Home / Voorbereiding / Producten / Review MaxiCosi Nomad, een opvouwbare autostoel
Maxi Cosi Nomad

Review MaxiCosi Nomad, een opvouwbare autostoel

Tijdens onze reis door Australië hadden wij wisselende ervaringen met het huren van een autostoel. Gelukkig waren ze wel altijd beschikbaar, maar de staat en het gebruiksgemak liet nogal eens te wensen over. Opeens begrepen we waarom mensen hun eigen autostoel meenemen op vakantie. Toen we een auto gingen boeken voor onze volgende reis naar Madeira en we erachter kwamen dat het huren van een autostoel minimaal €90 per week kostte, zijn we eens gaan zoeken naar alternatieven.

Check hier direct de actuele prijs van de MaxiCosi Nomad.

Maxi Cosi Nomad opgevouwen

Al snel kwamen we uit op de opvouwbare autostoel van MaxiCosi, geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. De autostoel weegt 4,2 kg en kan compact worden opgevouwen, waardoor hij prima meegenomen kan worden als handbagage of ingepakt kan worden in de ruimbagage. Klinkt ideaal, dus wij besloten om het stoeltje uit te testen. 

maxi cosi nomad ingeklapt

Voordelen

  • Opgevouwen is het stoeltje erg compact (37,5 x 21 x 51) en door het gewicht van 4,2 kg en de transporttas eenvoudig mee te nemen op reis
  • Door een vijfpuntsgordel zit je kind stevig in het stoeltje
  • Installeren van het stoeltje in de auto gaat vrij eenvoudig (na wat oefening)
Maxi Cosi Nomad in de auto

Nadelen

  • Montage van het stoeltje in de auto gaat door middel van de autogordel, hierdoor zal het stoeltje altijd wat speling houden ten opzichte van de autobank
  • Het stoeltje kan alleen in de rijrichting voorwaarts gericht geplaatst worden en heeft geen ligstand, hierdoor is het stoeltje alleen geschikt wanneer je kind goed zelfstandig kan zitten vanaf 9 maanden en zal slapen minder makkelijk gaan.
  • Vanwege het lage gewicht en compactheid, toont het stoeltje minder robuust 
Maxi Cosi Nomad

Gebruik van MaxiCosi Nomad autostoel

Het gebruiken en installeren van de MaxiCosi is vrij eenvoudig. Er zit een duidelijke instructie bij en op de website van MaxiCosi staat ook een duidelijk filmpje voor installatie. Na het kijken van dit filmpje lukte het ons direct om het stoeltje in de auto te installeren. 

Maxi Cosi Nomad

Stevig vastzetten van het stoeltje vergt wat oefening, maar het is duidelijk hoe de autogordel geplaatst moet worden. Neem hier de eerste keer wel de tijd voor. Als je een Isofix autostoel gewend bent, dan zal deze manier wel wennen zijn. Je houdt namelijk altijd wat speling tussen je stoeltje en de autobank. Tip is om eerst de onderste band van de gordel goed strak te krijgen, om daarna het schuine gedeelte strak te trekken. Wanneer je klaar bent met het bevestigen van de gordel, trek dan de gordel even helemaal uit en laat deze in één keer ‘schieten’. De gordel schiet dan op slot. 

Maxi Cosi Nomad

Als het stoeltje in de auto zit, is het heel eenvoudig om je kind in de stoel te krijgen. Een vijfpuntsgordel zorgt ervoor dat je kind goed in het stoeltje komt te zitten. De hoofdsteun is makkelijk aan te passen zodra je kind in de stoel zit. Zit de hoofdsteun goed, dan zullen de schouderbanden ook direct op de juiste hoogte zitten. De gordel trek je eenvoudig strak door het koord in de zitting van het stoeltje. 

Maxi Cosi Nomad opgevouwen

Onder de zitting van de MaxiCosi Nomad zit een beschermhoes met hengsels bevestigd, zo heb je altijd een beschermhoes en draagtas voor je autostoel bij je. 

Check hier direct de actuele prijs van de MaxiCosi Nomad.

Conclusie en ervaring MaxiCosi Nomad met een vliegvakantie

Wij gebruikten het autostoeltje op vakantie op Madeira en waren over het algemeen erg tevreden. Vanwege de compactheid, namen we de stoel eenvoudig mee in onze ruimbagage. In de taxi waren we gegarandeerd van een goede stoel voor onze zoon, net als in de huurauto. Het installeren onder tijdsdruk zorgde nog wel even voor wat extra zweetdruppels, maar uiteindelijk zat de stoel altijd goed en stevig in de auto.

Onderweg was het stoeltje ook comfortabel. Het was niet te warm, ondanks de warme omstandigheden buiten. Slapen onderweg ging redelijk. In het stoeltje zit je kind erg rechtop, waardoor de houding niet optimaal is om te slapen, maar uiteindelijk lukt het vaak wel om een dutje te doen.

Op vakantie kies je bewust voor een stoeltje wat licht en handzaam genoeg is om mee te nemen. Je merkt echter wel dat in de stoel minder steun aanwezig is dan in de zwaardere stoel die we thuis gebruiken. MaxiCosi geeft zelf aan dat de stoel te gebruiken is vanaf 9 maanden, onze zoon was 1 jaar tijdens deze reis. Ik zou persoonlijk de stoel niet aanraden als je kindje nog maar 9 maanden is, mede ook omdat je kindje dan niet tegen de rijrichting in vervoerd wordt.

Voor op reis waren we tevreden, maar voor dagelijks gebruik houden we toch een andere autostoel met Isofix, omdat dit steviger en veiliger aanvoelt. Mocht je kind al wat ouder zijn, en normaliter ook in een voorwaarts gerichte stoel zitten, dan zou deze stoel voor dagelijks gebruik wel een optie kunnen zijn maar voor dagelijks gebruik lijkt vanaf anderhalf jaar mij realistischer dan negen maanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top