Home / Voorbereiding / Producten / Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen

Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen

Ik was erg sceptisch maar onterecht. Ze werken echt, de anti-reisziekte polsbandjes voor kinderen. Dankzij deze bandjes hebben we alle busritten in Myanmar overleefd zonder ongelukjes. Zelfs de horror-rit van Kalaw naar Bagan waar de meeste volwassenen inclusief ikzelf al moeite mee hadden. Wij zijn fan van Sea band.

seaband

Wagenziekte bij kinderen

Onze dochter heeft zoals wel meer kinderen last van reisziekte, drie rotondes snel achter elkaar en ze spuugt alles bij elkaar. Op Alpe d’Huez kostte het Marcel 4 haarspeldbochten om de pizza uit het dal te laten neerdalen op de kinderstoel. Ze wordt opeens heel stil en begint dan zachtjes te huilen en dan is het te laat. Gelukkig is ze nu wat ouder en kan ze zelf aangeven dat ze misselijk is zodat we de auto kunnen stoppen. Meestal werkt dat, even stoppen wat frisse lucht en we kunnen weer verder.

Op vakantie is het alleen wat lastiger om halsoverkop te stoppen. Soms kan dat gewoon niet op een veilige manier. Dus ondanks dat we met eigen auto op vakantie waren in Panama, hadden we toch nog drie ongelukjes op de bochtige bergweggetjes. Nu we gingen backpacken in Thailand en Myanmar en dus met de bus zouden reizen was dit wel iets waar we ons druk over maakten. De bus stopt niet zomaar.

bandjes tegen misselijkheid

Medicijnen en Sea-Band polsbandjes tegen misselijkheid

We vertrokken voor de reis dus met een voorraadje Primatour. Dit zijn speciale pilletjes tegen wagenziekte die ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. Ik kocht ook een paar Sea-Band polsbandjes. Voor minder dan 15,- euro kan je nog een keer wat uitproberen.

Volgens de informatie werken ze als volgt. ” De Sea-Band is een zachte polsband die door middel van Chinese geneeskunde (accupressuur), helpt de geblokkeerde energiebanen vrij te maken. Omdat het P6 accupunt alle vormen van misselijkheid en reisziekte controleert, kan Sea-Band gebruikt worden in vliegtuigen, treinen, boten, auto’s en bussen.”

Onze ervaringen met de Sea-Band polsbandjes

Zodra we de bus instapten, begon het draaien over de smalle weg. We hadden er even niet aan gedacht om de medicijnen bij de hand te hebben maar de bandjes wel. Snel deden we ze om bij onze dame en vertelden haar dat die ervoor zouden zorgen dat ze niet ziek werd. Terwijl de weg maar bleef draaien en zelfs twee volwassenen in de bus hun eten niet meer binnen konden houden, gebeurde er met onze dochter helemaal niks.

Ze bleef rustig naar buiten kijken en had nergens last van. De rest van de vakantie hebben we de bandjes gebruikt, en de ene keer dat we ze niet om deden klaagde ze wel weer over misselijkheid. Het is dus niet zo dat ze eroverheen gegroeid is. Ik blijf het nog steeds een beetje hocus pocus vinden, maar als het werkt, dan werkt het!

Lees hier meer ervaringen, informatie en prijzen en koop online.

Reisziekte polsbandjes

Ik schreef deze review van de sea-band voor kinderen in 2016. Door een inpakfoutje vergaten we tijdens onze vakantie in 2017 de polsbandjes tegen reisziekte. We hadden die standaard in de camera tas zitten maar ik had nog snel een nieuwe camera tas gekocht en was vergeten de oude leeg te halen.

Wat hebben we deze bandjes gemist in Colombia. Elke busrit was hel. We hebben overal gezocht maar ze worden daar niet verkocht. We hebben uiteindelijk nog een pakje uit Nederland laten opsturen maar die zijn nooit aangekomen. We hadden wel Primatour maar die vond ze zo vies dat ze al begon te kokhalzen en zelf echt overgeven zodra ze die in haar mond stopte. Dat gebeurd ons dus echt niet nog een keer.

We hebben de bandjes ook gebruikt tijdens onze meerdaagse boottocht langs een aantal eilanden in Indonesië.

Boot flores

Dit blog is geschreven in 2016 en ge-update in zowel 2020 als 2022.

1 gedachte over “Review: anti-reisziekte polsbandjes kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top