Home / Reisinformatie / Afrika / Marokko / Reizen naar het sprookje van 1001 nacht

Reizen naar het sprookje van 1001 nacht

We kunnen ons allemaal een voorstelling maken bij het sprookje van 1001 nacht. Het verhaal waarin de vrouw van koning Sjahriaar elke avond verhalen vertelde met een ontbrekend einde om aan de dood te ontsnappen; verhalen over Aladdin en de wonderlamp en Ali Baba en de veertig rovers. Veel kinderen zijn dol op deze sprookjes, ze zitten vol met magie. Op nog geen 4 uur vliegen van Amsterdam stap je midden in dit sprookje, in Marokko

1001nacht2

Wanneer je door de poortjes en smalle straatjes van Marrakech loopt, beleef je het verhaal van Aladdin. Door de medina lopen ezels met karren, zie je exotische kruidenstapels en dwaal je langs winkeltjes met tapijten, Arabische lampjes en Marokkaanse slofjes in de meest uiteenlopende kleuren. Maar ook slangenbezweerders en opgedofte kamelen, ’s avonds op het Djemnaa el Fna plein. Slapen doe je in een hotel met mozaïek tegels en hemelbedden, of in een Riad paleisje.

Van de levendigheid in Marrakech naar de voet van het Atlasgebergte, waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben. Met een ezel steek je vanaf je hotel de rivier over, naar de eeuwenoude Kasbah. Dit is een oude stad gebouwd uit leem en stro, en geheel ommuurd. Tijdens dit kastelenavontuur ontmoet je lokale boeren en schoolkinderen die in de steegjes voetballen. Aan het einde van de middag plons je in het zwembad van je hotel in kasbahstijl.

SONY DSC

Maak je sprookje compleet met een kamelensafari door de Sahara. Met een typisch Arabische sjaal om je hoofd gebonden slof je door de zee van zand. Als een echte nomade slaap je in een tent midden in de woestijn. Dit is voor veel kinderen een ervaring die ze niet zullen vergeten.

Je eigen sprookje beleven met je kids in Marokko? Reisorganisatie Marokkofamily, onderdeel van Riksjafamily, biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen. Reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Marokko gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top