Home / Voorbereiding / Producten / Oxelo kinderstep Decathlon, hartstikke handig voor peuters en kleuters
oxelo kinderstep b1

Oxelo kinderstep Decathlon, hartstikke handig voor peuters en kleuters

Benieuwd of een step voor kinderen handig is? Onze ervaringen met de Oxelo kinderstap voor peuters en kleuters.

Als je op pad gaat met kleine kinderen ontkom je er niet aan er over na te denken hoe hun korte beentjes het tot het einde gaan volhouden. De lichtgewicht, compacte kinderstep van de Decathlon kan dan een goede oplossing zijn!

oxelo kinderstep b1

Waarom een kinderstep?

Vanaf het moment dat onze oudste te groot werd voor een kinderwagen en deze wagen bovendien bezet werd door zijn babyzusje, begon mijn zoektocht naar een passend vervoersmiddel voor peuters en kleuters. Mijn peuter vindt het heerlijk om te lopen en te rennen, maar hij houdt dit niet heel erg lang vol.

Een peuterdrager is natuurlijk een oplossing maar met een kind in een drager en de andere in de kinderwagen heb je zelf ook echt wel je handen vol. Bovendien willen kinderen ook niet altijd maar gedragen worden.

oxelo kinderstep b1

Oxelo kinderstep

Bij de Decathlon ontdekten wij de Oxelo kinderstep B1. De Oxelo kinderstep B1 is geschikt voor kinderen van 80 centimeter tot en met een lengte van 1.15 meter.

Dit is de goedkoopste kinderstep van de Decathlon en speciaal bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Zijn je kinderen al groter en ouder check dan hier de steps voor kinderen vanaf 3 of vanaf 6 jaar.

Lichtgewicht en opklapbaar

De B1 is een step voor kinderen die gemaaktis van lichtgewicht materiaal. Deze Oxelo step is eenvoudig is in te klappen naar een compact stapeltje, wat zo onder in je kinderwagen past of aan de buitenzijde van je rugzak.

De step weegt nog geen 2 kilo. Op reis zorgt de step dus nauwelijks voor extra gewicht in je bagage en is er vast nog een plek in je koffer of (aan de buitenzijde van) je backpack.

oxelo kinderstep b1
oxelo kinderstep b1

Stabiel en veilig

De step heeft dubbele wielen aan de voorkant wat zorgt voor extra stabiliteit en balans en kleine kinderen helpt om snel te leren steppen. Wel zo fijn wat op deze leeftijd is een reguliere step vaak toch nog een beetje moeilijk.

Ook maakt deze vormgeving dat de step ook in stilstand overeind blijft staan. Het stuur heeft drie verschillende hoogtes die door middel van een klik eenvoudig te wijzigen zijn. Sinds kort maakt onze peuter gebruik van de hoogste stand en de laagste stand is perfect voor onze dreumes, die al vanaf jonge leeftijd kon steppen met deze kinderstep. 

Tot slot is de step ook nog uitgevoerd met een voetrem mocht je kindje toch opeens snel moeten stilstaan.

We gebruiken de step zowel bij ons in de wijk als wanneer we gaan wandelen. De wieltjes rollen natuurlijk het beste op vlakke ondergronden bijvoorbeeld op het fietspad. Maar ook tijdens een wandeling in het bos met een vlak zandpad hebben we veel plezier van de step. Mocht er toch een stukje met boomstammen zijn is deze bovendien licht genoeg om een stukje te dragen. Op een grindpad, schelpjes of steentjes is de step niet prettig in gebruik.

oxelo kinderstep b1

Meerdere kleuren beschikbaar

Er zijn momenteel vijf verschillende kleuren van het voetbord verkrijgbaar. Wanneer meerdere kinderen gebruik gaan maken van de step, kun je voor nog geen twee euro een extra kleur voetbord kopen en ze eenvoudig hun eigen kleur step geven.

oxelo kinderstep b1

Conclusie

De Oxelo kinderstep B1 van Decathlon voldoet aan alle wensen die ik vooraf had; het is geschikt en stabiel genoeg voor kleine kinderen, de step is uitgevoerd in lichtgewicht materiaal en compact inklapbaar en door de verschillende stuurhoogtes groeit de step mee en is deze niet al na één seizoen te klein.

Tot slot is de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze step een leuke bijkomstigheid. In vergelijking met andere steps, is deze step zeer scherp geprijsd. 

Het frame van de Oxelo kinderstep B1 koop je dus los en daarbij kies je een het voetbord van de Oxelo kinderstep B1. Het is ook mogelijk om een setje te kopen maar dat is op dit moment duurder dan los aanschaffen. Bekijk hier de beschikbaarheid en kleuren.

oxelo kinderstep b1

Decathlon is niet betrokken bij deze review. Wij delen regelmatig onze ervaringen met producten die wij handig vinden voor op reis en thuis. Lees ook onze andere reviews bijvoorbeeld van de:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top