Home / Voorbereiding / Producten / Review MaxiCosi Nomad, een opvouwbare autostoel
Maxi Cosi Nomad

Review MaxiCosi Nomad, een opvouwbare autostoel

Tijdens onze reis door Australië hadden wij wisselende ervaringen met het huren van een autostoel. Gelukkig waren ze wel altijd beschikbaar, maar de staat en het gebruiksgemak liet nogal eens te wensen over. Opeens begrepen we waarom mensen hun eigen autostoel meenemen op vakantie. Toen we een auto gingen boeken voor onze volgende reis naar Madeira en we erachter kwamen dat het huren van een autostoel minimaal €90 per week kostte, zijn we eens gaan zoeken naar alternatieven.

Check hier direct de actuele prijs van de MaxiCosi Nomad.

Maxi Cosi Nomad opgevouwen

Al snel kwamen we uit op de opvouwbare autostoel van MaxiCosi, geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. De autostoel weegt 4,2 kg en kan compact worden opgevouwen, waardoor hij prima meegenomen kan worden als handbagage of ingepakt kan worden in de ruimbagage. Klinkt ideaal, dus wij besloten om het stoeltje uit te testen. 

maxi cosi nomad ingeklapt

Voordelen

  • Opgevouwen is het stoeltje erg compact (37,5 x 21 x 51) en door het gewicht van 4,2 kg en de transporttas eenvoudig mee te nemen op reis
  • Door een vijfpuntsgordel zit je kind stevig in het stoeltje
  • Installeren van het stoeltje in de auto gaat vrij eenvoudig (na wat oefening)
Maxi Cosi Nomad in de auto

Nadelen

  • Montage van het stoeltje in de auto gaat door middel van de autogordel, hierdoor zal het stoeltje altijd wat speling houden ten opzichte van de autobank
  • Het stoeltje kan alleen voorwaarts gericht geplaatst worden en heeft geen ligstand, hierdoor is het stoeltje alleen geschikt vanaf 9 maanden en zal slapen minder makkelijk gaan
  • Vanwege het lage gewicht en compactheid, toont het stoeltje minder robuust 
Maxi Cosi Nomad

Gebruik van MaxiCosi Nomad autostoel

Het gebruiken en installeren van de MaxiCosi is vrij eenvoudig. Er zit een duidelijke instructie bij en op de website van MaxiCosi staat ook een duidelijk filmpje voor installatie. Na het kijken van dit filmpje lukte het ons direct om het stoeltje in de auto te installeren. 

Maxi Cosi Nomad

Stevig vastzetten van het stoeltje vergt wat oefening, maar het is duidelijk hoe de autogordel geplaatst moet worden. Neem hier de eerste keer wel de tijd voor. Als je een Isofix autostoel gewend bent, dan zal deze manier wel wennen zijn. Je houdt namelijk altijd wat speling tussen je stoeltje en de autobank. Tip is om eerst de onderste band van de gordel goed strak te krijgen, om daarna het schuine gedeelte strak te trekken. Wanneer je klaar bent met het bevestigen van de gordel, trek dan de gordel even helemaal uit en laat deze in één keer ‘schieten’. De gordel schiet dan op slot. 

Maxi Cosi Nomad

Als het stoeltje in de auto zit, is het heel eenvoudig om je kind in de stoel te krijgen. Een vijfpuntsgordel zorgt ervoor dat je kind goed in het stoeltje komt te zitten. De hoofdsteun is makkelijk aan te passen zodra je kind in de stoel zit. Zit de hoofdsteun goed, dan zullen de schouderbanden ook direct op de juiste hoogte zitten. De gordel trek je eenvoudig strak door het koord in de zitting van het stoeltje. 

Maxi Cosi Nomad opgevouwen

Onder de zitting van de MaxiCosi Nomad zit een beschermhoes met hengsels bevestigd, zo heb je altijd een beschermhoes en draagtas voor je autostoel bij je. 

Check hier direct de actuele prijs van de MaxiCosi Nomad.

Conclusie

Wij gaan dit autostoeltje zeker gebruiken tijdens onze vakantie, want hij voldoet aan onze eisen voor een autostoel op vakantie. Onze zoon zit er goed in, hij is makkelijk mee te nemen en eenvoudig te installeren. Voor dagelijks gebruik houden we toch een andere autostoel met Isofix, omdat dit toch steviger en veiliger aanvoelt.

Je kind moet wel al goed kunnen zitten, voordat deze stoel een goede optie is. Mocht je kind al wat ouder zijn en normaliter ook in een voorwaarts gerichte stoel zitten, dan zou deze stoel voor dagelijks gebruik wel een optie kunnen zijn. 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top