Home / Voorbereiding / Producten / Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen

Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen

Ik was erg sceptisch maar onterecht. Ze werken echt, de anti-reisziekte polsbandjes voor kinderen. Dankzij deze bandjes hebben we alle busritten in Myanmar overleefd zonder ongelukjes. Zelfs de horror-rit van Kalaw naar Bagan waar de meeste volwassenen inclusief ikzelf al moeite mee hadden. Wij zijn fan van Sea band.

seaband

Wagenziekte bij kinderen

Onze dochter heeft zoals wel meer kinderen last van reisziekte, drie rotondes snel achter elkaar en ze spuugt alles bij elkaar. Op Alpe d’Huez kostte het Marcel 4 haarspeldbochten om de pizza uit het dal te laten neerdalen op de kinderstoel. Ze wordt opeens heel stil en begint dan zachtjes te huilen en dan is het te laat. Gelukkig is ze nu wat ouder en kan ze zelf aangeven dat ze misselijk is zodat we de auto kunnen stoppen. Meestal werkt dat, even stoppen wat frisse lucht en we kunnen weer verder.

Op vakantie is het alleen wat lastiger om halsoverkop te stoppen. Soms kan dat gewoon niet op een veilige manier. Dus ondanks dat we met eigen auto op vakantie waren in Panama, hadden we toch nog drie ongelukjes op de bochtige bergweggetjes. Nu we gingen backpacken in Thailand en Myanmar en dus met de bus zouden reizen was dit wel iets waar we ons druk over maakten. De bus stopt niet zomaar.

bandjes tegen misselijkheid

Medicijnen en Sea-Band polsbandjes tegen misselijkheid

We vertrokken voor de reis dus met een voorraadje Primatour. Dit zijn speciale pilletjes tegen wagenziekte die ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. Ik kocht ook een paar Sea-Band polsbandjes. Voor minder dan 15,- euro kan je nog een keer wat uitproberen.

Volgens de informatie werken ze als volgt. ” De Sea-Band is een zachte polsband die door middel van Chinese geneeskunde (accupressuur), helpt de geblokkeerde energiebanen vrij te maken. Omdat het P6 accupunt alle vormen van misselijkheid en reisziekte controleert, kan Sea-Band gebruikt worden in vliegtuigen, treinen, boten, auto’s en bussen.”

Onze ervaringen met de Sea-Band polsbandjes

Zodra we de bus instapten, begon het draaien over de smalle weg. We hadden er even niet aan gedacht om de medicijnen bij de hand te hebben maar de bandjes wel. Snel deden we ze om bij onze dame en vertelden haar dat die ervoor zouden zorgen dat ze niet ziek werd. Terwijl de weg maar bleef draaien en zelfs twee volwassenen in de bus hun eten niet meer binnen konden houden, gebeurde er met onze dochter helemaal niks.

Ze bleef rustig naar buiten kijken en had nergens last van. De rest van de vakantie hebben we de bandjes gebruikt, en de ene keer dat we ze niet om deden klaagde ze wel weer over misselijkheid. Het is dus niet zo dat ze eroverheen gegroeid is. Ik blijf het nog steeds een beetje hocus pocus vinden, maar als het werkt, dan werkt het!

Lees hier meer ervaringen, informatie en prijzen en koop online.

Reisziekte polsbandjes

Ik schreef deze review van de sea-band voor kinderen in 2016. Door een inpakfoutje vergaten we tijdens onze vakantie in 2017 de polsbandjes tegen reisziekte. We hadden die standaard in de camera tas zitten maar ik had nog snel een nieuwe camera tas gekocht en was vergeten de oude leeg te halen.

Wat hebben we deze bandjes gemist in Colombia. Elke busrit was hel. We hebben overal gezocht maar ze worden daar niet verkocht. We hebben uiteindelijk nog een pakje uit Nederland laten opsturen maar die zijn nooit aangekomen. We hadden wel Primatour maar die vond ze zo vies dat ze al begon te kokhalzen en zelf echt overgeven zodra ze die in haar mond stopte. Dat gebeurd ons dus echt niet nog een keer.

We hebben de bandjes ook gebruikt tijdens onze meerdaagse boottocht langs een aantal eilanden in Indonesië.

Boot flores

Dit blog is geschreven in 2016 en ge-update in zowel 2020 als 2022.

Over de auteur

4 gedachten over “Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen”

  1. Niet ieder kind heeft last van dezelfde symptomen. Sommige kinderen zijn de hele reis misselijk zonder te braken. Andere kinderen moeten wel overgeven, of hebben vooral last van hoofdpijn. Zodra de reis voorbij is, zijn de klachten meestal binnen enkele minuten over. Is dat niet het geval? Laat je kind dan even liggen, zodat hij rustig kan bijkomen.

  2. Van Myanmar kan ik me ook wel heftige busritten herinner, poeh! Gelukkig was ik ten nog zonder kinderen.
    De polsbandjes leken mij ook ideaal, maar mijn kinderen vinden ze te strak zitten, terwijl ze echt geen dikke polsen hebben. Dus ik heb laatst in Griekenland toch weer Primatour gebruikt. Het nadeel is dat ze dat doorslikken zo moeilijk vinden (met water erbij hoor) én dat je inderdaad soms te laat bedenkt dat je ze nodig hebt; je moet ze al van te voren innemen en soms weet je niet precies hoe laat je een bochtige weg krijgt of gaat varen.
    Overigens ben ik zelf heeeeel misselijk geworden bij het walvissen spotten op de Azoren, terwijl ik er daar voor eigenlijk haast nooit meer last van had. Dat is ook de reden dat ik mijn filmpjes ervan nog niet bewerkt heb. Ik word zelfs als ik er nu naar kijk nog elke keer misselijk. Misschien moet ik gewoon eens een pilletje innemen en dan die video’s bekijken, ha ha.
    Ik ben er echt een beetje bang van geworden (omdat het zo onverwacht kwam) en heb het nu dus standaard bij me. Ook op Malta heb ik het laatst weer gebruikt. O ja, en ik kan ook misselijk worden als ik zie dat ánderen misselijk zijn.

  3. Wat fijn dat het voor Isis werkt! Bij mij werkt het alleen bij wagenziekte, dan kan ik het redelijk handelen met de polsbandjes, maar zodra er echt bewegingsziekte ontstaat (zeeziekte of luchtziekte), dan zijn ze voor mij (helaas) niet sterk genoeg en word ik uiteindelijk toch misselijk. Ik weet ook niet precies hoe het werkt, althans ik kan het niet verklaren, maar het doet wel iets! Ik ben nu alleen nog maar gebaat bij heftige medicijnen tegen reisziekte en die wil je niet aan een kindje geven. Deze niet in ieder geval!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top