikken. Ook bij de Les-Romains-lift en bij Auris is een funpiste voor kinderen. Ook leuk is de rodelbaan waar je samen plezier kunt hebben (365 dagen per jaar, dus ook in de winter!).

Daarnaast zijn er veel geprepareerde wandelroutes, waar je in gebieden kan wandelen waar skiërs niet mogen komen. Fijn om eens dagje iets anders te doen.

Alpe d huez wintersport met kinderen
Alpe d huez wintersport met kinderen

Boven het dorp liggen ook een aantal groene pistes, maar je hebt dan wel te maken met skiërs die van boven komen en hard voorbij komen. Kunnen je kinderen al wat beter skiën, dan zullen ze in Alpe d’Huez meer plezier hebben want er zijn ook genoeg blauwe pistes.

Terwijl je kinderen op les zijn, kun je jezelf uitleven op de rode en zwarte pistes. Je kunt hier echt lange tochten maken. Als het 150km skigebied van Alpe d’Huez niet voldoende is, kun je ook nog een Grand Domaine-skipas kopen. Daarmee mag je ook skiën in Vaujany en Oz-en-Oisans. Er zijn ook veel mogelijkheden om hier off-piste te skiën. Als ervaren skiër had Marcel het hier dan ook fantastisch.

alpe d'huez
Alpe d huez wintersport met kinderen

Appartement in Alpe d’Huez

Het dorp Alpe d’Huez is groot. Het voordeel hiervan is dat er veel faciliteiten zijn, zoals twee zwembaden, een wellnesscentrum, een museum en twee bioscopen. Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg restaurantjes en barretjes.

De gebouwen zelf zijn niet zo heel aantrekkelijk met veel beton. De laatste jaren zijn veel gebouwen echter bekleed van buiten met hout wat de uitstraling echt wel verbeterd heeft.

Er is in Alpe d’Huez dus meer dan genoeg keuze aan kindvriendelijke appartementen. Vaak ook met een leuke speelhoek en soms ook kinderopvang.

Bekijk hier een aantal appartementen in Alpe d’Huez waaronder met zwembad. Of voor goedkopere opties, bekijk het aanbod van Interhome.

Alpe d huez wintersport met kinderen
Alpe d huez wintersport met kinderen
Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.