Home / Voorbereiding / Producten / Rugzak peuter – de beste peuter rugzakken voor op reis of een dagje weg

Rugzak peuter – de beste peuter rugzakken voor op reis of een dagje weg

Op zoek naar een leuke praktische rugzak voor je peuter? We hebben een selectie voor je gemaakt met de kinderrugzakjes voor op reis of om te gebruiken als je peuter een dagje weg gaat.

Hoe groot en zwaar mag een peuterrugzak zijn?

Een peuter is nog in de groei en mag daarom geen te grote of te zware rugzak dragen. Een vuistregel om aan te houden bij het inpakken van een kinderrugzak is dat je kind ongeveer 1/5 van zijn gewicht mag dragen. Een peuter van 10 kilo zou dus maximaal 2 kilo mogen dragen. Een favoriete knuffel, wat speelgoed en een pakje drinken kan een peuter dus prima zelf meenemen. Ze leren dan meteen verantwoordelijk omgaan met spullen en hebben hun eigen plekje. Ze zijn ook niet meer afhankelijk van papa en mama als ze wat willen, maar kunnen het zelf pakken.

Daarnaast is het erg belangrijk dat de peuterrugzak goed passend is. Een tas die slecht zit is niet alleen irritant maar ook slecht voor de rug. In de meeste gevallen zal een rugzak van een outdoor-merk beter zijn dan een simpel rugzakje omdat hier rekening is gehouden met bouw van je kindje. Het gewicht kan bij bepaalde merken net als bij volwassenen zo gedragen worden dat niet alleen de schouders maar ook de heupjes een deel van het gewicht dragen. Afhankelijk van de lengte van je peuter kan je het beste kiezen voor een rugzak van 4,5 of 6 liter.

Onze dochter wil op vakantie graag met een rugzak lopen omdat ze dan net als papa en mama is. Maar uiteraard is elke kind anders. Wil je kind niet dan moet je die vooral niet dwingen maar deze leuke tasjes zullen de meeste kinderen dolgraag dragen. ​

TypeMerkLeeftijd & InhoudProCon
Vaude Minni Rugzak

Vanaf 2 jr

4.5 liter

Veel motieven & kleuren

Geen heupband

Vaude Ayla

Vanaf 2,5 j

r6 liter

Veel motieven & kleuren

Heupband

Bonus knuffel

Deuter Schmusebär Junior

Vanaf 3 jr

8 liter

Dubbele gespsluiting

Bonus knuffel

Geen heupband

MammutFirst Zip  

Vanaf 2 jr

4 liter

Kleinste model

Bonus knuffel

Met fluitje

maar 2 kleuren

Jack Wolfskin Buttercup

Vanaf 2 jr

4,5 liter

Afluitbare rits

Met naamtag

Geen heupband

Kinderrugzakken voor peuters

Vaude Minnie peuterrugzak

De Vaude Minnie rugzak komt in verschillende leuke en vrolijke motiefjes. De rugzak heeft een klein voorvakje en twee componenten in het hoofdvak. Er zit ook een reflecterend lijntje op deze rugzak. Deze peuterrugzak is klein en lichtgewicht en ook geschikt voor de allerkleinsten.

Vaude Ayla kinderrugzak

De Vaude Ayle is de eerste rugzak die we voor onze eigen dochter aan hebben geschaft. Ook deze rugzak komt in veel leuke kleuren en motiefjes. Dankzij de buikgordel en de afstelling op de rug kan je de rugzak dicht op het lichaam dragen en het gewicht goed verdelen. Wij kozen ook voor deze rugzak omdat het hoofdvak een klip heeft met een aantreksluiting en geen rits. Een rits is niet alleen een groter risico voor zakkenrollers maar ook iets dat kindjes leuk vinden om open en dicht te doen. Door de klip weten we altijd zeker dat de rugzak goed dicht zit. De Vaude Ayla komt met een knuffeltje die meteen een naam kreeg van onze dochter. De rugzak is groot genoeg om de tablet, koptelefoon en een aantal boekjes te bevatten.

rugzak peuter

Deuter Schmusebär Junior

De Deuter kinderrugzak is net zo stevig gebouwd als de Deuter voor volwassenen, met een klep met twee stevige clips.  De Deuter is compact gebouwd en er kan meer in dan in de meeste andere peuterrugzaken. De maat is goed af te stellen en de rugzak kan dus goed op het lichaam worden gedragen. Een nadeel is het ontbreken van een heupband.

Mammut First Zip rugzak peuter

De First Zip peuterrugzak is met maar 4 liter extra klein. De stevige rugzak heeft een groot hoofdvak en een klein voorvakje. Er is aan extra’s gedacht zoals reflecterende stukken, een Mammut knuffel en zelfs een fluitje zodat je kind om aandacht kan vragen. Deze rugzak heeft ook een heupbandje. Dit was onze persoonlijke 2e keuze die net is afgevallen omdat we dit merk een rits heeft en geen klip en we liever iets meer ruimte hadden.

Buttercup Jack Wolfskin

De minirugzak van Jack Wolfskin heeft een hondenpootmotief en komt in diverse kleurcombinaties. Aan de rugzak hangt standaard een naamplaatje. Zowel het hoofdvak als het voorvak heeft een dubbele rits die je eventueel met een slotje kunt afsluiten. De rugzak heeft een groot hoofdvak. Ook hier is een nadeel weer het ontbreken van een heupband.

Vergelijking rugzak peuter

Heeft jou kind ook een peuterrugzak? Check ook onze andere reviews zoals de, Duukies beachsocks of Neopreen shirt zodat je kind het nooit meer koud heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top